مصوبات قانونی در حوزه حجاب کم نیست؛ اما در عمل یا بر زمین مانده؛ یا دچار کج فهمی شده و یا دچار افراط و تفریط و اهمال در اجراست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خیلیها در تصور خودشان به حجاب پایبندند، اما حد و حدود پایبندی را خودشان تعریف میکنند؛ داشتن هر نوع پوششی را در اماکن عمومی دلیل رعایت قانون میدانند بی آنکه متوجه باشند در همان زمان دچار بی قانونی شده اند.
شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، قوانین و مقررات مرتبط با عفاف و حجاب، اخلاق و عفت عمومی را در یک مجموعه گردآوری کرده است. همه آنچه باید بدانیم و خیلی هایمان از آن بی خبریم؛ یکی از مصادیقش مصوبه سال ۷۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی است که برای دانشجویان دختر نپوشاندن کامل موی سر و گردن و استفاده از روسریهای نازک و کوتاه، داشتن ناخن مصنوعی و بلند بودن بیش از حد آن و آرایشهای نامتعارف صورت و مو را مجاز نمیداند.
بندهای این مصوبه با جزئیات حتی حد و حدود بلندی و کوتاهی و تنگی و گشادی لباس را هم مشخص میکند. مصوبهای که مصادیق غیر مجاز برای پسران دانشجو را هم با ذکر همین جزئیات مشخص میکند. از ممنوعیت استفاده از لباسهای کوتاه و چسبان، تنگ و نازک و پاره گرفته تا ممنوعیت پیرایشهای نامتعارف صورت و مو و استفاده از زیورآلات.
وزارت کشور هم در مصوبه سال ۷۵ مصادیق البسه و آرایش غیرمجاز در اماکن عمومی را با جزئیات آورده و در مصوبه دیگری مربوط به سال ۸۵، ممنوعیت استفاده ابزاری از زنان در تبلیغات شهری را قانونی کرده است.
اینها را باید اضافه کرد به مصوبه ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی کشور که همه وظایف درون سازمانی و برون سازمانی نهادهای دولتی را در حوزه عفاف و حجاب با جزئیات تعریف کرده است. همه آنچه نشان میدهد مصوبات قانونی در حوزه حجاب کم نیست؛ اما در عمل یا برزمین مانده؛ یا دچار کج فهمی شده و یا دچار افراط و تفریط و اهمال در اجراست.