دستاوردهای کلی پروژه ایران من ( سکوی مدیریت هوشمند بحران) که از ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ کلید خورده بود امروز در اختیار خبرگزاری صدا و سیما قرار گرفت.
این حجم از تراکنش موجب شده وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران به برترین سرویس دهنده خدمات در بستر مرکز تبادل دولت بدل گردد.
به واسطه امکانات ایجاد شده در بستر سامانه ایران من و نگاشت واکسیناسیون به خدمات اجتماعی قابل دریافت شهروندان روند واکسیناسیون در سطح جامعه رشد قابل توجهی به خود گرفته است تا جایی که در حال حاضر ۷۷.۹۳۷ درصد از ایرانیان واکسینه شده اند.
این پروژه فصل جدیدی در حکمرانی داده محور کشور ایجاد کرده و در اتخاذ تصمیم هایی که بر اساس داده های لحظه ای، و هدف محور بوده ، نقش مهمی در افزایش هوشمندی و سرعت تصمیم گیری ها داشته است.
ایجاد پنجره ای جامع کمک قابل توجهی به گذار از تصمیم گیری هایی جزیره ای و غیر داده محور، داشته و موجب شده هریک از دستگاه های اجرایی امکان رویت مسئله از دیدگاه سایر نقش آفرینان را داشته باشند.
بستر خدمات سامانه ایران من مبحث واکسیناسیون و نتیجه آزمایش ها را به زندگی روزمره شهروندان پیوند داده و ابزاری پرنفوذی جهت حکمرانی هوشمند و دیجیتال ایجاد نموده است.
این مجموعه سامانه ها این امکان را فراهم کرده تا مباحث رصد اطلاعاتی و اعمال سیاست های حاکمیتی (به طور مثال در حوزه واکسیناسیون) با کمترین تنش در بدنه اجتماع جاری شوند.
از زمان اجرای این مجموعه سامانه ها با اتکا به وضع قوانینی همچون؛ مجوز خرید بلیط سفرهای هوایی، ریلی، دریایی و جاده ای به افرادی اعطا می شود که دو دوز واکسن داشته باشند و ۷ میلیون ۷۰۰ هزار مسافر در این بخش پایش شده اند. همچنین افرادی مجوز ورود به استادیوم های ورزشی را خواهند داشت که حداقل دو دوز واکسن دریافت کرده باشند. ۳۰۰ هزار تماشگر در این بخش پایش شده اند.
دانش آموزانی مجوز حضور در کلاس درس را خواهند داشت که تست مثبت کرونا در سامانه اطلاعات آزمایشگاهی نداشته باشند. ۱۵ میلیون ۸۰۸ هزار و ۵۶۷ دانش آموز به صورت روزانه در این مجموعه سامانه ها پایش می شوند.
اصنافی که کارکنان آن، دارای تست مثبت کرونا در واحد صنفی باشند یا دو دوز واکسن نداشته باشند در اولویت حوزه بازرسی قرار می گیرند و مجاز به فعالیت نخواهند بود. ۲ میلیون و ۶۶۹ هزار و ۳۹۵ واحد صنفی پایش شده اند و تنها رانندگانی مجوز فعالیت خواهند داشت که حداقل دو دوز واکسن داشته باشند. ۱ میلیون و ۹۶۷ هزار و ۳۳۸ راننده در این بخش پایش شده اند.
نظر به قابلیت هایی که این بستر جهت تحلیل کلان داده ها ایجاد کرده، تمامی واحدهای نانوایی کشور (۱۰۹ هزار و ۱۶۹ واحد) در حوزه های، رصد وضعیت، ساعات کارکرد، تخلف گران فروشی، تخلف سهمیه فروشی در بازار آزاد، تخلف سو استفاده از مجوز سهمیه آرد و همچنین اولویت بندی بازرسی، تحت نظر سامانه ایران من قرار گرفته اند.
افزایش مشارکت شهروندان در کنترل بحران به واسطه ایجاد ابزارهای استعلامی، ایجاد ضمانت های اجرایی و انتظامی برای قوانین و دستورالعمل های وضع شده در وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا، ارائه خدمات اطلاعاتی در راستای تسهیل سازی ها ، همکاری با اصناف در راستای کاهش حداکثری اختلال های ناشی از کووید، ایجاد بستر های مناسب و فراگیر جمع آوری و تحلیل کلان داده، تعادل بخشی میان نحوه ارائه و ادامه خدمت رسانی در شرایط بحران، استمرار فعالیت اقتصادی حوزه های مختلف کسب و کارها در شرایط مختلف،کاهش لزوم ایجاد محدودیت های فراگیر برخی دیگر از دستاوردهای این طرح بوده است.