وزیر بهداشت گفت: متخصصان زنان و زایمان برای خدمت در مناطق محروم، دورههای ۳ ماهه آموزش مربوط به نازایی را میگذرانند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حدود سه و نیم میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد زوجهایی که گاه برای درمان مجبورند به کلانشهرها مثل تهران مراجعه کنند.
برخی از این افراد از استانهایی همچون ایلام، کرمانشاه، سنندج، یزد و کیش برای درمان به تهران میآیند.
به گفته این زوجها کمبود نیروی متخصص یکی از علل مراجعه شان به تهران است.
یک جستجوی ساده در سایت نظام پزشکی درباره تعداد پلاکهای ناباروری و نازایی نشان میدهد فقط ۱۵۹ پزشک در این حوزه فعال هستند و این رقم در مقابل ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار زوجی که نیاز به درمان دارند بسیار ناچیز است. اگر هر ۸ ساعت در روز ۲۰ روز در ماه فعالیت کند میتواند در ماه حدود ۳۲۰ بیمار در سال حدود ۳ هزار و ۸۴۰ بیمار را فقط یکبار معاینه میکند و همه ۱۵۹ فلوشیپ ناباروری و نازایی حدود ۶۱۰ هزار و ۵۶۰ نفر میتوانند در سال معاینه کند و این یعنی حداقل پنج و نیم سال زمان لازم است تا همه این زوجها حداقل یکبار در سال معاینه شوند.
حالا، اما قرار است متخصصان زنان و زایمان با گذراندن دورههای ویژه بخشی از این کمبود را جبران کنند.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی میگوید: آموزشی که در دوره فلوشیپ در رابطه با نازایی است و حدود ۳ ماه برای آموزش آن کافی است به متخصصان زنان و زایمان در مناطق محروم داده میشود تا به زوجهای نابارور این مناطق خدمات ارائه کنند.
فاطمه محمد نجار، نائب رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان در این باره توضیح میدهد: افراد نابارور در شهرهای متخلف ابتدا به متخصصان زنان دوره دیده مراجعه میکنند و درمان نازایی را در سطوح اولیه و دسته ۲ برایشان انجام میشود تا مجبور نشوند برای دریافت خدمات مسافت طولانی را طی کنند.
البته نحوه اجرای این طرح در کارایی آن بسیار موثر است.
نرگس توکلی عضو انجمن متخصصان زنان و زایمان در این باره میگوید: باید مطمئن باشیم افرادی که برای آموزش گزینش میشوند در مناطق کم برخوردار میمانند و خدمات ارائه میدهند.
در پایان باید یادآور شد: اجرای درست این طرح میتونه هم نظام ارجاع و تقویت کندو هم از مراجعه غیر ضروری افراد نابارور به کلانشهرها جلوگیری کند.