رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه از تهاتر نفت به عنوان جدیترین اقدام برای تامین اعتبار مورد نیاز برای ساخت و تکمیل سد مخزنی هراز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، دکتر فرخ مسجدی درحاشیه بازدید از سدمخزنی هراز و سایت زباله آمل گفت: با توجه به اهمیت و اولویتی که سد مخزنی هراز و سایت زباله برای شهروندان آملی و مازندرانی و کل کشور دارد، پیش بینیهای لازم برای تامین اعتبارهای مورد نیاز از ظرفیتهای مختلف قانونی شده وکمک گیری خواهد شد.
وی افزود: تامین اعتبار سد هراز که از محل تهاتر فروش نفت پیشنهاد شده قطعا کمک موثر و بزرگی برای سرعت بخشی این طرح مهم وکلان ملی خواهد کرد.
تکمیل ۳ ساله سد هراز با تامین شدن اعتبار ۳۵۰۰ میلیاردی
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور، با اشاره به اینکه برنامه زمان بندی شده مجموعه سدهراز آمل سه ساله و تا پایان دولت سیزدهم پیش بینی شده است، گفت: برآورد اولیه و درخواستی که برای تکمیل این سد و مجموعههای آن شامل تملک واحدهای اطراف سد، جادههای جایگزین سد، بدنه سد و مدیریت پسماند سایت زباله در بالادست سد در مجموع به بیش از ۳۵۰۰ میلیاردتومان اعتبار نیاز است.
مسجدی ادامه داد، البته پیش بینیهای لازم برای تامین اعتبارهای مورد نیاز شده که در کمترین زمان وبا متناسب با پیشرفت کار وزمان اجرا تامین واختصاص داده شود.
وی با تاکید براینکه مشکلی برای تامین اعتبار سدهراز وجود ندارد، تاکید کرد: دولت تمام تلاش خود را خواهد کرد با توجه به اولویت دار بودن این طرح از منابع مختلف وهمچنین اهمیت آن برای مردم مازندران تامین واختصاص دهد.
سد مخزنی هراز بر روی رودخانهای با همین نام در فاصله ۲۲ کیلومتری جنوب آمل در مسیر جاده هراز در حال ساخت است.
ساخت این سد که از سال۱۳۸۹ شروع شده از نوع خاکی با هسته رسی است که با افتتاح آن علاوه بر تأمین آب شرب حدود یک میلیون مشترک و تولید ۲۵مگاوات برق، آب مورد نیاز حدود ۱۰۰هزار هکتار از شالیزارهای ۶شهرستان مرکزی مازندران نیز تأمین خواهد شد.
علاوه بر این سد هراز به تنهایی ظرفیت مهار حدود ۱۴درصد آب سطحی استان را دارد که از رودخانه هراز جریان مییابد و میتواند بخش کشاروزی استان را تحت تاثیر قرار دهد.
البته مشکلات دیگری هم در راه ساخت سد هراز وجود داشته حل معضل عمارت زباله دربالادست این سد هست که بر اثر انباشت چهار دههای زباله چندین شهرستان ایجاد شد و در سالهای گذشته به یکی از موانع اصلی ساخت سد تبدیل شده بود.
حل معضل عمارت زباله در چارچوب ساماندهی و رفع مشکل پسماند مازندران صورت گرفت، اما تاکنون به علت تامین واگذار نشدن زمین مورد نیاز برای مدیریت پسماند از سوی شهرداری آمل، به یکی از دغدغههای دائمی مردم شهرستان آمل، مسئولان وهمچنین مدیران درسفر وبازدید از سد وسایت زباله درسالهای اخیر تبدیل شده است.