معاون سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: غذا دادن به سگهای ولگرد باعث ازدیاد جمعیت سگهای بی صاحب و بیمار و افزایش حمله به انسانها میشود.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با هشدار درباره انتقال بیماری این سگها به انسانها گفت: سگهای بلاصاحب باتوجه به اینکه از آنها مراقبت نمیشود و خیلی از وقتها از پسماند و دور ریز مواد غذایی استفاده میکنند اغلب به خیلی از انگلها و بیماریهای قارچی و پوستی که معمولی ترینش همین شپش، کک و جرب است آلوده اند. البته سال ۹۹ دو مورد هاری هم در استان داشتیم که هر دو فوت کردند و توصیه ام این است که افراد به محض گازگرفتگی توسط حیوانات، بلافاصله به اولین مرکز پزشکی مراجعه کنند.
وی درباره غذا دادن به حیوانات ولگرد خاطر نشان کرد: هرچند افراد از روی دلسوزی و حیوان دوستی اقدام به این کار میکنند، اما حیواناتی که در طبیعت به صورت آزاد زندگی میکنند باید بتوانند غذای خودشان را به دست آوردند و غذادهی به آنها باعث مختل شدن عادت غذایابی آنها شده و همچنین موجب افزایش زالد و ولد و جمعیت آنها میشود. یادمان باشد که این سگها بعضا در حاشیه شهرها به کودکان حمله میکنند، یکی دو مورد هم اخیراً در شهر قم منجر به مرگ کودکان شد.
مالکی با اشاره به قوانین سایر کشورها در زمینه غذا دادن به حیوانات گفت: بد نیست بدانیم در بسیاری از کشورها مثلاً در کانادا اصلاً غذادهی به حیوانات جرم تلقی میشود یا در خیلی از کشورهای اطراف خودمان حتی غذادهی به پرندگان هم جرم محسوب میشود.
مالکی همچنین به اقدامات سازمان پسماند برای جمع آوری پسماندها و جلوگیری از مصرف آنها توسط حیوانات ولگرد اشاره کرد و اظهار داشت: جلسات مختلفی را با اتحادیه اصناف داشتیم و بنا داریم که جمع آوری دور ریز مواد غذایی از بسیاری از رستورانها را به صورت جداگانه انجام دهیم. در بحث میادین میوه و تره بار هم تقریباً نزدیک به دو سه ماه است که سازمان مدیریت پسماند رأساً از سطح شهر و میادین کلیه میادین میوه و تره بار این پسماندها را جمع آوری میکند یعنی دیگر اجازه نمیدهد این پسماند با پسماند شهری مخلوط شود.
وی خطاب به افرادی که بعضا از روی دلسوزی با جمع آوری حیوانات مقابله میکنند گفت: به شهرداری اعتماد کنند، ما اصلاً نگاهمان معدوم سازی سگهایی که سالم هستند نیست. ما این سگها را میآوریم آرادکوه. سگهای بیمار تا جایی که امکانپذیر باشد درمان میشوند و بعد عقیم سازی و واکسیناسیون شده، پلاک گذاری میشوند و با رعایت فرآیند قانونی به بسیاری از حامیانی که علاقهمند هستند اینها را نگهداری کنند در قالب سگهای نگهبانی، سگ گله و بسیاری از گاراژها اینها واگذار میشوند. ضمن این که شهرداری قصد دارد از گونههای نژاددار در آموزش این سگها استفاده کند و ان شاء الله در بسیاری از موارد مثل بحثهای امدادی و مدیریت بحران هم بتواند از آنها بهره برداری کند.
مالکی در پایان برای اطمینان دهی بیشتر به شهروندان گفت: در آرادکوه به روی حامیان و دوستداران حیوانات باز است و آنها میتوانند بازدید داشته باشند و با خیال راحت به ما اعتماد کنند.