معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: تربیت دانش آموزان نقطهای و مقطعی نیست
اصغر باقرزاده با بیان اینکه شعرگویی درباره حضرت زهرا (س) به معنای خیال پردازی نیست، افزود: تربیت یک فرایند به شمار میرود و هیچ وقت نقطهای و مقطعی نیست و در این جشنواره فرصتی برای ارائه آثار توسط دانش آموزان مهیا شده است.
وی پرداختن به فرهنگ فاطمی با زبان شعر و ادبیات، گسترش فعالیتهای ادبی با محوریت سیره، سلوک، زندگی خانوادگی، اندیشههای اجتماعی حضرت زهرا سلامالله علیها، مدارا با عامه مردم و نقش مادر و همسر نمونه بودن ایشان، کشف استعدادهای جوان فعال در حوزه خلق آثار فاخر شیعی بهویژه شعر و نثرادبی فاطمی و گرامیداشت هنرمندان برتر ولایی و تلاش در نشر حداکثری آثار برگزیده را از اهداف این جشنواره دانست و گفت: تلاش میشود تا با برگزاری این جشنوارهها زمینه ارتقای معرفت دانش آموزان، بصیرت و آگاهی، ظرفیت آنان مهیا شود و بتوانیم با استفاده از این موقعیتها نشاط و شادابی و امید را در مدارس ایجاد کنیم.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نباید برگزیدگان جشنواره به حال خود رها شوند افزود: تا امروز این جشنواره زمینهای برای شناسایی ظرفیت دانشآموزان بود، اما از این به بعد و برای دورههای بعد باید جهت گیری کنیم همان طور که در بعضی از استانها بعضی از موضوعات درسی را به نمایشنامه تئاتری تبدیل کرده اند و این خود مزیتی رقابتی خواهد بود.
وی با تاکید بر مانا بودن هنر افزود: این هنر است که میتواند زمینه تربیت را در بشر بوجود آورد، زیرا با عمق وجود انسان آمیخته است و این راز ماندگاری انسان میباشد و اگر به خلقت توجه شود و آثار آن را با زبان هنر به تصویر کشیده شود بسیار مانا خواهد بود همانطور که آثار بسیاری از هنرمندان گذشته ماندگار شد.
حسین کمالی با بیان اینکه یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری پرداختن به مسائل فرهنگی میباشد، تصریح کرد: فعالیت در امور فرهنگی از حساسیت بالایی برخوردار است و جامعهای از نظر فرهنگ غنی خواهد شد که آموزش و پرورش آن توسعه یابد. دبیرخانه جشنواره ملّی ادبی «کوثرانه» در راستای شناسایی استعدادهای برتر ادبیات در رده سنی دانشآموزان کشور (مقطع متوسطۀ اول و دوم)، از این نوجوانان دعوت نموده تا توانمندیهای ادبی و آیینی خود را به نمایش بگذارند و با آثار ارزشمند و فاخر خود، نخستین دفتر جشنواره را مزیّن کند.
وی هنر را یکی از ابزار فرهنگ دانست و افزود: آثار هنری زمانی ماندگار است که براساس ایمان قلبی آن فرد تولید شود و همچنین خلق آثار ادبی و شعر در فضائل، میلاد و مصائب اهل بیت اوج هنر است و زمانی معنا مییابد که بتوان در وصف اهل بیت قلم زد.
کمالی با اشاره به اینکه یک اثر هنری اگر براساس ایمان و اخلاص باشد ماندگار است، گفت: با توجه به پیشرفتهای علمی، داشتن الگویی به نام حضرت فاطمه (س) ضروری است، زیرا مکتب فاطمه (س) مکتب خاص زنانه نیست بلکه مکتب همه مردم است و همچنین ادامه داد: با وجود سالها پژوهش که در خصوص حضرت فاطمه (س) صورت گرفته است نیاز به برگزاری چنین جشنوارهها و همایشهایی است تا شخصیت حضرت فاطمه (س) به همه شناسانده شود.
آیین اختتامیه جشنواره ملی- ادبی کوثرانه صبح امروز با حضور معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و سرپرست اداره کل آموزش و پرورش مازندران، در سالن اجتماعات کانون شهید باهنر نوشهر برگزار شد.
لازم به ذکر است پس از فراخوان این جشنواره در آذرماه ۱۴۰۰ و پس از دریافت آثار از سراسر کشور، بیش از ۸۰۰ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ملی ادبی کوثرانه واقع در شهرستان نوشهر ارسال شد و پس از داوری از ۲۵ اثر برگزیده تقدیر شد.