رای دهندگان ژاپنی امروز (یکشنبه) در سایه ترور «آبه شینزو» نخست وزیر سابق این کشور برای شرکت در انتخابات میان دورهای مجلس مشاوران به پای صندوقهای رای رفته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ این در حالیست که انتخابات به شدت تحت الشعاع ترور «آبه شینزو» قرار گرفته است که روز جمعه در جریان یک گردهمایی انتخاباتی در نارا در غرب کشور رخ داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «فومیو کیشیدا» نخست وزیر کنونی ژاپن که حزب لیبرال –دموکرات وی در نظرسنجیها شانس زیادی برای پیروزی داشت این حمله وحشیانه به مربی سابق خود را محکوم و بر اهمیت دفاع از انتخابات آزاد و عادلانه که پایه دموکراسی است، تاکید کرد.
وی افزود ما هرگز تسلیم خشونت نخواهیم شد. ترور آبه به عنوان یکی از مشهورترین چهرههای سیاسی ژاپن به ضرب گلوله مردم این کشور و همچنین کشورهای خارجی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. پیامهای تسلیت از سراسر جهان از جمله چین و کره جنوبی که ژاپن اغلب با آنها روابط پرتنشی دارد به این کشور رسیده است.
عامل این حمله که در همان محل ترور دستگیر شد اعتراف کرد آبه را به عمد هدف قرار داده است و به پلیس گفت از سازمانی که گمان میکرد آبه به آن وابسته است عصبانی است.
برخی رسانههای ژاپنی به یک گروه مذهبی اشاره کرده اند. این مرد ۴۱ ساله به نام تتسویا یاماگامی احتمالا از اعضای سابق نیروی دفاعی دریایی ژاپن است به نیروهای پلیس گفته است که از یک سلاح دست ساز استفاده کرده است.
کارزار انتخاباتی که به دلیل انتشار خبر ترور آبه شینزو برای مدت کوتاهی از سوی احزاب مختلف به حال تعلیق درآمد روز شنبه با تشدید تدابیر امنیتی از سر گرفته شد. این در حالی بود که پلیس نارا نقایص غیر قابل انکار امنیتی در گردهمایی آبه شینزو را پذیرفت.
کارزار انتخاباتی با نگرانیهای محلی شامل افزایش قیمتها و خطرات مربوط به تامین برق همراه بود. به ویژه آنکه گرمای شدید هوا در ژاپن از اواخر ماه ژوئن نگرانی در مورد کمبود برق را هم افزایش داده است.
ائتلاف حاکم که از حزب لیبرال دموکرات کیشیدا ۶۴ ساله و متحد وی کومیتو تشکیل شده است طبق پیش بینیها میتواند بیش از ۷۰ کرسی از ۱۲۵ کرسی را که امروز برایش انتخابات برگزار میشود به دست آورد. مجلس مشاوران ژاپن در مجموع ۲۴۸ کرسی دارد که هر سه سال نیمی از آن به رای گذاشته میشود.
طبق نظرسنجیها حزب چپ میانه «دموکرات مشروط» به دلیل عدم ارائه یک جایگزین مناسب با خطر از دست دادن بخشی از ۴۵ کرسی که در حال حاضر در اختیار دارد مواجه است و به این ترتیب جایگاه خود را به عنوان اصلیترین نیروی مخالف دولت از دست میدهد.
در کشوری که به دلیل حضور نداشتن زنان در نهادها و مدیریت شرکتها اغلب مورد انتقاد قرار میگیرد، از میان ۵۴۵ نامزد انتخابات امروز ۳۳ درصد را زنان تشکیل میدهند که یک رکورد بی سابقه محسوب میشود.
پیروزی گسترده در انتخابات مجلس مشاوران قدرت فومیو کیشیدا را که از سیاست اقتصادی موسوم به «سرمایه داری جدید» دفاع کرده است در یک دوره سه ساله بدون برگزاری انتخابات تحکیم میکند.
همکاری نزدیک وی با متحدان غربی ژاپن به منظور اعمال فشار بر روسیه هم در ژاپن مورد استقبال قرار گرفته است.
به گفته یو اوچیاما استاد عملوم سیاسی دانشگاه توکیو احتمالا تمایل برای افزایش هزینههای دفاعی پس از انتخابات حفظ خواهد شد همان طور که احتمالا موضع قاطعانه در برابر چین احتمالا حفظ خواهد شد.