سطح زیر کشت باغ های انگور در بردسکن ۲۰ درصد و میزان تولید این محصول ۴۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهادکشاورزی بردسکن گفت: برداشت محصول انگور از 15 تیرماه از سطح
علیرضا مهمیز افزود: خشکسالی، گرمای بیش از حد هوا و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی تولید این محصول را 40 درصد کاهش داده است.
وی گفت: امسال علاوه بر اینکه سطح زیر کشت باغ های انگور نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش پیدا کرده، محصول انگور دچار آفتاب سوختگی شده و کیفیت آن کاهش پیدا کرده است و باغداران مجبور هستند محصول خود را به جای اینکه فرآوری و تبدیل به کشمش کنند زود تر برداشت و با قیمت پایین تری به صورت تازه خوری روانه بازار کنند.
وی افزود: با میانگینِ برداشت 15 تن در هر هکتار پیش بینی می شود امسال 9 هزار تن محصول انگور در این شهرستان تولید شود که ارزش اقتصادی آن 8 میلیارد تومان برآورد می شود.
مدیر جهادکشاورزی بردسکن با بیان اینکه در مدت یک ماه برداشت این محصول برای 15 هزار نفر روز ایجاد اشتغال می شود گفت: در شهرستان بردسکن 23 رقم انگور تولید می شود که 85 درصد رقم آن پیکامی و عسکری است که رقم غالب و مرغوب ترین آن برای تهیه کشمش سبز قلمی و صادراتی به کشورهای همسایه ارسال می شود.
وی اظهارداشت: از مجموع محصول تولیدی شهرستان بردسکن 30 درصد آن به صورت تازه خوری به استان های کشور ارسال و 70 درصد آن فرآوری و تبدیل به کشمش می شود.
مهمیز گفت: به دلیل افزایش دما و کاهش کیفیت انگور می طلبد متولیان امر با پرداخت تسهیلات کم بهره و بلند مدت باغداران را مورد حمایت قرار دهند تا با احداث استخر های ذخیره آب طول مدار آبیاری را کوتاه کنند و با اجرای سایبان در باغ های انگور نسبت به پیش رس کردن انگور و مقابله با آفات و بیماری ها، آفتاب سوختگی و سرما زدگی اقدام کنند.