مدیرکل دفتر صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عرضه سیمان در بورس کالا براساس قیمت پایه است، گفت: با در نظر گرفتن همه ی هزینه ها، قیمت فعلی هر کیسه سیمان در بازار برای مصرف کننده باید کمتر از ۵۰ هزار تومان باشد.
سخنگوی صنعت برق روز گذشته از تمدید تامین برق نامحدود شبانه برای صنایع فولادی و سیمانی خبرداد و گفت: این بازه زمانی پیشتر تا ۱۰ تیر تعیین شده بود.
هم اکنون سیمان تیپ یک آبیک در بازار ۵۱ هزار تومان قیمت دارد که نسبت به هفته گذشته تغییری نکرده است و سیمان تیپ ۲ آبیک نیز در حال حاضر در بازار ۵۹ هزار تومان قیمت خورده است و سیمان تیپ ۵ تهران نیز ۶۸ هزار تومان قیمت خورده است.
امیری، مدیرکل دفتر صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عرضه سیمان در بورس کالا براساس قیمت پایه است، بیان داشت: با در نظر گرفتن ۹ درصد ارزش افزوده و ۱۰ درصد هزینه حمل و نقل و ۱۵ درصد نرخ سود قیمت فعلی هر کیسه سیمان در بازار برای مصرف کننده باید کمتر از ۵۰ هزار تومان باشد.
صنایع بزرگ کشور نظیر سیمان و فولاد در سالهای اخیر با مشکل تامین برق مواجه بودهاند، اما حال دامنه این مشکل گستردهتر شده است و حتی شهرکهای کوچک صنعتی را نیز درگیر کرده است؛ حال پرسش اینجا است، زمانی که تامین برق شهرکهای صنعتی به مشکل خورده است چگونه میتوان انتظار داشت به برق صنایع سیمان و فولاد بدون هیچ مشکلی تامین شود و این صنایع خط تولید خود را حفظ کنند.
از طرف دیگر به دنبال افزایش قیمت زغالسنگ، کک نفتی و نفت خام در پس زمینه درگیری روسیه و اوکراین، انتظار میرود قیمت سیمان در بازارهای جهانی ۶ تا ۱۳ افزایش یابد.
زغال سنگ مهمترین عنصر کلینکر است که یک ماده خام حیاتی مورد استفاده در صنعت تولید سیمان است. علاوه بر افزایش روزافزون قیمت زغال سنگ، قیمت تمام شده فرآوردههای نفتی مانند بنزین و گازوئیل نیز در بازارهای بین المللی در حال افزایش است که تاثیر بسیار بدی بر هزینه تولید مواد اولیه سیمان و مواد بسته بندی میگذارد.
با توجه به آنچه گفته شد پیشبینی میشود کاهش و ثبات قیمت سیمان در بازار مقطعی باشد و این کالای اساسی به مدار رشد بازگردد.