تورم و کسادی قیمت حاملهای انرژی در ترکیه این روزها امان مردم را بریده و تاثیر آن را در کالاهای اساسی میتوان مشاهده کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ مردم ترکیه فقط در ماه جاری با ۳۵ درصد تورم روبرو بوده اند و افزایش قیمت ماه اخیر طی امسال چهارمین افزایش قیمت است.
کارشناسان میگویند افزایش تورم حاملهای انرژی و به تبع ان افزایش قیمت خوراک دام و دارو باعث تعطیلی و کاهش واحدهای تولیدی دام در ترکیه میشود.
حالا این افزایش قیمتها در آستانه عید قربان شامل شامل دام زنده شده و کار دامداران را سختتر از پیش کرده است.
بلال دمیر یکی از فروشندگان حاضر در پایگاه فروش دام عید قربان با ابراز ناراحتی از تورم کالاهای اساسی در ترکیه میگوید:گوسفندی که تا چندی پیش دو تا ۲۵۰۰ لیر قیمت داشت اکنون به بیش از ۵ هزار لیر افزایش قیمت داشته است.
مراد باتی یکی دیگر از دامداران در این مرکز فروش است که از هزینههای بالای حمل و نقل گلایه میکند و با بیان اینکه پارسال هزینه حمل و نقل دام تا بازار فروش عید قربان، ۷ هزار لیر بوده اضافه میکند: امسال برای حمل دامهایم به بازار بیش از ۳۰ هزار لیر هزینه کرده ام.
باتی میگوید: پارسال اجاره غرفه دربازار دام عید قربان ۱۶ هزار لیر بود، اما امسال برای اجاره غرفه ۲۴ هزار لیر پرداخت کرده است.
علاوه بر تورم در بخش انرژی هزینههای پرورش دام نیز به شدت با تورم روبرو بوده و افزایش قیمتها حاملهای انرژی بطور مستقیم بر قیمت دارو و خوراک دام نیز تاثیر گذاشته است.
به نظر کارشناسان افزایش قیمت خوراک و داروی دام در ترکیه، پروروش و تولید دام در این کشور را تحت تاثیر قرار داده و منجر به تعطیلی و کاهش تعداد واحدهای تولیدی دام خواهد شد.