اورژانس گیلان از شهروندان خواست برای جلوگیری از گرمازدگی، در روزهای داغ تابستانی از تردد غیر ضروری خارج از خانه خودداری کنند.
دکتر پیمان اسدی با اشاره به برخی علائم گرمازدگی، افزود:علایمی، چون رنگ پریدگی، تعریق، سرگیجه، تهوع، اسهال و استفراغ، گرفتگی عضلات، سردرد، خستگی و تشنگی شدید، از علایم گرمازدگی است که در صورت بی توجهی میتواند آسیبهای جدی به مغز، قلب، کلیهها و عضلات وارد کرده و در موارد شدیدتر حتی به مرگ منجر شود.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان سعی کنند در ساعات اوج گرما از منزل خارج نشوند، اضافه کرد: شهروندان به ویژه بیماران قلبی – ریوی، ورزشکاران، کودکان، مادران باردار و سالمندان در ساعات اوج تابش آفتاب و گرما از ۱۱ تا ۱۶، تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب خودداری کرده و لباس نخی مناسب استفاده کنند.
رئیس مرکزاورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث گیلان بر رعایت نکات پیشگیرانه از گرمازدگی تاکید کرد و گفت: نوشیدن آب فراوان، مصرف غذای کم نمک، میوهها و سبزیجات میتوانند از بروز گرمازدگی پیشگیری کنند.
دکتر پیمان اسدی با اشاره به اقدامات موثر درمانی برای کمک به فرد گرمازده، افزود: فرد را به جای خنک منتقل کنید تا دراز کشیده و پاهایش را بالاتر از سطح بدن قرار دهید، لباسهای مصدوم را خارج کرده، آب ولرم روی بیمار بپاشید و از کولر یا پنکه برای خنک کردن وی استفاده کنید، در صورتی که فرد هوشیاراست به او آب یا نوشیدنی خنک بنوشانید و در موارد شدیدتر به آب ساده مقدار کمی نمک اضافه کنید و به فرد بنوشانید تا جذب آب به درون بافتها افزایش یابد.
وی گفت: در صورتی که حال فرد گرمازده بهتر نشد و یا دچار کاهش سطح هوشیاری شد، فوری با اورژانس گیلان به شماره ۱۱۵ تماس بگیرید.