آمار بیماران کرونا و مرگ و میر آن رو به افزایش است
استاد دانشگاه و فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: آمار مبتلایان به کرونا در حال افزایش است و تا دو هفته دیگر آمار مرگ و میر هم بالا خواهد رفت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حمید عمادی استاد دانشگاه و فوق تخصص بیماریهای عفونی در برنامه گفتگوی ویژه خبری درپاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه وضعیت فعلی کرونا چه هست و چقدر قابل مدیریت است؟
افزود: آمار مبتلایان شوخی ندارد و در حال افزایش است و تا دو هفته دیگر آمار مرگ و میر هم بالا خواهد رفت.
وی افزود: مسافرانی که از کشورهای مجاور وارد میشوند همه میتوانند کشور را آلوده کنند.
دکتر کریمی معاون درمان وزارت بهداشت نیز گفت: متأسفانه در چند روز اخیر افزایش بستری را داشته ایم هفتهای که گذشته نسبت به هفته ما قبل ۲۰ درصد افزایش بستری داشته ایم، در ۲۳ استان افزایش بستری داریم، بنابراین شرایط نیاز به مداخله دارد، مهمترین مداخله رعایت شیوه نامههای بهداشتی، زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و یکی از مهمترین کارها تکمیل واکسیناسیون است.
وی افزود: تأکید میکنم به جهت اینکه بیش از ۶ ماه از واکسیناسیون ملی انجام شد هم اکنون سطح ایمنی مقداری کاهش پیدا کرده است، باید یک واکسیناسیون ملی و جمعی انجام دهیم تا کسانی که ۶ ماه از واکسیناسیون آنها گذشته است واکسینه شوند.
در ادامه دکتر عمادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا لازم است مداخله جدی شود و آیا در آستانه موج جدیدی از کرونا هستیم؟ گفت: این بیماری اُمیکرون که درباره زیرگونه هایش حرف میزنیم (بیای ۴ و بیای ۵) که در کشورما بیشتر شایع است، این بیماریها بیشتر قسمتهای فوقانی تنفس را درگیر میکند یعنی ماهیت کشندهای ندارد.
وی گفت: به طور طبیعی افراد مسن، افرادی که نقص ایمنی دارند و افرادی که مستعد هستند اینها میتوانند بستری شوند امیدواریم این موج مشابه موج دلتا نباشد.
و دکتر یونسیان در ارتباط تلفنی گفت: در همه جای دنیا بعد از موج اصلی، اُمیکرون حدود ۲۳ میلیون نفر را مبتلا کرد در مقایسه با دلتا که هفتهای ۴ میلیون نفر را مبتلا میکرد، در اُمیکرون از ۴ میلیون به ۲۳ میلیون نفر یعنی ۶ برابر میرسد، اما تعداد مرگها تقریبا ثابت میماند که این امر نشان میدهد که کشندگی اُمیکرون هم به دلیل خفیفتر بودن ذاتی نسبی این ویروس و هم به دلیل واکسیناسیون بهتری که داشتیم کمتر بوده است.
وی افزود: در منطقه خاورمیانه بعد از آنکه یک قله را که در هفته ۸۰۰ هزار مریض در خاورمیانه داشتیم وقتی اعداد به رقم بسیار پایینی در یک و نیم ماه پیش میرسد در حد کمتر از قبل از موج دوم، اما در پنج هفته اخیر موارد افزایش پیدا کرده است، اگر در مقام مقایسه کشورمان با کشورهای همسایه ببینیم، در کشور عراق به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت بیش از ۶۰ نفر بیمار جدید در روز داریم، در سطح پایین تر، اما با شیب افزایش ایران و پایینتر از آن پاکستان، این روند اگر چه شدت و حدٌتی که ما در موج اصلی اُمیکرون دیدیم هنوز ندارد، ما باید توجه داشته باشیم در بعضی از کشورها از جمله خاورمیانه و اروپایی که بعد از فروکش یک موج رو به افزایش داریم.
آقای یونسیان گفت: واقعیت این است که همزمانی این افزایشها با قالب شدن زیرگونه بیای ۴ و بیای ۵ که دو زیرگونه از اُمیکرون هستند در همه جای دنیا ما یک افزایشی را میبینیم که به نسبت اُمیکرون ب ۲ که غالب بود واکسن گریزی بیشتری دارند یعنی ما اگر پیشتر با دو دُز واکسن میتوانستیم با بیای ۱ و ۲ مقابله کنیم برای مقابله بیای ۴ و بیای ۵ یا باید واکسنهایی داشته باشیم که به طور اختصاصی برای این زیرگونه ساخته شدند که هنوز در دنیا واکسنی نداریم یا باید تعداد دُزها را افزایش دهیم.
در ادامه آقای دکتر عمادی گفت: گونه اُمیکرون بیماری شدیدی نمیدهد الحمدلله بیمارها نسبت به دلتا شدید نیست، اما واقعیت این است که ممکن است یک جهش جدید اتفاق بیفتد، در مورد کرونا نمیشود پیش بینی کردیم، اما امیدواریم موج جدید جدی نباشد.
