پژوهشکده مطالعات راهبردی، سیاست گذاری و زیربنایی استان مازندران در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، آیین افتتاح پژوهشکده مطالعات راهبردی، سیاست گذاری و زیربنایی استان در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با حضور سید محمود حسینی پور استاندار مازندران و جمعی از مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد.
استاندار مازندران گفت: پژوهشکده مطالعات راهبردی، سیاست گذاری و زیربنایی استان مازندران یکی از مهمترین رویکردهای دولت مردمی سیزدهم است که در نگاه راهبردی آیت الله رییسی رییس جمهور اسلامی ایران، توجه به علمی کردن اقدامات دولت و ارتباط و تعامل دستگاههای اجرایی با نهادهای علمی و مراکز پژوهشی جزء تأکیدات ایشان است و ما در استان مازندران به دنبال اجرای این سیاست هستیم.
دکتر حسینی پور اظهار داشت: این اقدام مهم به عنوان یک اقدام راهبردی می تواند در تعالی عمرانی استان در همه حوزهها کمک کند و معتقدم دانشگاهی که از افتخاراتش، کسب رتبه نخست علمی در بین دانشگاههای کشور باشد، مایه مباهات استان مازندران است و میتواند در این زمینه هم بسیار موفق عمل کند.
استاندار مازندران تاکید کرد: زیربنای علمی استان مازندران، زیربنای محکمی است که امثال زنده یاد نوشیروانی بستر آن را آماده کرده اند و ما باید ارتباط و تعامل حوزههای علمی و اجرایی را احیا کنیم.
دکتر علی کریمی نماینده شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی گفت: حلقه مفقوده حوزه علم و فناوری عدم ارتباط با جامعه، صنعت و دستگاههای اجرایی است و امیدوارم این اقدام شایسته پاسخگوی این نیاز باشد. دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ظرفیت بی بدیلی دارد و میتواند موتور محرکه استان باشد. با مدیریت اجرایی تازه نفس، اگر مشورتهای خوبی داده شود در کوتاهترین مسیر به قله موفقیت خواهیم رسید، بستر کاملا مهیاست و آیندهای سربلند و سرافراز برای نظام و کشور رقم خواهیم زد.
سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در زمینه تولید علم به مدت ۶ سال متوالی رتبه نخست را در بین دانشگاههای کشور و رتبه برتر را در بین دانشگاههای جهان دارد که این دستاورد مهم تاثیر زیادی بر کشش و جذب دانشجویان داخل و خارج از کشور برای ادامه تحصیل و فعالیت در این دانشگاه را دارد و این نشان از پتانسیل بالای دانشگاهیان دارد که توانستند آموزش و پژوهش را به خلاقیت و فناوری تبدیل کنند.
دکتر عزیزالله گنجی افزود: این دانشگاه علاوه بر تولید علم، دغدغه تبدیل علم به فناوری و محصولاتی را دارد که نیاز جامعه و صنعت را رفع کند و تمام تلاش ما بر این است که دانش دانشگاه را به سمت تولیدات سوق دهیم و حضور موثر دانشگاه را به جامعه نشان دهیم و در راستای تحقق شعار سال، این دانشگاه چندین نشست با گروه خودروسازی سایپا برای ارائه توانمندیهای علمی در جهت تحقق اهداف صنعت خودروسازی برگزار نمود و مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا از توانمندیهای دانشی دانشگاه بازدید کرد و در نهایت پروژه بزرگ ملی هیبریدی کردن خودروهای شاهین گروه خودروسازی سایپا به این دانشگاه محول شد که انشاالله طی هفته آینده خودرو تحویل دانشگاه خواهد شد.
او به فعالیتهای مرکز رشد فناوری دانشگاه اشاره کرد و گفت: ۸ شرکت دانش بنیان، ۳۰ واحد فناور با ۱۵۰ محصول دانش بنیان قابل استفاده در صنعت در این مرکز داریم و در حال راه اندازی پردیس فناوری و نوآوری دانشگاه هستیم تا ظرفیت شرکت دانش بنیان را به ۵۰ شرکت برسانیم.
سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: پژوهشکده مطالعات راهبردی، سیاست گذاری و زیربنایی استان مازندران با توجه به توانمندیهای دانشگاه با کمک استاندار مازندران و معاون عمرانی ایشان در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل مستقر گردید تا با استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه و مدیران اجرایی استان در راستای حل معضلات و مشکلات جامعه قدم بردارد.
در ادامه حجت الاسلام روحانی امام جمعه شهرستان بابل با عرض تعزیت شهادت امام محمد باقر (ع) گفت: افتتاح این پژوهشکده، اقدامی شایسته و درخور است و از استاندار مازندران و رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل قدردانی میکنم که بستر را برای بهره مندی از دانش مراکز علمی فراهم آوردند. نظر مقام معظم رهبری نیز بر این است که دستگاههای اجرایی برای گره گشایی از نیازمندیها و مشکلات جامعه به مراکز علمی روی آورند.
دکتر روزبه شفقت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل یک دانشگاه پیشرو هم در مبحث تولید علم و هم فناوری است.
شفقت اظهار داشت: پژوهشکده مشترک استانداری مازندران و دانشگاه تحت نام مطالعات راهبردی، سیاست گذاری و زیربنایی استان مازندران در مسیر ایجاد و توسعه شبکه همکاریهای علمی، تحقیقاتی، سیاست گذاری و توسعه فناوری به منظور استفاده هر چه بیشتر از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در نخبگان، دانشگاهیان و مدیران اجرایی استان با هدف حل مسایل راهبردی و کلان استان مازندران از طریق تصمیم سازی علمی و فناوری مورد تایید طرفین قرار گرفته است.
او در ادامه به بیان اهداف، وظایف، منابع درآمدی و امور مالی و شورای سیاست گذاری این پژوهشکده پرداخت.
دکتر قاسم زاده گرجی فرماندارویژه شهرستان بابل ضمن اشاره به تشکیل کارگروههای تخصصی پسماند و ترافیک در شهرستان و با قدردانی از این اقدام شایسته گفت: با افتتاح و فعالیت این پژوهشکده شکاف و فاصله بین مقام علم و عمل از بین میرود و در ادامه پیشنهاد برگزاری جلسات منظم مراکز اجرایی با دانشکدههای تخصصی را داد و هم چنین پیشنهاد داد تا در کارگروه تخصصی استان، مجموعهی دانشگاهی با نگاه نقادانه حضور پیدا کنند.
در ادامه سردار سعادتی نماینده شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی با عرض تسلیت شهادت امام محمد باقر و قدردانی از اقدام شایسته استاندار مازندران و دکتر عزیزالله گنجی سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: افتتاح این پژوهشکده، قطعا از نیازهای ضروری استان مازندران بود. رویکرد خوبی را آغاز کردید و راه نجات کشور در تعامل و ارتباط با دانشگاهها است. توانمندی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل فراتر از سطح شهرستان است. انشالله کاری را که شروع کردید، خلأ ارتباط دانشگاه با صنعت را پر کند و ماموریتهای عملیاتی اجرایی در نظر گرفته شود.
گفتنی است در پایان این نشست استاندار مازندران به همراه نمایندگان شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی و سرپرست دانشگاه و همه مدیران و حاضرین جلسه از نمایشگاه مرکز رشد فناوری دانشگاه بازدید کردند و پژوهشکده مطالعات راهبردی، سیاست گذاری و زیربنایی استان مازندران را افتتاح کردند.