بیش از 350 مدرسه علمیه با هدف تقویت نشاط و گسترش روحیه علمی در جشنواره علامه حلی شرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آئین اختتامیه سیزدهمین جشنواره علامه حلی صبح امروز در سالن همایش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران در قم برگزار شد.
حوزه علمیه از میراث کهن خود صیانت کند
مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: حوزه علمیه عصر انقلاب که متفاوت از حوزه عصر انزواست باید میراث کهن خود را صیانت کند و به نیازهای روز هم بپردازد.
آیت الله علیرضا اعرافی در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره علامه حلی در قم افزود: باید شاهد تدریس همراه با تحقیق و فضای آزاد گفتگو میان طلبه و استاد و برگزاری نشست های بحث مستمر علمی در حوزه باشیم که از سنت های دیرپای پژوهشی حوزه بوده است.
وی اضافه کرد: اگر تاریخ تحقیق و نوآوری در گذشته بیش از یک هزار ساله حوزه را ورق بزنیم پرچم بر افراشته ای می بینیم که نقاط ضعف و آسیبی هم دیده داشته است.
مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: تولیدات انبوه و حجیم بزرگان حوزه در تاریخ گذشته با حفظ استانداردهای اجتهادی و تحقیقی قابل تامل و ستایش است و رجالی در عصرهای مختلف از حوزه برخاستند که حجم عظیمی از تحقیق انجام دادند.
آیت الله اعرافی تاکید کرد: طلبه جوان با توجه به پژوهش گذشتگان حوزه چون شیخ مفید، علامه حلی و شیخ طوسی باید عزم تحقیق و پژوهش داشته باشد و آثار علمی گذشتگان حوزه دستاوردهایی داشته است که برای همه بشر اثر داشته اند.
وی گفت: از ویژگی های مهم کاروان علم و پژوهش در حوزه آن بوده است که تحقیقات به سطحی می رسد که مکاتب مهم حدیثی و تفسیری راه اندازی می شود و چهره هایی ظهور می کنند که تولید مکتب داشتند، در این بین شخصیت هایی مانند ملاصدرا را می توان مثال زد که تئوری های وی هم چنان برای امت اسلام درس آموز و قابل استفاده است.
مدیر حوزه علمیه های کشور افزود: حوزه های علمیه باید از همه تجربیات نوین بهره مند شوند و دریچه عقل ما نباید به تجربه ای نو بسته باشد باید سنت های نوین پژوهشی رصد و بهره گیری شود، اما حوزه باید بداند ریشه در تاریخ دیرپا، کهن و گران بها دارد و سنت های آن باید حفظ شود و ارتقا یابد.
وی گفت: اخلاق و تربیت در نهج البلاغه جایگاه رفیعی دارد، بیانات تربیتی امام علی(ع) در نهج البلاغه از فصاحت بالایی برخوردار است و اخلاق و تربیت در کلامش با روح حماسی آمیخته است.
آیت الله اعرافی افزود: فصاحت و شور اخلاقی در کلام امام علی(ع) موج می زند و طلاب باید همیشه نهج البلاغه را در کنار خود داشته باشند و آموزه های آن را درک کنند.
وی بیان کرد: بخش مهمی از کلمات نهج البلاغه و محور بنیادی آن گشودن چشم بشر به حقیقت دنیا است و شناخت جهان یکی از مهم ترین ابزارها برای پیشرفت است.
وی در پایان برگزیدگانجشنواره سیزدهم علامه حلی را چشم و چراغ های آینده حوزه و امیدهای تحول در حوزه ذکر کرد.
شرکت بیش از 350 مدرسه علمیه در جشنواره علامه حلی
دبیر سیزدهمین جشنواره علامه حلی با اشاره به شرکت بیش از ۳۵۰ مدرسه علمیه اعم از برادران و خواهران سراسر کشور در این جشنواره، گفت: جشنواره علامه حلی با هدف تقویت نشاط علمی، گسترش روحیه علمی و تقویت بنیان پژوهش طلاب علوم دینی برگزار میشود تا بتواند در موضوعات مختلف پژوهشگران مختلفی را تربیت کند.
حجت الاسلام محمد صالح مازنی افزود: این جشنواره از سال ۱۳۸۶ آغاز به کار کرده است و دوره سیزدهم آن امروز با حضور شخصیتهای برجسته علمی و حوزوی کشور به کار خود پایان میدهد.
همچنین معاون پژوهش حوزه علمیه و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی در این جشنواره گفت: این جشنواره به منظور تجلیل از محققان جوان حوزوی برگزار میشود و برگزیدگان ضمن دریافت لوح تقدیر جشنواره و جوایز دیگر، برای استفاده از تسهیلات پژوهشگران به معاونتهای پژوهش حوزههای علمیه معرفی میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی افزود: این جشنواره در سه مرحله مدرسهای، استانی و کشوری برگزار میشود که با پایان فراخوان جشنواره سیزدهم، بررسی اولیه و ارزیابی اجمالی آثار شروع میشود و آثار واجد شرایط برای ارزیابی تفصیلی به ارزیابان ارائه میشود.
مدیر حوزه علمیه خواهران نیز گفت: بخشی از مطالبات رهبری و مطالبات نظام باید در پژوهشهای خواهران و برادران طلبه دیده شود و طلاب باید نسبت به انجام این پژوهشها اهتمام ورزند.
حجت الاسلام و المسلمین مجتبی فاضل ادامه داد: حق مسلم حوزههای علمیه پاسخگویی به مطالبات و نیازهای نظام اسلامی است و برگزارکنندگان جشنواره علامه حلی نیز جا دارد بخشی از مقالات و آثار را در مسیر حل مسائل نظام راهبری کنند.
در این همایش آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه، حجت اسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی، حجت اسلام والمسلمین حاجی معاون پژوهش حوزههای علمیه و حجت اسلام والمسلمین مجتبی فاضل مدیر حوزه علمیه خواهران و حجت الاسلام محمد صالح مازنی دبیر سیزدهمین جشنواره علامه حلی حضور داشته و سخنرانی کردند.
۱۵ هزار و ۴۰۱ اثر از خواهران و برادران طلبه به سیزدهمین دوره جشنواره ارسال شد.
در این جشنواره، دبیرخانه های برتر از استان های هرمزگان، کهکیلویه و بویراحمد، قم، یزد و مازندران مورد تقدیر قرار گرفتند.
سه مدرسه برتر نیز در حوزه های علمیه برادران از شهرهای بابل، زاهدان و قم و سه مدرسه برتر در میان حوزه های علمیه خواهران از شهرهای یزد، میناب و ساری نیز در این آیین تجلیل شدند.
در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر سیزدهمین دوره جشنواره علامه حلی تقدیر شد.