سرپرست دفتر ارتقا کسب و کارهای دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی سازمان توسعه تجارت از صادرات ۹۲۸ میلیون دلاری صادرات محصولات دانش بنیان در سال ۱۴۰۰ و رشد ۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۹۹ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله) در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان و فناوری بالا در سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین از مهمترین وظایف سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی اصلی تجـارت خارجی میباشد.
مهندس محسن منتظری، سرپرست دفتر ارتقا کسب و کارهای دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی با اشاره به اهمیت رابطه دو سویه تجارت بین الملل و نوآوری بیان کرد: حمایت از توسعه فعالیتهای بازاریابی بین المللی فناوریهای پیشرفته، توانمندسازی صادراتی کارآفرینان کوچک و متوسط (SME)، ارتقا توان شرکتهای صادراتی دانش بنیان و فناور برای ماندگاری در بازارهای هدف صادراتی، زمینه ساز بستری مساعد برای تحقق اهداف اقتصاد دانش بنیان میشود.
وی افزود: آمار منتشر شده از سامانه جامع تجارت ایران حاکی از تحقق صادرات ۹۲۸ میلیون دلاری محصولات دانش بنیان و فناوری بالا در سال ۱۴۰۰ است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۵۰ درصدی را تجربه کرده است. بیشترین صادرات این حوزه در گروه کالایی مواد پیشرفته مبتنی بر فناوریهای شیمیایی، برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات، سیستمهای خودکار و ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته به مقصد کشورهای عراق، امارات، سوریه، ترکیه، افغانستان و روسیه بوده است.
وی همچنین مشکلات ناشی از تحریمهای ظالمانه، مشکلات موجود در ثبت دارو سایر کشورها، محدودیت در صدور مجوزهای صادراتی حوزه داروهای انسانی توسط سازمان غذا و دارو به دلیل کمبود داخل و ... را بعنوان اصلیترین دلایل عدم تحقق هدف گذاری صادراتی سال ۱۴۰۰ (افزایش ۱۰۰% نسبت به دوره مشابه سال گذشته) برشمرد.
گفتنی است تقویت زیرساخت زیست بوم و فناوری، راه اندازی دفاتر صادراتی، مراکز تجاری و پایانههای تخصصی صادراتی محصولات دانش بنیان و فناوری بالا در کشورهای هدف صادراتی، پذیرش و اعزام هیاتهای تجاری دانش بنیان و فناور، افزایش مهلت ایفای تعهدات ارزی شرکتهای دانش بنیان، کاهش نرخ تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی شرکتهای دانش بنیان و فناور، برگزاری نشستهای ملی و استانی توسعه صادرات صنایع دانش بنیان و فناوری بالا و همچنین برگزاری دوره آموزشی صادراتی حضوری مختص شرکتهای دانش بنیان و فناور از اصلیترین برنامه این سازمان در سال ۱۴۰۱ است.