نتایج یک پژوهش نشان میدهد فعالیت فیزیکی منظم در دوران شیوع کرونا میتواند عزت نفس و رضایت از زندگی زنان را بالا ببرد.
مطالعهای که سارا استکی، از گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل انجام داده است، از نظر هدف کاربردی و نحوه گردآوری دادهها توصیفی از نوع پیمایشی بود.
جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان شهرستان بابل در ۶ ماه اول سال ۱۳۹۹ به ۳۲۰ نفر بود که در یک سال قبل از شیوع ویروس کرونا دارای فعالیت بدنی متوسط و منظمی بودند. نهایتا ۱۶۵ نفر از زنان که دارای فعالیت متوسط بدنی منظم بودند، به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و از طریق شبکههای مجازی با توزیع لینک پرسشنامه برخط در پژوهش شرکت کردند.
نویسنده این مقاله میگوید: نتایج نشان داد که اضطراب کرونا بر خلقوخوی زنان با فعالیت بدنی متوسط منظم تاثیر مستقیم و معناداری دارد و بر عزت نفس و رضایت از زندگی زنان با فعالیت بدنی متوسط منظم تاثیر معکوس و معناداری دارد.
در این پژوهش آمده است: در یک نتیجهگیری کلی میتوان بیان داشت که قرنطینه ناشی از شیوع ویروس کرونا و نداشتن فعالیت فیزیکی در این دوران، سلامت فیزیولوژیک افراد را در معرض خطر و ابتلا به بیماریهای روانی را افزایش داده است. در مقابل، فعال ماندن در این شرایط به افراد کمک میکند تا از اضطراب و استرس ناشی از ویروس کووید-۱۹ در آنان کاسته شود و به دنبال آن عزت نفس و رضایت از زندگی و خلقوخوی افراد بهبود یابد.
این پژوهش در دومین شماره دوازدهمین دوره نشریه تصویر سلامت منتشر شده است.