وی درباره مبتلایان قبلی چقدر در صورت ابتلای جدید بیماریشان میتواند متفاوت باشد افزود:، چون این ویروس در حال تغییر است آدمها خیلی سریع بعد از مبتلا شدن یک یا دو ماه میتوانند بگیرند.
آقای عمادی گفت: هر دفعه که آدم این بیماری را میگیرد بدن یک مقدار با این بیماری آشنا میشود و هر چقدر بدن آشنا شود شدت و حدت کمتری خواهد داشت.
در ادامه آقای کریمی معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا به یکباره شاهد روند افزایشی کرونا هستیم گفت: دو سه علت وجود دارد یکی اینکه زیرسویه بیای ۴ و ۵ یعنی جهشی اتفاق افتاده و زیر سویه جدید آمده است یعنی اینکه بدن انسان که پیشتر با این ویروس آشنایی داشته الان ایمنی به آن شدت ندارد، دلیل دوم افزایش شدید بیماری در همسایههای ما است، در ترکیه، عربستان، عراق افزایش زیادی داشتیم و یک مقدار هم به دلیل اینکه رعایت شیوه نامهها هم کاهش یافته است.
در ادامه آقای عمادی گفت: خیلی از مریضهای ما افرادی هستند که از هواپیمایی ترکیه استفاده کردند، چند وقت دیگر حجاج به کشوربرمی گردند، بالاخره از جایی که افراد زیادی در آنجا جمع شدند، بازگشایی مدارس و دانشگاه را داریم، باید آماده باشیم.
در ادامه آقای دکتر کریمی گفت: از نظر وزارت بهداشت تمام زیرساختها فراهم است، امکان انجام واکسیناسیون در سطح ملی فراهم است، مراکز بهداشتی هم فعال هستند، اما مرکزی که به صورت اضافی در واکسیناسیون قبلی فراهم شده بود الان، چون استقبال کم است کاهش پیدا کرده، به محض اینکه مراجعه کنند تمام اینها به سرعت قابل افزایش است.
دکتر کریمی در پاسخ به این سؤال که آیا برآورد دارید که چه تعداد مردم در چه بازه زمانی مراجعه کنند؟ آیا فایدهای دارد که از یک ماه بعد مردم واکسن بزنند؟ گفت: یک ماه بعد دیر است به جهت اینکه مراسمهایی که در پیش داریم، بازگشایی مدارس و این بیماری در حال گسترش است، امروز بهتر از فرداست، ۶۴ میلیون نفر یک دُز را زده اند هنوز خیلی از افراد را داریم که حتی یک دُز را هم نزده اند.
دکتر عمادی در پاسخ به این سؤال که مردم باید در این شرایط چه کاری را باید پیش ببرند؟ گفت: کرونا بالاخره خیرهایی هم داشت یکی اینکه مردم فرهنگشان به این سمت برود، فصل سرما افزایش بیماران تنفسی را داریم مردم باید یاد بگیرند و رعایت کنند، دستمان را بشوییم، وقتی در حال عطسه هستیم جلوی دهان را بگیریم و ...
و دکتر یونسیان در ارتباط تلفنی گفت: یکی از مهمترین شواهدی که ما داریم اختلافی است که بین قاره افریقا و امریکا میبینیم، قاره افریقا به واکسن دسترسی نداشته و اختلاف شدیدی که بین مرگ و میر اُمیکرون و دلتا میبینیم در قاره آفریقا پررنگ نیست که ناشی ازا ین است که واکسیناسیون خود را با تأخیر انجام دادند.
وی افزود: خواهش من از مردم این است که کسانی که اگر هنوز واکسن نزده اند، بزنند در واقع اگر هر کدام از ما یک قدم به جلو بگذاریم هم سلامت خود و دیگران را به مخاطره نمیاندازیم.
همچنین دکتر فلاح معاون تحقیق و تولید فراوردههای بیولوژیک واکسن سازی رازی در ارتباط تلفنی در پاسخ به این سؤال که مجموعه واکسن سازی شما خط تولید خود را متوقف کرده است یا جریان از قرار دیگری است؟ گفت: در مورد تیتر خبر باید بگویم که شیطنت رسانه بود که انجام شد، به صورت موقت تا زمانی که یک بدهی قبلی که ۵ میلیون دُز به وزارت بهداشت تحویل دادیم که فقط ۱۰ درصد آن را به ما پرداخت کردند.
دکتر فلاح درباره هزینه ایجاد زیرساخت تولید واکسن گفت: هزینهای که برای زیرساخت ایجاد شده سرمایه گذاری برای بلند مدت کشور بوده است که برای کل واکسنهای نوترکیب حدود هزار میلیارد تومان است.
وی از مسئولان وزارت بهداشت خواست به تعهداتی که برای ما ایجاد کردند مانند پرداخت بدهیهای قبلی و تعهد ۳ و نیم میلیون دُز که برای ما ایجاد کردند عمل کنند.
"آ" ندارین شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!