برگزاری همایش بین المللی هزاره "شیخ جام" در تربت جام
شهرستان تربت جام به عنوان پایتخت وحدت شیعه و اهل سنت، آماده برگزاری همایش بین المللی هزاره "شیخ جام" میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، «شیخ احمدجام» از عرفای قرن پنجم و ششم و مولف ۱۴ جلد کتاب است و
نخستین همایش بین المللی شیخ الاسلام احمد جام در بزرگداشت این شخصیت پر آوازه طی روزهای ۲۲ و ۲۳ تیرماه با حضور برجستهترین عرفان پژوهان جهانی، کشوری و استانی برگزار میشود.
امامجمعه اهل سنت و تولیت مزار شیخ الاسلام احمد جام، درباره این نام آور ایرانی گفت: شیخ احمد در سال ۴۴۰ در نامق کاشمر متولد شد و تا ۲۲ سالگی هیچ رابطهای با دین نداشت؛ اما با یک اتفاق توبه کرد و ۱۸ سال در کوههای نامق و تربت جام به تزکیه نفس پرداخت.
مولوی شرف الدین جامی الاحمدی افزود: شیخ احمد جام در این مدت مطالعه در حوزه بزرگان دین را شروع کرد و با استفاده از آیات و روایات به تالیفات متعدد پرداخت.
مهمان نوازی و فرهنگمردم تربت جام، میراث شیخ احمد
دبیر اجرایی همایش شیخ احمد جام نیز با بیان اینکه شیخ احمد جام خیرخواه مردم بود و برای اصلاح جامعه تلاش میکرد، گفت: مهمان نوازی و فرهنگمردم تربت جام، میراث شیخ احمد است.
دکتر حسن جامی الاحمدی اهداف این همایش را ایجاد روحیه خودباوری و اعتماد به نفس در مردم منطقه، دعوت اندیشمندان کشور برای معرفی بزرگانی همچون شیخ جام، الگوسازی فرهنگی برای مقابله با هجمه فرهنگی دشمن و معرفی شیخ جام به عنوان محور همبستگی و وحدت بین کشورها، برشمرد.
وی محورهای این همایش را "تاثیر آموزههای قرآن و حدیث در آثار شیخ جام، تاثیر اندیشههای شیخ جام در آسیای میانه و شبه قاره هند، سیمای شیخ جام در آثار و مقامات، پارسی نویسی شیخ جام و چشم اندازهای نثر وی، نسخه شناسی آثار شیخ جام، بررسی و تحلیل اشعار شیخ جام، آثار خانقاهی و خاندانی شیخ جام در طول تاریخ و جایگاه مجموعه معماری آرامگاهی شیخ جام در معماری عرفانی" اعلام کرد.
پاسداشت زبان فارسی، هدفی متعالی برای همایش شیخ احمد جام
دبیر اجرایی این همایش هم گفت: تربت جام در خیلی از شاخصهای فرهنگ، ادب، عرفان و هنر سرآمد است و شیخ احمد جام بذر همبستگی، وحدت و آزاداندیشی را کاشته است.
دکتر علیرضا قیامتی افزود: با توجه به خطراتی که بر اثر وقایع مختلف همیشه متوجه زبان و ادبیات فارسی بوده است، توجه شیخ جام به تقویت و ترویج زبان فارسی میتواند بزرگترین الگو برای ما باشد و این نگاه مریدانی در دیگر کشورها دارد.
وی با بیان اینکه برگزاری همایش بین المللی هزاره شیخ احمد جام، دستاوردهای ملی و منطقهای دارد و برگزاری این همایش پیام بزرگی برای زبان فارسی دارد، افزود: یکی از این دستاوردها، تقویت و پاسداشت زبان فارسی است که مورد بی مهری قرارگرفته و متاسفانه در کشور افغانستان میبینیم که زبان و مکاتبات فارسی هم در حال حذف شدن است.
قامتی شناخت تربت جام را از دیگر اهداف برگزاری همایش شیخ احمد جام دانست و گفت: این شهرستان دارای ۱۲۶ شاعر، نام آور و دانشمند جهانی صاحب اثر است.
دبیر اجرایی همایش اعلام کرد: ۱۵۶ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۳۱ مقاله خارجی است و ۵۰ مقاله به چاپ خواهد رسید.
وی افزود: مهمانان خارجی صاحب مقاله شرکت کننده هم از کشورهای بنگلادش، هند، ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان، گرجستان، آذربایجان، ترکیه، سوییس، پاکستان، عراق و... هستند.
به کمک دست اندرکاران همایش بشتابیم
نماینده مردم تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد در مجلس شورای اسلامی با حضور در دبیرخانه همایش هزاره شیخ جام و با قدردانی از تلاشهای شبانه روزی دست اندرکاران برگزاری همایش گفت: برگزاری همایش هزاره شیخ احمد جام، فرصتی تاریخی برای بیان ظرفیتهای عظیم تاریخی و فرهنگی تربتجام است.
دکتر جلیل رحیمی جهان آبادی افزود: هزارمین سال تولد احمد جامی، فرصت تاریخی و استثنایی برای جذب گردشگر است و به این بهانه ظرفیتهای شهرستان به کشور و خارج از مرزها معرفی میشود.
وی از همگان خواست به کمک دست اندرکاران همایش بیایند تا هزاره شیخ جام در خور شأن مردم این دیار و این شخصیت فرهیخته برگزار شود.