از امروز؛
آغاز عملیات میدانی نجات بخشی جنگلهای آلوده زاگرس
عملیات مبارزه با آفات بلوط در جنگلهای آسیب دیده کهگیلویه و بویراحمد از امروز آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بازدید از جنگلهای آفت زده کهگیلویه و بویراحمد گفت: کمیته بحران مقابله با آفات بلوط با همکاری دستگاههای اجرایی در استانها زاگرس نشین تشکیل شده است.
عباس علی نوبخت افزود: این کمیتهها موظف اند راهکارهها و شیوههای علمی کمیته گیاه پزشکی سازمان منابع طبیعی را اعمال کنند.
وی جنگلهای بلوط کهگیلویه و بویراحمد را کانون بحران هجوم افتها اعلام کرد و ادامه داد: ۶۳ هزار هکتار از پهنه ۷۴ هزار هکتاری آلوده به دو آفت برگ خوار و جوانه خوار بلوط در استان کهگیلویه و بویر احمد است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: ۲ میلیارد تومان اعتبار برای آغاز عملیات محلول پاشی به استان پرداخت شده و بر اساس برنامه با انجام گام به گام عملیات اعتبار مورد نیاز پرداخت میشود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در شرایط فعلی تنها راه مبارزه سریع با این آفت محلول پاشی است که از امروز در ۶۳ هزار هکتار از جنگلهای مناطق سردسیری و گرمسیری این استان به ویژه مناطق بحرانی آفت زده آغاز شده است.
جاوید بخت عنوان کرد: ۲۸ هزار هکتار از این جنگلها در مناطق گرمسیری باشت، کهگیلویه و بهمئی و ۳۵ هزار هکتار در مناطق سردسیری دنا و بویراحمد دچار آفت کرم و پروانه جوانه خوار بلوط شده است.
وی ادامه داد: برای محلولپاشی و مبارزه با آفت درختان بلوط ۴۰ میلیارد تومان تامین شده است که برای مبارزه و محلولپاشی درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
جاوید بخت تاکید کرد: قرار است ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیز از محل مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت به این امر مهم اختصاص یابد.
حشره جوانه خوار و برگخوار که زمانی یکی از حشرات مفید درختان بلوط بود، امروزه با تغییرات آب و هوایی و دستکاری انسانی به یک آفت و تهدید برای جنگل های زاگرس تبدیل شده است.
پروانه برگ خوار آفتی است که به درختان بلوط و گیاهان گوناگونی مانند مرکبات، پسته، بادام و بسیاری دیگر از گیاهان حمله می کنند؛ این آفت به پنج نسل در طبیعت می تواند خسارت وارد کند.
پروانه جوانه خوار بلوط (Tortrix viridana L) با تغذیه بیرویه از جوانهها و برگهای درختان، ظاهر درخت را عاری از برگ میکند و همین باعث میشود بسیاری از مردم با گمان بر خشکیدگی درخت، به قطع آن در عرصه اقدام کنند.