معاون بیماریهای مشترک انسان و حیوان سازمان دامپزشکی بر ضرورت تهیه دام از مراکز تحت نظارت دامپزشکی برای عید قربان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر امیری در نشست بیماریهای مشترک انسان و حیوان در وزارت بهداشت، گفت: فقط مراکزی که تحت نظارت سازمان دامپزشکی هستند و مراحل ذبح مطابق استاندارد دامپزشکی را در کشتارگاه انجام میدهند، برای عید قربان توصیه میشود.
معاون بیماریهای مشترک انسان و حیوان سازمان دامپزشکی افزود: حدود هزار و ۴٠٠ عامل بیماری زا تاکنون شناسایی شده که ۶٠ درصد آن قابلیت انتقال از حیوان به انسان دارد، برخی این بیماریها در حیوان ممکن است علامتی ایجاد نکند، اما برای انسان کشنده باشد.
دکتر امیری گفت: هدف سازمان دامپزشکی ارتقا سلامتی انسان هاست.
معاون بیماریهای مشترک انسان و حیوان سازمان دامپزشکی با بیان اینکه بازرسان همه تلاش خود را برای قرار گیری فرآوردههای سالم بر سر سفره مردم بکار میگیرند، افزود: بیماریهایی که وجود دارد اگر به درستی کنترل نشود، افزایش مییابند، بیماری سیاه زخم در دامها اگرچه کم است، اما با واکسیناسیون در دامها کنترل و ریشه کن میشود.
دکتر امیری گفت: بیماری تب خونریزی دهنده در دامها تحت کنترل است و مردم برای عید قربان دام خود را از جای تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کنند و حتی دامهای که در مراکز شهرداری توزیع میشوند تضمین ١٠٠ درصد سلامتی ندارد بلکه تضمین صد درصدی در گوشت دامی است که در کشتارگاه ذبح شده و پس از زدن مهر دامپزشکی در قصابیها عرضه میشود.
این مسول سازمان دامپزشکی افزود: در بیماری هاری اگر دامپزشکی در واکسیناسیون سگهای ولگرد اقدام نکند، تلاشهای سازمانهای مربوطه و وزارت بهداشت هدر میرود.
معاون بیماریهای مشترک انسان و حیوان سازمان دامپزشکی با بیان اینکه اولویت ما هاری، تب مالت، سل گاوی، تب مشمشه است، خاطرنشان کرد: اکنون شاید این بیماریها مانند مشمشه ریشه کن شده باشند، اما به علت کشندگی برای انسان بر این بیماریها تمرکز داریم و با اقدامات وزارت بهداشت موجب مرگ انسانی نشده اند.