همایش مسجد جامعه پرداز با تاکید بر نقش اجتماعی – مذهبی مساجد در شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان فارس گفت: این همایش با حضور ارکان مساجد استان شامل امام جماعت، مسئول پایگاه بسیج مسجد، مسئول کانون فرهنگی مسجد و رییس هیات امنای مساجد برگزار و مسائل و مشکلات مساجد و سیاستگذاریهای جدید در خصوص فعالیتهای مساجد بررسی شد.
حجت الاسلام ملک مکان افزود: مسجد یکی از مهمترین پایگاههای دینی، مذهبی، اجتماعی و سیاسی است و از صدر اسلام تاکنون نقش بسزایی در جنبشها و حرکتها و سایر فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و جهادی داشته است.
وی با بیان اینکه نقش مساجد در پیروزی انقلاب و پشتیبانی از جبههها در دوران دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست، افزود: متاسفانه در سالهای اخیر نقش مساجد کمرنگ شده است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد فارس گفت: فعال سازی کانون فرهنگی مساجد و برنامه ریزی برای غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان از جمله راهکارهای ارتقا جایگاه مساجد در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر امام جماعت که باید امام محله باشد، ارتباطی با اقشار مختلف محله ندارد اضافه کرد: کار در مسجد برای ائمه جماعات یک کار جنبی شده است در حالی که باید مرکز اصلی و پایگاه یک طلبه مسجد باشد، چون مسئولیت طلبه، ترویج دین مبین اسلام است و بهترین مکان برای ترویج دین، مسجد است.
حجت الاسلام ملک مکان افزود: مدیریت مسجد یک هنر است و باید در مدیریت مساجد تغییرات و تحولاتی شکل گیرد و افراد جوانتر در راس امور قرار گیرند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در این همایش مسجد را مهمترین نهاد در تمدن اسلامی برشمرد و ارتقا جایگاه مساجد در محلات را ضروری دانست.
آیت الله لطف الله دژکام گفت: حرکت برای بهبود جایگاه مسجد در جامعه آغاز شده و شاهد هستیم که برنامههای که پیشتر طراحی شده بود در حال اجرایی شدن است.
وی افزود: به جرأت میتوان گفت اگر به دنبال موفقیت در فعالیتهای اجتماعی هستیم باید توجه ویژهای به موضوع حاکمیت مساجد داشته باشیم.
نماینده، ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز افزود: اگر از مسجد فاصله گرفته شود نباید انتظار داشت که جامعه به موفقیت برسد .
آیت الله دژکام، همچنین نبود مسجد جامع به عنوان کانونی سنتی برای فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی را یک خلأ در شهر شیراز برشمرد و افزود: باید این مشکل با همکاری و هم افزایی دستگاههای مختلف برطرف شود.
وی افزود: دین از نگاه اسلام یک سبک زندگی است و برای فرد از بدو به وجود آمدن و زندگی در دنیا و آخرت برنامه ریزی دارد.
امام جمعه شیراز گفت: مسجد کانون و محور زندگی است و مؤمن نیز به دنبال حرکت به سمت تعالی است از این رو اگر به دنبال جامعه پردازی هستیم باید نسبت به تربیت نیروی انسانی مؤمن و توانمند اقدام کنیم .
آیت الله دژکام افزود: هیچکس نمیتواند منکر مدیریت عالم دینی در مساجد به عنوان محور فعالیتهای دینی و اجتماعی شود و اگر عالم دینی وجود نداشته باشد نباید انتظار داشت که جامعه پردازی شکل بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید ناصر میر محمدیان، مدیرعامل بنیاد هدایت نیز در این همایش گفت: خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی سه نقشه راه برای رسیدن به تعالی و در نهایت تحقق جهان نوین اسلامی است.
وی افزود: اگر شخصی مشتاق ظهور امام زمان (عج) است باید روشهای رسیدن به ظهور را نیز بداند و تلاش کند تا شرایط مقدمات ظهور فراهم شود.
حجت الاسلام میرمحمدیان متذکر شد: شناسایی و برنامه ریزی برای ایجاد تمدن اسلامی باید ویژگیهای منحصر به فردی داشته باشد تا بتوان عالم گیر و آماده برای مقابله با تمدن غرب شد .
مدیرعامل بنیاد هدایت افزود: برای ارتقا جایگاه تمدن اسلامی در گام نخست باید دانش و نرم افزار مورد نیاز تولید و از آن برای فعالیتهای سخت افزاری استفاده شود.
به گفته این مقام مسئول نمیتوان از نرم افزارهای تمدنهای دیگر در جامعه و تمدن اسلامی استفاده کرد بلکه باید از ظرفیتهای اسلامی و بهترین مرجع برای جامعه که همان قرآن کریم است، استفاده کرد.
محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس هم در این همایش بر لزوم معرفی نقشه راه موفقیت مساجد برتر استان در زمینه فعالیتهای اجتماعی، مذهبی و فرهنگی تاکید کرد.
وی افزود: مساجد در صدر اسلام، محوریترین مرکز برای رسیدگی به مسائل اجتماعی و فعالیتهای خیرخواهانه و مدیریت جامعه بود و امروزه نیز باید مساجد به جایگاه پررونق خود در صدر اسلام بازگردند.
ایمانیه با بیان اینکه برخی از مشکلات موجود در محلات نشان دهنده عدم همکاری و هم افزایی میان متولیان مساجد است افزود: با افزایش ارتباط میان امامان مساجد و هیأت امنای آن،می توان مشکلات را کاهش داد و جوانان را به طرف مساجد جذب کرد.
عالیترین مقام دولت در استان فارس خاطرنشان کرد: باید سازوکاری در نظر گرفته شود که ۵۰۰ مسجد الگو از حدود ۵ هزار مسجدی که در فارس وجود دارد معرفی و شرایط برای جذب هرچه بیشتر جامعه فراهم شود.
ایمانیه ادامه داد: استانداری فارس آمادگی دارد با همکاری سایر دستگاههای متولی، جایگاه و نقش مساجد در جامعه را بهبود بخشد و فعالیتهای اجتماعی مساجد را توسعه دهد.
استاندار فارس یادآور شد: مساجدی که دارای اقبال عمومی بیشتر جامعه هستند باید به عنوان الگو در میان سایر مساجد معرفی شوند تا بتوان این نقشه راه موفقیت مساجد را برای سایر مساجد نیز اعمال کرد.
براساس آمار ارائه شده در این همایش از ۸۰ هزار مسجد کشور حدود ۵ هزار مسجد در استان فارس فعال است