از سال ۲۰۱۰ که در پی اعمال سیاستهای ریاضت اقتصادی، کمکهای دولتی به نیازمندان در این کشور کم شد، روند فقیر شدن کودکان در این کشور سرعت بیش تری گرفته است.
اندیشکده "موسسه مطالعات پولی" اعلام کرد کاهش کمکهای دولتی به نیازمندان، حتی پیش از آغاز همه گیری ویروس کرونا، موجب تسریع در افزایش شمار کودکان فقیر شد و اکنون خانوارهای فقیرتر، بیش از دیگر خانوارها، تحت فشار بحران گرانی هزینههای زندگی قرار دارند.
براساس گزارش این اندیشکده انگلیسی، حتی پیش از کووید، در مقایسه با سال ۲۰۰۷ میلادی، شمار کودکان فقیر به سرعت افزایش یافت، زیرا میزان "فقر نسبی" از ۲۷ درصد جمعیت خانوارهای این کشور در سال ۲۰۱۳ به ۳۱ درصد خانوارها در سال ۲۰۱۹ رسید.
فقر نسبی، با اندازه گیری درامد خانوارها به ۶۰ درصد از متوسط درامد خانوارهای کل کشور به دست میآید و درامد خانوارهایی که کمتر از ۶۰ درصد متوسط درامد خانوارهای کل کشور باشد، "فقیر نسبی" محسوب میشوند.
براساس گزارش اندیشکده "موسسه مطالعات پولی" در انگلیس، میزان فقر خانوارهای انگلیسی، با کاهش کمکهای دولتی مرتبط است، زیرا فقر خانوارهایی که دارای سه فرزند یا بیش از سه فرزندند، از ۳۴ درصد به ۴۷ درصد در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ افزایش یافت.
این اندیشکده اعلام کرد سیاستهای جورج اوزبورن (George Osborne)، وزیر خزانه داری اسبق انگلیس که کمکهای مالی به خانوارها را فقط به دو فرزند محدود میکرد، به خانوارهای دارای فرزندان بیش تر، بیشتر آسیب زد و آنان را فقیرتر کرد.
به گزارش این اندیشکده انگلیسی، در ماههای اخیر افزایش هزینههای زندگی همچون بالا رفتن هزینههای انرژی و سوخت و افزایش میزان تورم، خانوارهای کم درامد این کشور را به شدت زیر فشار قرار داده است.
اندرو بیلی رییس بانک مرکزی انگلیس هم پیشتر با ابراز نگرانی از افزایش کم سابقه هزینههای زندگی در این کشور گفت مردم با قیمتهای اخرالزمانی مواجه شده اند و متاسفانه در این شرایط خانوارهای فقیر اسیب بیشتری خواهند دید.
برخی سازمانهای خیریه هم در انگلیس با هشدار درباره افزایش فقر خانوادهها اعلام کردند میزان مراجعه خانوارها برای تامین غذای کودکانشان به گونهای افزایش یافته است که تامین ان از توان برخی خیریهها خارج شده است.