وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید در حلقههای تأثیرگذار زنجیرههای بینالمللی قرار گیریم و روابط تجاری نقطه قدرت ما باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شاتا؛ سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان، گفت: در بحث صادرات تنها مبلغ مهم نیست، بلکه میزان صادرات فناوری و میزان اشتغال نیز اهمیت فراوانی دارد و هردوی این موارد باید موردتوجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در صادرات حتی باید مشخص شود که کالایی که صادر میکنیم با چه میزان اشتغال ایجادشده است، بنابراین علاوه بر تراز مالی، تراز فناوری و سرمایهگذاری، آب، انرژی و اشتغال نیز شایان توجه است.
وزیر صمت عنوان کرد: باید به سمت ارتقا کیفیت صادرات حرکت کرده و صادرکننده کالاهای دارای فناوری و اشتغال بالا و همراه با مصرف آب کمتر باشیم و همین مسائل معیار ما برای رتبهبندی صادرکنندگان خواهد بود.
فاطمی امین توضیح داد: برای صادرات پایدار باید ارتباط بین کسبوکار برقرار شود و در این زمینه دولت ایران با بسیاری از دولتها از روابط سیاسی خوبی برخوردار است، اما روابط اقتصادی ما با این کشورها پایینتر از حد مورد انتظار بوده، زیرا ارتباط بین کسبوکارها ایجاد نشده است، بنابراین در این بخش اقداماتی بین مراکز تجاری یا ارتباط بین استانهای کشور با استانهای سایر کشورها آغازشده است؛ برای مثال ارتباط استان اصفهان با یک استان در سنپترزبورگ روسیه یا استانی در چین برقرارشده است.
وی تأکید کرد: باید ارتباط بین کسبوکارها برقرار شود نه میان دولتها تا هنگام تغییر دولتها روابط اقتصادی با آسیب روبهرو نشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ایران باید در جای مناسبی در زنجیرههای تأمین بینالمللی قرار گیرد، برای مثال محصولی در هند تولید میشود که مواد اولیه آن در ایران تکمیلشده و درنهایت در روسیه فروخته میشود، یعنی نباید در تجارت خارجی تنها دو جانبه فکر کنیم، بلکه باید در سطح کالا فراتر رفته و به سمت سرمایه گذاریهای مشترک حرکت کنیم، بنابراین در این مدت ۱۹دیدار که با هیئتهای تجاری کشورهای مختلف داشتیم.
فاطمی امین عنوان کرد: نخستین شاخص و موفقیت در کشور، ثبات در اقتصاد است و تحقق آن رشد و پیشرفت را به دنبال خواهد داشت؛ امیدواریم با همکاری صادرکنندگان جهشی در حوزه صادرات داشته باشیم، زیرا آمار و ارقام نویدبخش این موضوع است و در بهار امسال نسبت به سال گذشته جهش چشمگیری داشتهایم و امسال نیز شاهد عددهای به نسبت بالاتری خواهیم بود، ضمن اینکه در کیفیت صادرات نیز میتوان به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کرد.
وزیر صمت همچنین بعد از بازدید از مجتمع فولاد مبارکه در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته با وجود شرایط تحریمها حجم تجارت خارجی کشور به ۱۲۰ میلیارد دلار رسید که مصداق جهاد در تولید و تجارت است.
به گزارش شاتا، سیدرضا فاطمی امین افزود: فولاد مبارکه در حوزه مدیریت بازار توانسته کسری تولید را تأمین کند تا بازار متعادل شود، همچنین در حوزه فناوری نیز اقدامات خوبی انجام شده و در این منطقه مصرف آب چیزی حدود ۳ لیتر برای هر تن فولاد است که به شدت پایین بوده و رکورد مناسبی به شمار میرود.
وی تصریح کرد: یکی از دغدغههای بنده که از چند ماه پیش پیگیر آن بودم، تولید فولادهای ویژه است که برای هسته ترانس فورماتور استفاده میشود و فولاد مبارکه که فعالیتهای تحقیق و توسعه نیز انجام میدهد، پیگیر این موارد است.
وزیر صمت درمورد بازدید خود از مجتمع فولاد مبارکه نیز بیان کرد: بازدید امروز من برای بررسی حمله سایبری هفته گذشته که به سیستمهای الکترونیکی و اتوماسیون اینجا صورت گرفت، انجام شده است، هرچند حدود سه روز پس از اینحمله که بسیار هم گسترده بود با کاری جهادی فعالیتها به روال گذشته بازگشت و تنها دو روز اختلال در تولید داشتیم درحالیکه اگر خوب مدیریت نمیشد، شاید تا ۵ ماه مشکل داشتیم.
فاطمی امین با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در خصوص اینکه «تولید جهاد است و این جهاد در برابر دشمن است، یعنی ما در شرایط عادی تولید نمیکنیم» تصریح کرد: صنعت فولاد ایران به بلوغ رسیده است و توانمندیهایی در بخشهای مختلف داریم که نهادینه شده و حاصل تلاش فعالیت صنعتگران در بخش فولاد است؛ اما باوجود اینکه صنعت فولاد رو به رشد است، اما بازهم باید به سمت ارزش افزوده برویم.