وزیرجهاد کشاورزی کرمانشاه را یکی از قطبهای کشاورزی کشور برشمرد و خبر ازاختصاص ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حوزه کشاورزی و دامپروری این استان داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمانشاه؛ وزیر جهاد کشاورزی امروز پنجشنبه ۲۳ تیرماه در بیست و هشتمین سفر استانی هیات دولت به استان کرمانشاه، در جمع خبرنگاران شهرستان روانسر گفت: مهمان مردم خوب استان کرمانشاه و شهرستان روانسر هستیم، بازدیدی از مجتمع گاوداری آقای محمودی انجام شد. در بخش دام و طیور کشور و در حوزه امنیت غذایی زحمات و تلاشهای زیادی کشیده میشود و تمام تلاش ما این است که بتوانیم شرایط مطلوبی را برای این بخش ایجاد کنیم.
ساداتی نژاد به آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۵ میلیون و ۵۰ هزار تن خرید گندم از کشاورزان انجام شده است و ۱۱ هزار میلیارد تومان در این هفته به گندمکاران پرداخت شده است و امیدواریم تا هفته آینده هم روند پرداخت ادامه یابد.
وی گفت: تلاش میکنیم هرچه سریعتر مابقی مطالبات پرداخت شود، همچنین بتوانیم در خرید تضمینی گندم به مرز ۶ میلیون تن برسیم.
ساداتینژاد از همه گندمکاران کشور بخصوص گندمکاران استان کرمانشاه که تلاش زیادی در تولید دیم در این استان دارند، تقدیر کرد.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص وضعیت ذخایر استراتژیک کشور نیز گفت: در حوزه کالاهای اساسی به لطف خداوند ذخایر ما شرایط بسیار مطلوبی دارد. از سال گذشته تلاشهای بسیار زیادی شروع شد و برنامهریزی بسیار خوبی هم صورت گرفت که ذخایر کشور و کالاهای اساسی وضعیت مطلوبی داشته باشیم، لذا هیچ دغدغهای در این خصوص نداریم.
وی استان کرمانشاه را یکی از قطبهای کشاورزی کشور برشمرد و تصریح کرد: در این سفر حدود ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حوزه کشاورزی و دامپروری استان کرمانشاه در نظر گرفته شده است. که این میزان اعتبار به حوزههای مختلف شامل آبخیزداری، آبیاریهای نوین، حوزه عشایر، حوزه زراعت و کشاورزی، اراضی شیبدار و توسعه باغات و ... اختصاص مییابد.
ساداتینژاد با بیان این که منطقه روانسر و جوانرود در توسعه باغات در اراضی شیبدار شرایط بسیار مطلوبی دارد،افزود: حتی یک متر از زمینهای اراضی شیبدارمان در این مناطقی که شرایط دیم دارد، نباید خالی بماند. باید این اراضی شیبدار را به مردم واگذار کنیم تا بتوانند کار کشاورزی انجام دهند و در معیشت خودشان استفاده کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای حوزه صنایع تبدیلی گذاشته شده است، گفت: یکی از مشکلات ما در استان کرمانشاه، بحث ضعف صنایع تبدیلی و گلخانهها است. سطح گلخانههای این استان با توجه به شرایط اقلیمی در این منطقه پایین است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود:در مجتمعهای دامپروری ظرفیت بینظیری در استان کرمانشاه در حوزه دام وجود دارد لذا ۲۵۰۰ میلیارد تومان هم خط اعتباری برای این بخش دیده شده است تا بتوانیم با این تسهیلات به این مجموعه کمک کنیم.
ساداتینژاد با اشاره به این که خشکسالی و تغییرات اقلیمی یکی از موضوعات مهمی است که بالاترین اثرش را در بخش کشاورزی میگذارد، گفت: در سالهای گذشته درگیر بحث خشکسالی بودیم به دلیل تغییر اقلیم، کشاورزی و کشاورزان عزیز کشور از این پدیده آسیب دیدهاند، طبیعتا یکی از مهمترین کارهای ما این است که بتوانیم بهرهبرداری بهینه از منابع آبیمان داشته باشیم، لذا کشت گلخانهای یکی از موضوعاتی است که در دستور کار ما قرار دارد.