سلامت دامهای ذبح شده خارج از کشتارگاه ، تایید نمیشود
معاون بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان دامپزشکی گفت: دامهایی که خارج از کشتارگاه ذبح میشود ممکن است حامل کنه باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، کریم امیری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
ما افزود:
علی رغم اینکه سم پاشی این دامها انجام میشود، ولی هیچ تضمینی نیست که این سم پاشی ۱۰۰درصد کنه هارا از بین ببرد.
وی تاکید کرد : ممکن است یک کنهای در بدن اینگونه دامها باقی بماند و وقتی این دامها را به منزل میبرند به بدن انسان منتقل شود.
وی ادامه داد: این یکی از خطرات کنه ناقل تب کریمه کنگو است و یکی دیگر از خطرات این است که، چون علایمی در دامها دیده نمیشود امکان اینکه آن دام، دامی باشه که ویروس را در خون نهفته دارد.وقتی این دام ذبح می شود ممکن است لاشهی دام را تا ۲۴ساعت در یخچال نگهداری نکنند و همان لحظه به طور گرم بین مردم پخش کنند در این صورت افرادی که به این گوشت دست میزنند این ترشحات اگر ویروس را به همراه داشته باشد و در دست فرد زخمی کوچک داشته باشد و بدون دستکش به گوشت دست زده باشند امکان انتقال ویروس به بدن انسان وجود دارد.
امیری با بیان اینکه به همین خاطر ریسک بزرگی وجود دارد از این گوشتها استفاده شود افزود: تب کریمه کنگو یک بیماری کشنده است و اصلا توصیه نمیشود که دام در خانه کشتار شود.
معاون بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان نظام پزشکی گفت: بهتر است برای تهیهی دام زنده از مراکزی که دام داری و شهرداری اعلام کردند با ریسک کمتر دام را تهیه کنند، ولی اگر می خواهند ۱۰۰درصد از سلامت دام مطمین باشند می تواند دام را در کشتارگاه کشتار کنند و پس از ۲۴ ساعت نگهداری در کشتارگاه لاشهی دام را تحویل بگیرند و در این صورت از سلامت کامل دام اطمینان داشته و با خیال راحت استفاده کنند.