سیستان و بلوچستان دیار لاله های افتخار آفرین در جنگ تحمیلی،
مشق امشب امير سرتيپ خلبان شهيد محمـد اميـن ميـرمرادزهي
مشق امشب ، شهيد خلبان محمدامين ميرمرادزهي است که در ۲۳ تیرماه سال ۱۳۶۱ هنگام پشتیبانی با بالگرد از رزمندگان اسلام در عملیات رمضان در شمال شرق بصره با دشمن بعثی درگیر شد و به شهادت رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، شهيد خلبان محمدامين ميرمرادزهي در سال 1332 در خانوادهاي متدين در روستاي سيب از توابع شهرستان سراوان ديده به جهان گشود.
در هنگام پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي به همراه ديگر همراهانش نقش ارزندهاي در پيشبرد اهداف انقلاب ايفا نمود.
از ابتداي شروع درگيري كردستان، در مبارزه و سركوبي شرارتها نقشآفريني بسزايي داشت و موفق شد با كمك همسنگرانش منطقه را از شر دشمنان معاند خارجي و فريبخوردگان داخلي پاكسازي كند.
در سال 1360جهت بقراري امنيت مردم شريف استان سيستان وبلوچستان درماموريتي به استان اعزام شد
با شروع جنگ تحميلي توسط رژيم بعثي عراق عليه مرز و بوم اسلاميمان، با ميل و اشتياق و افتخار در جبهه حضور يافت و در نبرد حق عليه باطل تلاشها و رشادتهاي فراوان از خود بروز داد.
دوستانش وي را فردي بسيار بيباك و نترس و جسور ميشناختند. اكثر پروازهاي او افتخاري و بدون نوبت و به صورت داوطلبانه بود.
در پروازها گاهي براي سركوبي نيروهاي بعثي در خاك دشمن پيش ميرفت.
در روز 23 تيرماه 1361 به عنوان داوطلب و بدون اين كه نوبت پرواز او فرارسيده باشد، به اتفاق چهار فروند هليكوپتر كبري به خاطر اين كه خاك كشور را از لوث وجود دشمن نجات دهد و پشتيباني تعدادي از نيروهاي ايراني كه در خطر پاتك دشمن قرار داشتند، به طرف بصره عراق به پرواز درآمد كه هلي كوپترش در نزديكي بصره به وسيله نيروهاي ملعون بعثي مورد اصابت موشك قرار گرفت وهمراه كمكخلبان و همپروازش، ايرج عيوضي به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
مردم ولايت مدار و انقلابي استان سیستان و بلوچستان همانند مردم ساير نقاط کشور در هشت سال دفاع مقدس نقشي کليدي داشتند، کساني که شجاعانه از جان گذشتند تا از کيان میهن دفاع کنند.
سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب مهد پرورش دلیر مردانی است که نام آنها در تاریخ پُرآوازه این دیار همچنان می درخشد.
سیستان و بلوچستان، از بدو انقلاب تا کنون شهدای گرانقدری تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است.
دلاور مردان شیعه و سنی که در برابر تجاوز و زیاده گویی های دشمنان قسم خورده ایران اسلامی قد علم کردند و با تقدیم خون خود اجازه تعرض به خاک میهنشان را به هیچ قدرت منطقه ای و جهانی ندادند.
مردم استان سیستان و بلوچستان در صحنههای مختلف قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ، نقش موثری در پیروزی انقلاب در این خطه از کشور ایران داشتند.
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 و فعالیت گروهکهای ضد انقلاب و جداییطلب که به دنبال آشوب در این منطقه بودند، مردم استان به کمک نیروهای امنیتی به ویژه سپاه برای مقابله با این گروهکها و خنثیسازی توطئه آنها برخاستند.
از جوانترین شهید و مبارز دفاع مقدس تا حاج قاسم میرحسینی
برای این استان افتخار است که کم سن و سال ترین شهید جنگ تحمیلی شهید سبیل اخلاقی نوجوان 11ساله نیکشهری از دور افتاده ترین و محروم ترین نقطه کشور برای دفاع از وطن راهی جبهه های حق علیه باطل می شود.
بر اساس انچه که در کتاب «نقش سیستان و بلوچستان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» آمده : اعزام اولین نیروهای استان سیستان و بلوچستان به منطقه جنوب و شهر آبادان زمانی انجام شد که آبادان توسط دشمن در محاصره قرار داشت و هرلحظه احتمال سقوط شهر میرفت؛ ولی رسیدن به موقع نیروهای اعزامی از استان، باعث تقویت جبهه شد.
مرتضی قربانی به عنوان فرمانده بخشی از آبادان در خصوص حضور به موقع این نیروها میگوید: «در زمان و شرایط بسیار حساس که آبادان در محاصره بود و احتمال سقوط آن وجود داشت، حضور 45 نفر نیرو از زاهدان برای کمک به رزمندگان به یک معجزه شبیه بود که نه تنها از سقوط آبادان جلوگیری میکرد، بلکه باعث اسارت 500 نفر از نیروهای عراقی و کشته شدن 2هزار نفر از سربازان دشمن شد.
این خطه از ایران ، شهیدان زیادی همانند شهید ابوالفضل جهانزاده ، خلبان شهید امیر مرادقلی، شهید حسینعلی عالی ، سردار شهید محبعلی فارسی ، شهید حاج قاسم میرحسینی ، شهید صفر سارانی ، شهید دوستعلی خدری ، شهید سرتیپ خلبان محمدامین میرمرادزهی ، شهید سبیل اخلاقی جوانترین شهید کشور را تقدیم این نظام کرده است .
زيباترين فصل شهادت، خالقان اين حماسه عظيم اند که با صلابت اراده و ايمان، رهنورد راه مقدسي شدند که پاداش آن، جاودانگي و بقا بود.