این رویداد در سه بخش شامل نمایشهای صحنهای ویژه مخاطب بزرگسال، نمایشهای صحنهای و مخاطب کودک، نوجوان و خانواده و همچنین نمایشهای فضای باز برگزار میشود.
هادی حجازیفر در ابتدای این نشست با اشاره به گاهشمار جشنواره بیان کرد: شروع ثبت نام ۱۴ تیرماه خواهد بود و ۱۵ شهریور نمایشهای برگزیده اعلام میشود. از ۲۲ تا ۳۰ مهرماه نیز شاهد برگزاری جشنواره خواهیم بود.
وی افزود: چهار سال است که روند تولید نمایش عروسکی به خاطر کرونا متوقف شده است و راه اندازی دوباره آن مقداری سخت است. به لحاظ بودجهای که قرار است به تئاتر عروسکی اختصاص داده شود اتفاقات عجیب و غریبی افتاده است. بودجه جشنواره ۴۰۰ درصد افزایش داشته و خیلی ویژه دیده شده است. امیدوارم بقیه جشنوارهها اعتراض نکنند. این هزینه از بودجه تئاتر مصرف میشود و امیدوارم این پول دوباره به جیب تئاتر برگردد. چون تئاتر عروسکی توان و ظرفیت درآمدزایی را دارد.
حجازیفر با اشاره به دو ویژگی فراخوان گفت: هر کارگردان با یک اثر یا بیش از یک اثر میتواند شرکت کند. همچنین کارهایی که از سه دوره قبل شرکت کرده بودند و خیلی دیده نشدند میتوانند دوباره حضور داشته باشند.
دبیر جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران کمک هزینه تولید در بخش نمایشهای صحنهای را برای ۱۵ نمایش پذیرفته شده در هر بخش جشنواره بین ۳۰ تا۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در بخش فضای باز نیز به ۱۰ نمایش پذیرفته شده بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان کمک هزینه پرداخت خواهد شد. همچنین جشنواره به منظور حمایت از آثار پذیرفته نشده، برای ادامه فرایند تولید با نظر هیات انتخاب به ۲۰ نمایش مبلغ ۵ میلیون تومان پرداخت میکند. کمک هزینه تولید نمایش ها، براساس نظر کارشناسی و باتوجه به معیارهایی همچون تعداد عروسک، دکور و... تخصیص خواهد یافت.
وی افزود: جایزه دستاورد ویژه و جایزه ویژه هیات داوران نیز برای برگزیدگان در نظر گرفته شده است. همچنین از طرحهای ارائه شده به صورت منفرد یا بکار گرفته شده در آثار جشنواره که باعث ارتقای نمایش عروسکی شوند با اهدای یک جایزه تحت عنوان جایزه ویژه برای مؤسسات و شرکتهای دانش بنیان تقدیر میشود.
کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی نیز در ادامه جلسه بیان کرد: در نظر داریم یکی از سالنهای تئاتر شهر را در اختیار تئاتر عروسکی قرار دهیم.
وی با بیان این که تئاتر فقط برای ارشاد نیست افزود: من بارها و بارها در جلسات گفتم که جشنواره تئاتر یک رویداد شهری و متعلق به همه کسانی است که در تهران و ایران زندگی میکنند. انعکاس این جشنواره باید برای همه باشد. در نظر داریم که تولیدات نمایش عروسکی ما به استانها هم اعزام شود و آنها هم استفاده کنند.
مدیرکل هنرهای نمایشی افزود: کمک هزینهها و حمایتهایی که بعدا در حوزه تئاتر عروسکی خواهد شد برای تولید است. این جشنواره را به صورت ویژه دیدیم. شرایطی را فراهم کردیم که گروهها بعد از جشنواره بتوانند اجرا داشته باشند. امیدواریم محصولی که از این جشنواره درمیآید، در طول یک سال روی صحنه رود.