خبرنگار سی جی تی ان در نیویورک گفت: مردم آمریکا به شدت دچار وضعیت مبهمی درباره آینده اقتصادی خود هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی «سی جی تی ان» چین؛ تازهترین گزارش دولت آمریکا درباره اشتغال آفرینی نشان میدهد که نرخ بیکاری به ۳.۶ درصد رسیده است.
مجری از خبرنگار این شبکه در نیویورک پرسید: چرا این آمار بسیار مهم هستند؟
خبرنگار گفت: باید توجه شما را به اهمیت گزارش اشتغال آفرینی در ماه ژوئن جلب کنم. نخستین بار از دهه ۱۹۸۰ میلادی، یعنی چهل سال پیش، بانک مرکزی آمریکا در اینجا به کند شدن رشد اقتصادی آمریکا اذعان کرده است. این موضوع ممکن است به رکود بینجامد. به همین علت شاهد افزایش نرخ بهره بانکی در ماه ژوئن بودیم. ما شاهد اشتغال کمی در ماه ژوئیه (ماه کنونی میلادی) بوده ایم. این میزان در ماه سپتامبر (شهریور ۱۴۰۱) به مراتب کمتر خواهد شد.
وی افزود: پرسشی که وجود دارد این است که آیا بانک مرکزی آمریکا بار دیگر نرخ بهره بانکی را در ماههای آینده افزایش خواهد داد؟ آمارهای امروز کسانی را که در بازار سهام آمریکا مشغول اند به تفکر واداشته است. وضعیت مبهم است. در دو ماه آینده شاهد اشتغال آفرینی نخواهیم بود.
او ادامه داد: وضعیت کنونی توجه بسیاری از اقتصاددانان را در واشنگتن به خود جلب کرده است. آینده بازار سهام در نیویورک مبهم است.
مجری: فکر کردن به رکود اقتصادی بسیار آزاردهنده است. آیا اقتصاد آمریکا وارد رکود شده است؟ آیا در آینده وارد رکود خواهد شد؟
خبرنگار گفت: وضعیت کنونی بسیار آزاردهنده و گیج کننده است. همه چیز به رکود مربوط میشود. همه در حال حاضر درباره رکود اقتصادی صحبت میکنند. باید رکود را پذیرفت. این بخشی از چرخه اقتصادی است. در برخی زمانها شما باید رکود اقتصادی را تجربه کنید. اما پرسشی که وجود دارد این است که رکود اقتصادی تا چه اندازه میتواند بزرگ باشد؟ این موضوع ممکن است سبب افسردگی بسیاری از شهروندان شود.
وی افزود: از دید من، مردم آمریکا به شدت دچار وضعیت مبهمی درباره آینده اقتصادی خود هستند. شاید فرصتهای کاری در آمریکا باشد، اما کسی برای پر کردن آنها وجود ندارد. ما در وضعیت اقتصادی نامنظمی به سر میبریم. هیچ نقشه راهی برای اقتصاد آمریکا از زمان همه گیری کرونا وجود نداشته است. ما شاهد اختلال در زنجیره تامین کالا بوده ایم. ما شاهد وضعیت (ناشی از جنگ) اوکراین هستیم. تورم به بالاترین حد خود در چهل سال گذشته رسیده است. مردم در اینجا در نیویورک نمیدانند که چه روی خواهد داد؛ نمیدانم که چه بگویم.