۷۰ درصد موارد ابتلا به تب مالت در روستاهای خراسان رضوی مشاهده میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:
دکتر ناصر امینی گفت: بیشتر مبتلایان به تب مالت با دام و حیوانات ارتباط داشته اند.
وی بیان کرد: تب مالت بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که به دنبال تماس مستقیم با حیوان آلوده یا مصرف فرآوردههای آن مثل مصرف شیر خام و نجوشیده و همچنین مصرف جگر خام رخ میدهد.
وی با بیان اینکه ابتلا به تب مالت بین زنان و مردان به یک میزان است، خاطر نشان کرد: موارد تب مالت در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ کاهش پیدا کرد و به نظر میرسد روند کاهشی این بیماری امسال هم ادامه یابد.
دکتر امینی با بیان اینکه به طور معمول فصول بهار و پاییز تعداد مبتلایان افزایش مییابد، تصریح کرد: در این ایام به دلیل زاد ولد دام به طور معمول تعداد مبتلایان رو به افزایش است که رعایت بیشتر افراد را میطلبد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برگزاری جلسات مشترک با دامپزشکی در خصوص کنترل تب مالت و واکسیناسون دامهای سبک توسط دامپزشکی از مهمترین اقدامات دامداران برای مقابله با این بیماری است.
وی خاطر نشان کرد: در برنامه مشترک با دامپزشکی مقرر شده است که به صورت آزمایشی برنامه واکسیناسیون و ایمن سازی دام در دو منطقه به طور کامل صورت گیرد و نتایج در صورت نتیجه مناسب به سایر مناطق تعمیم داده شود.
۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.
استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ رتبههای نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
حدود ۱۵۰ سال از اولین مورد گزارش تب مالت میگذرد، بروسلوز که به بیماری هزار چهره نیز معروف است، اثرات مخربی در حوزه اقتصاد و بهداشت کشور بر جای خواهد گذاشت.
تب مالت یا همان بروسلوز بیماری عفونی است که بین حیوانات و انسان قابل انتقال میباشد. عامل این عفونت باکتری بروسلا میباشد که بین حیوانات و انسانها به صورت مشترک بیماریزا است.
این بیماری به نام کاشف باکتری دیوید بروس در سال ۱۸۸۷ نامگذاری شده است و علائمی مانند تبهای شدید، لرز و درد مفاصل همراه است.