سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره خطر درگیری هستهای به سبب اقدامات غرب علیه روسیه در جریان بحران اوکراین هشدار داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، ماریا زاخارووا اعلام کرد آمریکا و متحدان آن به سبب دامن زدن به بحران اوکراین و آغاز حملهای چندجانبه و خبیثانه علیه روسیه، به شکل خطرناکی بر لبه پرتگاه درگیری هستهای با روسیه حرکت میکنند.
وی تاکید کرد تلاش برای معرفی روسیه به عنوان کشوری که با تسلیحات هستهای خود دیگران را تهدید میکند، غیرقابل قبول است.
خبر در حال بروزرسانی است ...
مذاکرات استانبول درباره غلات اوکراین رسماَ پایان یافت
خبرگزاری فرانسه از استانبول گزارش داد: وزارت دفاع ترکیه روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد: مذاکرات در استانبول میان نمایندگان روسیه، اوکراین و ترکیه به منظور رفع موانع صادرات غلات از بنادر اوکراین رسماً به پایان رسیده است.
این مذاکرات بین کارشناسان نظامی سه کشور و با حضور نمایندگان سازمان ملل متحد سه ساعت و نیم طول کشید و در حال حاضر هیچ جزئیاتی از محتوای آن در دست نیست.
رئیس جمهوری خلق دونتسک: پیروزی جدید برای دیپلماسی ما
پس از آنکه پیونگیانگ استقلال جمهوریهای خودخوانده لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت، «دنیس پوشلین» رئیس جمهوری خلق دونتسک به این اقدام کره شمالی واکنش نشان داد.
کانال تلگرامی یونیوز در خبری فوری گزارش داد: پوشلین اعلام به رسمیت شناختن دونتسک توسط رئیس جمهور کره شمالی را پیروزی جدید برای دیپلماسی این کشور خواند.
کولبا: آغاز صادرات غلات اوکراین به روسیه بستگی دارد
وزیر امور خارجه اوکراین گفت آغاز صادرات غلات اوکراین به روسیه بستگی دارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین گفت کی یف به توافق با روسیه برای صادرات غلات نزدیک است، اما مسائل امنیتی مربوط به مسکو به راه حل نیاز دارد. وی افزود این عملیات در مرحله نهایی است و همه چیز به روسیه بستگی دارد و اگر واقعا خواستار آن باشد، صادرات غلات به زودی آغاز خواهد شد.
کولبا تصریح کرد مسکو به اینکه اوکراین غلات صادر کند، اهمیت نمیدهد، زیرا میداند اگر کی یف غلات صادر کند درآمدی از بازارهای بین المللی به دست خواهد آورد که آن را قویتر خواهد کرد.
مقام محلی خرسون: حمله اوکراین به انبار کود شیمیایی اقدامی تروریستی بود
مقام محلی استان خرسون در جنوب کشور اوکراین، حمله به انبارهای کود و مواد شیمیایی در این استان را اقدامی تروریستی و مشابه انفجار بندر بیروت توصیف کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، ولادیمیر لئونتیف رئیس اداره مدنی و نظامی استان خرسون گفت حمله اوکراین به شهر نوایا کاخوفکا، عملی تروریستی است که برای آن برنامه ریزی شده بود.
وی تاکید کرد میتوان پیامدهای حمله به این شهر را به انفجار بندر بیروت تشبیه کرد.
ولادیمیر لئونتیف گفت: انبارهای بزرگ فروش عمده و انبارهای حبوبات، کود و محصولات غذایی و مواد شیمیایی خانگی هدف حمله قرار گرفت و متاسفانه مقادیری کود در این انبارها نگهداری میشد.
مطمئن هستم کسانی که این اقدام وحشیانه را تدارک دیدند، میدانستند که در این منطقه انبار کود وجود دارد و آنها خواسته خود را محقق ساختند. این همان اتفاقی است که در بیروت روی داد و بر اثر آن شمار فراوانی قربانی شدند. در واقع این دو حادثه یکی هستند.
افزایش قربانیان حمله موشکی اوکراین به استان خرسون
مقامات استان خرسون در اوکراین از افزایش شمار قربانیان حمله موشکی اوکراین به شهر نوایاکاخوفکا به هفت کشته و دهها زخمی خبر دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، مقامات خرسون گفتند هنوز بسیاری از مردم زیر آوار مانده اند. مقامات خرسون افزودند نیروهای کی یف با موشک اندازها مرکز این شهر را هدف موشکهای هایمارس آمریکا قرار دادند که این حملات باعث انفجارهایی در انبارهای کود شد و خانهها و زیرساختهای غیرنظامی خسارت دیدند.
