مصرف روزانه میوه و سبزیها احتمال ابتلا به سرطان و سکتههای قلبی و مغزی را کاهش میدهد.
مصرف میوه و سبزیها میتواند خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر را از طریق افزایش در دسترس بودن مواد مغذی مختلف و توانایی آنها در کاهش عوامل خطر مرتبط کاهش دهد.
فشار خون و کلسترول بالا عوامل خطر برای بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی هستند و پتاسیم موجود در میوهها و سبزیها فشار خون را کاهش میدهد.
فیبر غذایی موجود در میوهها و سبزیها به کاهش فشار خون کمک میکند و همراه با مواد شیمیایی گیاهی مانند استرولهای گیاهی، فلاونوئیدها و سایر آنتی اکسیدانها ممکن است در تعدیل کلسترول و سایر فرآیندهای بیولوژیکی میتواند خطر تصلب شرایین (ضخیم شدن عروق) را کاهش دهد.
مصرف میوه اثر محافظتی در برابر سرطانهای دهان، حلق، حنجره، مری، دهانه رحم، ریه و معده دارد. سبزیهای غیر نشاستهای مانند اسفناج، گوجه فرنگی و فلفل احتمالا در برابر سرطانهای دهان، حلق، حنجره و مری نقش حفاظتی دارند. همه سبزیها بهویژه انواع سبز و زرد آن، احتمالا از سرطان معده پیشگیری میکند.