امام جمعه اهواز : ترویج فرهنگ استفاده از روشهای نوین کشاورزی در خوزستان ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدنبی موسوی فرد در جلسه شورای فرهنگ عمومی خوزستان گفت: طرح خشکه کاری شلتوک به عنوان طرح جایگزین کشت غرقابی مورد تایید کارشناسان قرار گرفته است به همین دلیل با توجه به گرایش کشاورزان خوزستان به کشت شلتوک، ترویج فرهنگ استفاده از روشهای نوین کشاورزی در این استان ضروری است.
وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی خوزستان به دنبال ترویج فرهنگ کار است ادامه داد: با توجه به ممنوعیت کشت شلتوک در خوزستان به دلیل محدودیت منابع آبی، آموزش و فرهنگ سازی طرح خشکه کاری شلتوک با روش آب یاری قطرهای اهمیت فراوانی دارد.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه فرهنگ سازی نیاز به برنامه ریزی منسجم و دراز مدت دارد افزود: اهمیت اجتناب از کشت غرقابی و ترویج خشکه کاری اگر به درستی برای کشاورزان تبیین شود، به طور قطع اثرگذاری و همراهی عمومی کشاورزان را به همراه خواهد داشت.
وی با انتقاد از گرایش جوانان به اشتغال در ادارات و دستگاههای دولتی در خوزستان گفت: این واقعیت که جوانان دارای مهارت در مشاغل غیردولتی میتوانند درآمدی بالاتر از یک کارمند شاغل در دستگاههای دولتی داشته باشند باید با معرفی الگوهای موفق در این زمینه به خوبی تبیین شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی خوزستان با انتقاد از فرهنگ اشتباه مصرف گرایی در جامعه بیان کرد: صرفهجویی و استفاده بهینه از منابع به ویژه آب با بهرهگیری از ظرفیت رسانهها ترویج داده شود.
وی همچنین با اشاره به برنامه ریزی برای بزرگداشت هفته ولایت در سطح خوزستان گفت: فضاسازی شهری حداقل اقدامی است که باید در دستور کار تمام دستگاههای خوزستان باشد ضمن اینکه برنامه ریزی برنامههای گسترده و باشکوه در سطح خوزستان باید انجام شود.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست با بیان اینکه اقلیم شمال و جنوب خوزستان از نظر زمین شناسی متفاوت است گفت: زمینهای شمال خوزستان شیرین و اراضی جنوب این استان شور است به همین دلیل باید در نوع و روش کشت این تفاوت مهم در نظر گرفته شود.
دکتر علیمحمد آخوندعلی ادامه داد: استفاده از روشهای آبیاری قطرهای در جنوب خوزستان جواب نمیدهد چرا که آبیاری به این روش به دلیل شور بودن زمین، استفاده حجم کمی از آب و همچنین تبخیر بالا به دلیل گرمای هوا تنها باعث کشیدن نمک به سطح زمین و شور شدن بیشتر سطح مزرعه و از بین رفتن گیاه میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون وزارت کشاورزی نتوانسته الگوی کشتی برای کشاورزان تعریف کند افزود: تعیین سهم آب برای کشاورزان میتواند راه حلی مناسب برای ترغیب کشاورزان به کاهش مصرف آب، اصلاح الگوی کشت و همچنین استفاده از روشهای نوین آبیاری و کشاورزی شود.
مسوول سازمان بسیج جامعه کشاورزی خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس اعلام دولت کشت شلتوک در خوزستان به دلیل حجم بالای مصرف آب در سطح به صورت عام ممنوع اعلام شده است گفت: کشت خشکه کاری به صورت آزمایشی از سال ۹۴ در خوزستان در دستور کار قرار گرفت که این کشت در استان با دستاوردهای خوبی همراه شد.
سرگرد پاسدار عبدالحسن طرفی علیوی خشکه کاری را از جمله جدیدترین روشهای کاشت در دنیا دانست و ادامه داد: مطالعه انجام شده پیرامون خشکه کاری در سطح چهار هکتار زمین در خوزستان نشان میدهد که با کشت شلتوک به این روش علاوه بر ارتقای کیفیت محصول، مصرف آب نیز به طرز چشمگیری کاهش مییابد.
بیشتر بخوانید: توزیع بیش از ۳۹ هزارتن کود شیمیایی در خوزستان
وی ادامه داد: در مطالعات انجام شده مصرف آب در این روش بین ۳۰ تا ۷۰ درصد و استفاده از بذر بین ۴۰ تا ۷۰ درصد نسبت به روش غرقابی کاهش یافته است.