به گفته مقامات منطقه خرسون، نیروهای کی یف به سمت این شهر شش موشک هایمارس شلیک کردند که از این تعداد، سه موشک رهگیری شد.
از سوی دیگر دیمیتری پولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد، حمله به زیرساختهای غیرنظامی در نوایاکاخوفکا را محکوم و تاکید کرد این حملات نتیجه مستقیم کمک تسلیحاتی واشنگتن به کی یف است.
تصاویری از حرکت نخستین قطار مسافربری از ماریوپل
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی روسیا الیوم با انتشار تصاویری نوشت: پس از آزادسازی شهر ماریوپل در عملیات نظامی روسیه در اوکراین، نخستین قطار مسافربری حرکت خود را از این شهر آغاز کرد.
تخلیه ۱۵ هزار نفر از منطقه دنباس طی ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۵ هزار نفر از دو جمهوری خودخوانده منطقه دنباس (دونتسک و لوهانسک) تخلیه شدند.
کشته شدن بیش از ۵ هزار غیرنظامی در جنگ اوکراین
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد از زمان حمله روسیه به اوکراین در بیست و چهارم فوریه تاکنون بیش از ۵ هزار غیرنظامی کشته شده اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو؛ در حالیکه دهها ناظر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین حضور دارند، این نهاد وابسته به سازمان ملل خاطر نشان کرد ۵ هزار و بیست و چهار نفر در این جنگ کشته و ۶ هزار و ۵۲۰ نفر هم زخمی شده اند. این نهاد حقوق بشری افزود آمارها احتمالا بیشتر از آن چیزی است که در این گزارش اعلام کرده است.
تلفات و خسارات نیروهای اوکراینی در ۲۴ ساعت گذشته و فرار شماری از مزدوران
نیروهای اوکراینی در ادامه عملیات نظامی روسیه در این کشور خسارات و تلفات سنگینی متحمل شدند و علاوه بر کشته شدن شماری از مزدوران بیگانه در این کشور، شمار زیادی از آنها نیز از اوکراین گریختند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه از انهدام سامانههای ضد کشتی هارپون ساخت آمریکا در استان اودسا با موشکهای اسکندر خبر داد و افزود ۱۸۰ نظامی اوکراینی کشته شدند و یک مرکز تعمیر انواع زره پوش در جمهوری دونتسک نیز منهدم شد.
کوناشنکوف در گزارش روزانه خود از آخرین تحولات عملیات نظامی در اوکراین گفت: سامانه موشکی ضد کشتی هارپون در استان اودسا با موشکهای نقطه زن سطح به سطح اسکندر، هدف قرار گرفت. ۱۸۰ نظامی اوکراینی کشته شدند و ۲۶ دستگاه خودروی نظامی نیروهای اوکراینی هم در جمهوری دونتسک با استفاده از موشکهای هوا به سطح منهدم شد.
وی افزود: نیروی هوایی روسیه نیز ۱۲ مرکز استقرار نیروها و تجهیزات اوکراینی و چهار انبار مهمات را در استان نیکلایف هدف قرار داد. یک مرکز تعمیر خودروهای زرهی نیز نزدیک سیورسک هدف قرار گرفت.
کوناشنکوف همچنین از انهدام سه مرکز فرماندهی و سه انبار مهمات و ۱۱۱ مرکز استقرار نیروهای اوکراینی و همچنین ۹۳ مرکز توپخانه خبر داد و افزود هفت پهپاد نیروهای اوکراینی سرنگون شد و ۱۲ موشک اوراگان نیز رهگیری و منهدم شد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ۳۹۱ مزدور بیگانه نیز در حملات نیروهای روسیه کشته شدند که ۱۶۶ تن از آنها لهستانی بودند. به گفته وی طی سه هفته گذشته ۱۴۰ تن از مزدوران بیگانه از اوکراین فرار کرده اند.
کوناشنکوف تاکید کرد وزارت دفاع روسیه مزدوران بیگانه را که وارد اوکراین شده اند زیر نظر دارد.
روسیه موشکهای هارپون آمریکایی را در اوکراین نابود کرده است
شبکه آر تی در سایت خود در گزارشی با عنوان روسیه مدعی است پرتابگرهای هارپون ساخت آمریکا در اوکراین را منهدم کرده است به نقل از منابع نظامی مسکو نوشت: چندین سامانه موشکی ضد کشتی در نزدیکی اودسا مورد اصابت قرار گرفته است.
