مشاور سازمان محیط زیست گفت: بالغ بر ۸۰ درصد هار گزیدگیها مربوط به سگهای ولگرد است و آموزش در این زمینه اهمیت دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ سید "مجید خرازیان مقدم" در نشست خبری بیماریهای مشترک انسان و حیوان در وزارت بهداشت افزود: سازمان محیط زیست ۳ هزار محیط بان دارد که شهدای بسیاری را قدیم کشور کرده است.
وی ادامه داد: بیماریهای مشترک انسان و حیوان بسیار هستند، اما هاری اهمیت بیشتری برای متولیان حیات وحش دارد، چون مرگ و میر بالایی در انسان دارد.
مشاور سازمان محیط زیست گفت: میزبانان متعددی در حیات وحش برای بیماری هاری از سگ، روباه و حتی خفاش هستند و کارهایی، چون واکسن خوراکی و روشهای دیگر طرح شده است، اما قابلیت اجرای کامل ندارد.
سید "مجید خرازیان مقدم" با بیان اینکه ساماندهی پسماندها و برخورد با سگهای ولگرد در انتقال هاری نقش دارد ادامه داد: سگهای بی صاحب ضررهای زیادی به بار آورده است و کنترل هاری باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: بالغ بر ۸۰ درصد هار گزیدگیها مربوط به سگهای ولگرد است و آموزش در این زمینه اهمیت دارد.
مشاور سازمان محیط زیست گفت: ۳۰ سال پیش اعلام شده بود که یک میلیون سگ بی صاحب داریم، اما الان مشخص نیست، اگر سگها در شهر باشند شهرداری متولی آن است، اما اگر در حیات وحش باشند سازمان محیط زیست متولی آن است، اما سگ جزو حیوانات وحشی به حساب نمیآید.
من و عده ای ، هیچ مشکلی با سگ ها و گربه های آزاد و بومی محله خودمان نداریم . اگر بجای تکثیر و ولخرجی های لاکچری برای حیوانات نژاد خارجی ، به حیوانات بومی و آزاد رسیدگی میشد و زاد و ولد آنها درست مدیریت میشد ، دیگر مشکلی وجود نداشت .