جشنواره بین المللی فرهنگ ملل از امروز هیجدهم تا بیستم تیر با حضور دانشجویان ۲۱ ملیت از کشورهای آسیایی و آفریقایی به میزبانی دانشگاه بین المللی امام خمینی برگزار میشود.
معاون بین المللی دانشگاه امام خمینی هم گفت: این جشنواره فرصتی مغتنم برای گسترش فضای ملی است و نقطه عطفی برای معرفی و ترویج فرهنگ کشورهاست و فرصتی را برای دانشجویان خارجی فراهم می کند تا در فضایی جذاب به تبادل فرهنگی بپردازند.
مولوی افزود: حضور دانشجویان بخشی از فرصت های دیپلماسی فرهنگی کشور است و امروزه استفاده از ظرفیت های فرهنگی به افزایش قدرت نرم در جهان کمک می کند.
وی گفت: جشنواره بین المللی با اهداف آشنایی دانشجویان با ظرفیت های فرهنگی کشور، ترویج پیام دوستی و مودت بین فرهنگ ها، ایجاد نشاط در دانشجویان ایرانی و غیرایرانی و تعریف فضای دانشگاه به عنوان فضایی پویا و دوستانه برای غرابت دانشجویان با یکدیگر، ایجاد بستر فرهنگی برای شکل گیری تعاملات سازنده دانشجویان برگزار می شود.
به گفته معاون بین المللی دانشگاه امام خمینی؛ برای بیش از ۹۰ دانشگاه که مجوز جذب دانشجوی خارجی را دارند دعوت نامه صادر شده است و دانشجویان ۲۱ ملیت از کشورهای آسیایی و آفریقایی در این جشنواره شرکت کرده اند و ۱۲ غرفه برای معرفی فرهنگ ملل به دانشجویان خارجی اختصاص یافته است.
رییس اسبق دانشگاه بین المللی امام خمینی هم در این مراسم گفت: دانشجویان خارجی در این جشنواره با فرهنگ غنی کشور و استان قزوین که بیش از ۷ هزار سال سابقه دارد آشنا می شوند و این توفیق را هم داریم که با فرهنگ غنی کشورهای جهان آشنا خواهیم شد.
حسن غفوری فرد گفت: جهان بشریت دارای مشکلات عظیمی است و فاصله طبقاتی بین کشورهای غنی و فقیر وجود دارد و این فواصل باعث جنگ و نزاع بین کشورها می شود.
وی ادامه داد: آمریکا در طول کمتر از ۳۰۰ سال تاریخش در بیش از ۳۰۰ جنگ شرکت کرده است و علت همه این جنگ ها جهل و ناشناختن فرهنگ ملل است و اگر مردم با یکدیگر آشنا بودند و امکانات کشورهایشان را می شناختند هرگز این جنگ های خانمان سوز اتفاق نمی افتاد.
رییس اسبق دانشگاه بین المللی امام خمینی افزود: ما در طول ۴۳ سال اخیر آنطور که باید و شاید به دلیل مشکلاتی از قبیل جنگ هشت ساله و تحریم های سنگین نتوانستیم بر روی مسایل فرهنگی کار کنیم.
غفوری فرد گفت: سرود سلام فرمانده کار فرهنگی است با چاشنی هنر همراه شده است که امروزه جایگاه خاص خود را در بین کشورهای منطقه باز کرده است. با استفاده از فرهنگ و هنر می توانیم پیام انقلاب اسلامی را به دنیا ابلاغ کنیم.
وی تاکید کرد: انقلاب ما فرهنگی بود و رهبر کبیر و بزرگان انقلاب بیش از اینکه سیاسی باشند، فرهنگی بودند و امیدوارم با برگزاری چنین جشنواره هایی بتوانیم فرهنگ و هنر ایران اسلامی را برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی کشورهای دنیا ترویج کنیم.
در مدت زمان سه روزه برگزاری این جشنواره ۳ هزار دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه های سراسر کشور، علاوه بر حضور در این جشنواره از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری استان قزوین هم بازدید خواهند کرد.
این جشنواره با هدف آشنایی دانشجویان بین المللی سراسر کشور با آداب و رسوم و فرهنگ ملل مختلف و همچنین عمق بخشی به ارتباطات فرهنگی در سایه تعاملات بین دانشگاهی و بین فرهنگی دانشجویان سراسر کشور و همچنین بستر سازی برای گسترش دیپلماسی فرهنگی برگزار میشود.
همچنین بیش از ۸۰ سفیر و رایزن فرهنگی و همچنین بیش از ۷۰ مسئول کشوری و استانی در این جشنواره، شرکت می کنند.