احتمال استفاده عامل ترور آبه شینزو نخست وزیر سابق ژاپن از تجهیزات چاپ سه بعدی برای ساخت سلاح، خطر این تجهیزات را آشکار کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از العربيه، احتمال استفاده عامل ترور آبه شینزو نخست وزیر سابق ژاپن از تجهیزات چاپ سه بعدی برای ساخت سلاح، خطر این تجهیزات را آشکار کرد.
دو قطعه استوانهای شکل، چسب پلاستیکی و قطعات دیگری از فلز و چوب کافی بود که آبه شینزو را به قتل برساند. مقامات ژاپنی اعلام کردند قاتل از سلاح دست ساز استفاده کرده است، اما نمیتوان با قاطعیت گفت که به صورت چاپ سه بعدی ساخته شده است.
چاپ سه بعدی، انقلابی در فناوری است که به همان صورت که میتواند دریچه قلب بسازد، توانایی ساخت اجزای تفنگ را هم دارد. اندیشکده مطالعات بین الملل «میدلبری» در گزارش سال ۲۰۱۹ خودش، درباره خطر چاپ سه بعدی هشدار داده بود. این گزارش زنگ خطر این فناوری را در کنار هوش مصنوعی به صدا درآورد. این دو فناوری ممکن است به کشورها یا افراد اجازه بدهد که به صورت پنهانی، سلاحهای هسته ای، شیمیایی یا بیولوژیک تولید کنند.
در عمل، چاپگرهای بزرگ سه بعدی که هم اکنون برای استفادههای صنعتی ساخته میشود، میتواند فناوری برای ساخت سلاحهای بسیار خطرناک باشد. شرکت فناوری دفاعی «ریتون» چاپگر سه بعدی دارد که میتواند ۸۰ درصد بخشهای یک موشک را بسازد.
آزمایشگاه ملی «لاس آلاموس» از این تجهیزات برای ساخت مواد انفجاری با قدرت بالا استفاده میکند. افراد هم میتوانند با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، دستکم بعضی سلاحها را خودشان بسازند، بدون آنکه به هوش زیادی نیاز داشته باشند. با طراحی دقیق و تجهیزات مناسب میتوان یک کلت ساخت. کارشناسان اسلحه تاکید کردند ممکن است عامل قتل آبه شینزو هم بیشتر اجزای سلاح خودش را با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، ساخته باشد.