ارتش روسیه میگوید تسلیحات عمدتا ساخت آمریکا را در اوکراین منهدم کرده است. وزارت دفاع مسکو روز سهشنبه طی یک جلسه توجیهی روزانه مدعی شد که چندین واحد موشکی ضد کشتی هارپون در منطقه اودسا هدف حمله موشکی زمینی اسکندر قرار گرفتهاند.
براساس این گزارش، محل اصابت تجهیزات نظامی در نزدیکی روستای بریزان، در ۲۰ کیلومتری شمال غربی شهر بندری اودسا، بوده است. جزئیات بیشتری در مورد این حمله ارائه نشده است.
همچنین هفته گذشته روسیه مدعی شد با حمله موشکی از دریا، دو سامانه موشکی هارپون را در نزدیکی روستای لیمان در همان منطقه منهدم کرده است.
هارپون سامانه موشکی ضد کشتی است که توسط شرکت بوئینگ ساخته و از طریق چندین کشور غربی آنها به اوکراین انتقال داده شده اند. مقامات نظامی در کیف معتقدند این سلاح یک تغییر دهنده بازی برای توازن قدرت نظامی در دریای سیاه به شمار میرود.
برخی از منابع، تهدید ناشی از سلاحهای غربی، از جمله هارپون، را عامل تصمیم روسیه برای عقب نشینی از جزیره مار دو هفته پیش میدانند. مسکو این اقدام را، حسن نیت برای مقابله با ادعاهای اوکراین مبنی بر جلوگیری روسیه از صادرات غلات از این کشور توصیف میکند.
روسیه با اشاره به عدم اجرای توافقنامه مینسک از سوی کی یف که برای اعطای وضعیت ویژه به مناطق دونتسک و لوگانسک در داخل کشور اوکراین طراحی شده بود، در ۲۴ فوریه نیروهای خود را به اوکراین اعزام کرد. این پروتکلها با میانجیگری آلمان و فرانسه برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ امضا شد. پترو پوروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین مدعی است هدف اصلی کی یف برای استفاده از آتش بس صرفا تلاش برای خرید زمان و ایجاد نیروهای مسلح قدرتمند بوده است.
در فوریه ۲۰۲۲، کرملین جمهوریهای دونباس را به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت شناخت و از اوکراین خواست که رسماً خود را یک کشور بی طرف اعلام کند که هرگز به هیچ بلوک نظامی غربی نخواهد پیوست. کیف اصرار دارد که حمله روسیه کاملاً بی دلیل بوده است.
رژیم صهیونیستی تجهیزات بیشتر نظامی به اوکراین میدهد
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با انتقال تجهیزات بیشتر نظامی به اوکراین در هفتههای آینده موافقت کرده است.
پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه امروز سه شنبه به نقل از روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت این تجهیزات نظامی برای نیروهای امداد و سازمانهای مدنی در اوکراین انتقال داده خواهد شد و شامل ۱۵۰۰ کلاه خود، هزار عدد ماسک ضد گاز، صدها لباس مخصوص مین روبی و ۱۵۰۰ جلیقه ضد گلوله خواهد بود.
بنی گانتس بیستم ماه مه گذشته نیز تصریح کرده بود اسرائیل مقادیری کلاه خود و جلیقههای ضد گلوله برای نیروهای امداد و سازمانهای مدنی در اوکراین فرستاده است.
اسرائیل در آن زمان در بیانیهای اعلام کرده بود صحبت از ۲۰۰۰ کلاه خود و ۵۰۰ جلیقه ضد گلوله است و نخستین محمولهای است که اسرائیل از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین میفرستد.
اسرائیل از آغاز این عملیات برای حفظ روابطش با مسکو تلاش کرده و در مناسبتهای مختلف با فرستادن تجهیزات دفاعی به اوکراین مخالفت کرده و به جای آن بیش از ۱۰۰ تن کمکهای انسانی فرستاده و یک بیمارستان صحرایی نیز به مدت شش هفته در غرب اوکراین ایجاد کرد.
اوکراین تمرکز خود را از شرق کشور به مناطق جنوبی تغییر داده است
روسیه اعلام کرد یک مرکز نظامی در منطقه باخموت در دونتسک را هدف قرار داده است، ولی اوکراین مدعی شد که این مرکز غیرنظامی بوده است.
