گرامیداشت پنجاه و یکمین سالروز درگذشت استاد دکتر محمد معین با حضور معاون امور مجلس رئیس جمهور و جمعی از مسئولان استانی در آستانه اشرفیه برگزار شد.
وی افزود: به زودی با راه اندازی موسسه فرهنگی دکتر معین و در آینده تبدیل آن به بنیاد دکتر معین کار پژوهش بر روی آثار این استاد برجسته منسجمتر خواهد شد.
ابراهیم نجفی نماینده آستانه اشرفیه هم در این مراسم گفت: پرونده نام گذاری نهم اردیبهشت روز تولد دکتر معین به عنوان روز فرهنگ لغت در تقویمهای کشور تشکیل شده است.
دکتر حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران هم در این مراسم با اشاره به ویژگیها و آثار دکتر معین گفت: قاطعانه میتوان معین را فردوسی زمان حاضر اطلاق کرد که با تلاشهای فراوان و شبانه روزی زبان پارسی را دوباره زنده کرد.
وی افزود: فرهنگ فارسی معین به عنوان شاهکاری در زمینه لغات و واژههای فارسی مطرح است و در ردیف فرهنگهای معتبر دنیا مانند المنجد عربی و لاروس فرانسوی قرار دارد.
دکتر مهدخت معین فرزند استاد معین سخنران دیگر این مراسم گفت: امروز زبان فارسی در معرض هجوم واژههای بیگانه و غیر ضروری قرار دارد که در مکالمات روزمره مردم باب شده است.
وی افزود: اکثر کسانی که از این واژهها استفاده می کنند تاکنون به خارج از کشور نرفتند و حتی به زبان انگلیسی تسلط هم ندارند و فقط از روی مد این این واژهها را استفاده میکنند.
در این مراسم از مسعود ربیعی فرد نویسنده و بهرام کریمی پژوهشگر آستانهای تجلیل شد و چند برنامه فرهنگی هنری به اجرا در آمد.
دکتر محمد معین اولین دکترای زبان و ادبیات فارسی و مولف فرهنگ ۶ جلدی معین، ۱۳ تیر ماه ۱۳۵۰ درگذشت و بنا بر وصیتش در آستانه اشرفیه به خاک سپرده شد.