نماینده ولایت فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه گفت :تمامی فعالیت های اقتصادی در استان باید منجر به ثروت آفرینی عمومی شود.
وی افزود: با توجه به مزیت های تجاری و صادرات در استان از جمله هم مرز بودن با چند کشور و دروازه ورود به اروپا، بایستی جهت توسعه تجارت و بازرگانی استان، اقدامات بیشتری صورت گیرد بخصوص در زمینه صادرات محصولات و تولیدات داخل استان و ایجاد بازار فروش برای محصولات استان که در این زمینه وزارت صمت و اتاق بازرگانی می توانند نقش بسزایی داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی قریشی ارومیه تأکید کرد: تولیدکنندگان باید قبل از تولید محصول زمینه فروش کالاهای تولیدی خود را فراهم کنند تا پس از تولید با مشکل فروش مواجه نشوند و در این خصوص رایزنان بازرگانی می توانند نقش بسزایی را ایفا کنند.
نماینده ولایت فقیه در استان و امام جمعه ارومیه در این دیدار تصریح کرد: آذربایجان غربی از نظر ذخایر و مواد معدنی ظرفیت بسیار مطلوبی دارد و باید از این ظرفیت در راستای توسعه اقتصادی استان و ثروت آفرینی عمومی بهره برد و گزارشات ارائه شده از سوی مدیرکل صمت استان امیدوار کننده بود و امید این داریم که این عملکرد سیر صعودی خود را طی کند.
عبدالحمید سرتیپی مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی نیز در این دیدار اظهار کرد: جهت بهره برداری بهتر و بیشتر از ظرفیت معادن استان یک پروژه مطالعاتی و اکتشافی بزرگی در جنوب استان که در شهرستان های تکاب، شاهیندژ، بوکان، میاندوآب و مهاباد در آینده نزدیک به اجرا در خواهد آمد.
وی عنوان کرد: این پروژه که با نظر مساعد استاندار محترم در جنوب استان اجرا خواهد شد در نوع خود یک پروژه بی نظیر محسوب می شود و هزینه های انجام مطالعات اکتشافی این پروژه را سازمان های توسعه ای از جمله سازمان زمین شناسی و ایمیدرو پرداخت خواهند کرد و در این پروژه بیش از 300 نفر از کارشناسان خبره کشور حضور خواهند داشت.
سرتیپی با اشاره به عملکرد اداره کل صمت استان در تنظیم بازار عنوان کرد: پس از مردمی سازی یارانه ها و آزاد سازی قیمت ها، در راستای جلوگیری از تخلفات و سوء استفاده های احتمالی ثبت نام واحدهای صنعتی، تولیدی، صنفی و معدنی را در سامانه جامع تجارت که در سال های گذشته نیز اقداماتی صورت گرفته بود را تسریع بخشیدیم.
مدیرکل صمت استان اضافه کرد: تمامی واحدهای تولید کننده و وارد کننده ملزم به ثبت نام در سامانه جامع تجارت می باشند و واحدهای تولید کننده و وارد کننده کالاها که مشمول در یافت کد شناسه کالاهستند باید قیمت تولید کننده/ وارد کننده و قیمت مصرف کننده را در این سامانه ثبت و کد شناسه کالا خود را دریافت کنند در غیر اینصورت کالای تولیدی و یا وارداتی بدون شناسه در سطح عرضه تخلف محسوب شده و با خاطیان امر مطابق قانون نظام صنفی رفتار خواهد شد.
سرتیپی با اشاره به عملکرد صمت استان در حوزه نظارت و بازرسی گفت: روزانه نزدیک به 100 تیم بازرسی در استان اقدام به بازرسی از واحدهای صنفی و غیر صنفی می کنند که از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه 46 هزار و 707 مورد بازرسی انجام و 4 هزار و 823 فقره پرونده تخلفات صنفی به ارزش بیش از یک هزار و 110 میلیارد و 558 میلیون ریال تشکیل شده است که جهت رسیدگی و صدور حکم نهایی به مراجع ذیصلاح ارجاع گردیده است.
وی خاطرنشان کرد: وزارت صمت در راستای هوشمندسازی بازرسی از واحدها اقدام به راه اندازی سامانه پاسخگویی یکپارچه در کشور کرده است که تمام شکایت ها از طریق سامانه شبانه روزی 124 بطورمتمرکز پس از ثبت از طریق هموطنان گرامی توسط کارشناسان سازمان حمایت بررسی و به استان های جهت رسیدگی ارجاع داده می شود.