به گزارش پرس تی وی، اوکراین نیز در تلاش برای بازپس گیری مناطقی در جنوب این کشور حملاتی را به خرسون ترتیب داده است.
جانی میلر، خبرنگار پرس تی وی گفت: به نظر میرسد در حال حاضر تمرکز اصلی بر روی چند جبهه مختلف است. ارتش روسیه تلاش میکند با هدف قرار دادن حومه شهرهای اسلاویانسک و کراماتورسک در شمال منطقه دونباس پیشروی کند و همزمان اهداف دیگری را نیز هدف قرار میدهد. در همین حال جنگی تبلیغاتی میان اوکراین و روسیه در گرفته است و روسیه میگوید یک مرکز نظامی را در «چِسیو یار» (Chesiv Yar) با موشک هدف قرار داده، ولی اوکراین میگوید این مرکز غیرنظامی بوده است. نمیتوان به هیچ یک از منابع اطمینان کرد، زیرا رسانههای اوکراینی تصاویری از ویرانیها را به نمایش میگذارند و رسانههای روسیه نیز تصاویری از ویرانیها به همراه تلفات نظامی را نشان میدهند. روسیه به حملات خود به اهداف مختلف در اوکراین ادامه میدهد و اوکراین نیز بسیار مشتاق است که برخی نواحی، به ویژه شهر جنوبی خرسون، را بازپس بگیرد. روسیه خرسون را در روزهای ابتدایی جنگ تصرف کرد. جمعیت این منطقه ترکیبی از روس تبارها و اوکراینیها است و اوکراین اعلام کرده بود که به دنبال بازپس گیری آن است. به همین دلیل شاهد حملات شب گذشته اوکراین به خرسون بودیم و ممکن است این حملات ادامه یابند. با این حال بیشترین درگیریها همچنان در منطقه دونباس در جریان است؛ بنابراین با گذشت زمان میبینیم که اوکراین تمرکز خود را از شرق بر روی مناطق جنوبی گذاشته است.
زاخارووا: آمریکا و هم پیمانانش به جنگ مستقیم با روسیه تمایل دارند
وزارت امور خارجه روسیه امروز سه شنبه اعلام کرد آمریکا و هم پیمانانش به نحو خطرناکی به منازعه مسلحانه مستقیم با روسیه تمایل پیدا کرده اند که آکنده از تنش آفرینی هستهای خواهد بود.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پایگاه اینترنتی این وزارتخانه اعلام کرد «واشنگتن و هم پیمانانش پس از آنکه موجب وخیم شدن بحران اوکراین شدند و رویارویی سرسختانهای را با روسیه کلید زدند حالا این روزها به صورت خطرناکی به سمت رویارویی نظامی تمام عیار با کشور ما تمایل پیدا کرده اند که به معنای یک منازعه مسلحانه مستقیمِ قدرتهای هستهای است.»
وی از چنین رویارویی احتمالی که آکنده از تنش آفرینی هستهای خواهد بود ابراز نگرانی کرد.
دیمیتری مدودف معاون رئیس شورای امنیت روسیه نیز قبلا از احتمال بروز جنگ هستهای سخن گفته بود. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کرده است روسیه با موضوع جنگ هستهای بازی نمیکند و موضع اصولی روسیه نیز جایز نبودن جنگ هستهای است.
تمرینهای دریایی ناوگان روسیه در دریای بالتیک
ناوگان روسیه در دریای بالتیک با مشارکت واحدهای مختلف تمرینهای خود را در دریای بالتیک آغاز کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، ناوگان روسیه در دریای بالتیک از آغاز تمرینهای دورهای خود با مشارکت نیروهای هوایی، دریایی، زمینی و پدافند هوایی خبر داد و افزود این تمرینها از قبل برنامه ریزی شده بود.
دفتر رسانهای ناوگان روسیه در دریای بالتیک از مشارکت کشتی ها، واحدهای دریایی و پدافند هوایی و مهندسی دریایی این ناوگان در تمرینها خبر داد و افزود نظامیان جلوگیری از حمله دشمن فرضی را تمرین میکنند. برخی واحدهای زمینی و گارد ساحلی ناوگان دریای بالتیک از انواع سلاح در این تمرینها در استان کالینینگراد استفاده خواهند کرد و جنگندههای نیروی دریایی و پدافند هوایی ناوگان دریای بالتیک نیز مأموریتهای ویژهای را در قالب این تمرینها انجام خواهند داد.
جنگ فرسایشی هم نمی تواند ادامه یابد چون شرایط اقتصادی در غرب رو به وخامت است.