کاوش در ارگ تاریخی دهدشت با هدف جلوگیری از تخریب هر چه بیشتر عرصه و حریم ارگ تاریخی و برنامهریزی برای توسعه گردشگری تاریخی در این شهر آغاز شد.
او افزود: کاوش در بنای ارگ تاریخی با اهداف پیگردی و خواناسازی برجها و باروی ارگ، شناخت پیشینه شکلگیری بنای ارگ دهدشت و تبیین مسائل تاریخی منطقه کهگیلویه و بلادشاپور در دوران تاریخیاسلامی انجام خواهد شد.
این باستانشناس، جلوگیری از تخریب هر چه بیشتر عرصه و حریم ارگ تاریخی، مطالعه روند شکلگیری و جزئیات معماری بنا، برنامهریزی برای ثبت جهانی بافت تاریخی دهدشت و همچنین برنامهریزی برای توسعه گردشگری تاریخی در این شهر را از جمله مواردی خواند که لزوم کاوش و خواناسازی ارگ دهدشت را ضروری میسازد.
سرپرست هیئت باستانشناسی گفت: یافتههای منقول مانند سفال و غیرمنقول مانند بقایای معماری فصل نخست کاوش در سال ۱۳۹۹در این محوطه تاریخی که بیرون از بارو و فضاهای ارگ کشف و به خواناسازی بخشهایی از باروی ارگ انجامید، نشان داد که ارگ تاریخی دست کم سه دوره بازسازی شده است.
سپیدنامه افزود: براساس عکس هوایی دهه ۴۰ سازمان جغرافیایی ارتش و عکس ماهوارههای کنونی محوطه بنای ارگ که با شواهد معماری فصل قبل ژئورفرنس شد، در این فصل کاوش در دو ترانشه ۱۰ در ۱۰ متر بر روی برج و باروی ارگ در ضلع غربی و یک ترانشه که بر روی برج ضلع جنوبی ایجاد خواهد شد، انجام میگیرد تا بتوان شواهد بر جای مانده از این دو ضلع بنا را که تقریبا بخش اعظم آنها طی چهار دهه گذشته تخریب شده، خواناسازی کرد.