وزیر بهداشت گفت: نخستین محموله داروهای هایتک و با فناوری بالا شرکت نووارتیس سوئیس برای درمان بیماران تالاسمی، برخی بیماریهای سرطانی و بیماریهایی که با سیستم ایمنی بدن در ارتباط است وارد کشور شد.
وی ادامه داد: امروز سلامت یک نقطه مشترک بین کشورهاست و همه گیری کرونا به همه دنیا ثابت کرد که برای غلبه بر بیماریها باید با هم همکاری داشته باشند به همین دلیل مفهوم دیپلماسی سلامت یکی از نکات مهم میان ما و کشورهای جهان است که ما با بهبود سلامت مردم خودمان و مردم جهان، بتوانیم همکاری نزدیک داشته باشیم.
وزیر بهداشت با اشاره به ورود نخستین محموله دارویی نووارتیس گفت: در دیدار قبلی، معاون رئیس جمهور سوئیس قول پیگیری و رفع موانع را داده بود و توانستیم بسیاری از داروهای مهم برای درمان بیماران تالاسمی و سرطانی را از این شرکت وارد کنیم و خوشحالیم که میتوانیم نیازهای مردم را برطرف بکنیم.
عیناللهی با بیان اینکه در ارتباط با هر کشوری برنامههای خود را پیگیری میکنیم، افزود: در ارتباط با ونزوئلا تا امروز حدود ۴۰۰ هزار دُز از واکسنهای ایرانی اهدا کرده ایم یا هند که یکی از کشورهای بسیار پیشرفته در تولید مواد اولیه دارویی است و در جهات مختلف به ما کمک کرده است و ما این همکاریها را ادامه میدهیم.
وی ادامه داد: تحریمها هم مستقیم و هم غیرمستقیم است، شما وقتی دارو میخرید باید پول آن را از طریق بانک بفرستید، اما وقتی تحریم باشید نمیتوانید، آنها ادعا میکنند که ما دارو و تجهیزات را تحریم نکردیم، اما ما بارها از طریق بهداشت جهانی گفتیم که ما از طریق کدام بانک پول دارو را بفرستیم در حالی که بانکها تحریم هستند، ما به طور غیر مستقیم تحریم هستیم، اما راهکارهای مختلفی وجود دارد که با همکاریهایی به مقصد نهایی میرسیم.
وزیر بهداشت درباره برنامههای وزارت بهداشت برای حرکت به سمت اجرایی کردن همکاریهای بین ایران و این ۱۰ کشور گفت: در نقاط مختلف برنامه اجرایی گذاشتیم و قرار شد دانشگاههای علوم پزشکی ایران و این کشورها با هم همکاری داشته باشند، همایشهای پزشکی منطقهای راه بیاندازیم و دانشمندان بتوانند با یکدیگر بیشتر ارتباط برقرار کنند؛ طرحهای تحقیقاتی مشترک مراکز پژوهشی ما هم از جمله اهداف مشترک است، مانند آنچه در تولید واکسن کرونا با کوبا داشتیم و نتیجه آن واکسن سوبرانا بود که در ایران با نام پاستوکووک شناخته میشود و در مراکز واکسیناسیون در دسترس است داشته باشم.
عیناللهی با بیان اینکه سفرای این ۱۰ کشور به موفقیت ایران در موضوع کرونا اذعان داشتند، افزود: ایران خیلی خوب عمل کرد، ۶ نوع واکسن تولید کرد و ۱۵۰ میلیون دُز واکسن به مردم تزریق کرد که بیش از ۷۶ درصد مردم واکسینه شدند، تک رقمی شدن و به صفر رسیدن آمار کرونا در برخی روزها نیز یک موفقیت بزرگ بوده و نشانه موفقیت ایران در موضوع کروناست.