گروههای حساس در شرایط آلودگی هوا از منزل خارج نشوند
سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: با توجه به آلودگی هوا در بیشتر مناطق کشور، سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماریهای قلبی و ریوی از منزل خارج نشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، برنامه «صبح بخیر ایران» شبکه یک امروز ساعت ۷ صبح میزبان آقای مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور بود تا در خصوص «وظایف اورژانس در آلودگی هوا، زلزله و گرمازدگی» با ایشان گفتگو کنند، متن گفتگوی کامل بدین شرح است:
- سوال: دیروز به علت آلودگی هوا، همه ادارات و مدارس در تهران تعطیل شدند و در این شرایط اورژانس هم شلوغ میشود، از سختی کار اورژانس در این شرایط بفرمایید؟
- آلودگی هوا در این چند روز باعث تعطیلی خیلی از شهرها شد، مثلا ادارات و مدارس استان اصفهان امروز تعطیل شدند، در این شرایط وظایف اورژانس سنگین میشود، در این چند روز همکاران اورژانس در میادین اصلی شهر تهران و سایر کلانشهرهای آلوده مستقر بودند تا بتوانند امکان دسترسی آسان مردم به خدمات اورژانس را افزایش دهند.
برخی از گروهها مانند کودکان، خانمهای باردار، سالمندان و کسانی که بیماری زمینهای تنفسی، قلبی و دیابت دارند، نسبت به آلودگی هوا حساس هستند و در این شرایط باید در خانه بمانند و سفرهای غیرضروری شان را کنسل کنند.
- سوال: در تهران یا در کلانشهرها مورد حادی داشتیم؟
- در همه کلانشهرها مورد حادی نداشتیم، در برخی افراد مشکل تنگی نفس و سختی تنفس بود و کسانی که بیماریهای تنفسی داشتند، به بیمارستان منتقل کردند و البته جای نگرانی نیست.
- سوال: آلودگی هوا داستانی است که در کلانشهرهای کشور با آن دست و پنجه نرم میکنیم، اما از طرفی هم بحث گرمازدگی در فصل تابستان است، برای آن چه تدابیری اندیشیده شده است؟
- گرما به راحتی میتواند انسان را ضعیف کند، ما خیلی وقتها در معرض گرما هستیم، جایی هستیم که تهویه اش کم است و درجه حرارت خیلی بالاست و یا برحسب شغل مان فعالیتی میکنیم که بیشتر از فعالیت معمولی افراد است، در این شرایط میتوانیم دچار گرمازدگی شویم. علایم گرمازدگی میتواند سردرد، پوست داغ و برافروخته و قرمز، ضعف و بی حالی باشد و البته در برخی مواقع هم کار به تشنج کشیده میشود و در نهایت میتواند منجر به کما و مرگ شود. برای اینکه دچار گرمازدگی نشویم باید مایعات را به همراه مقداری نمک مصرف کنیم. فردی که گرمازده شده است و ضعف و بی حالی دارد، به جای خنک جابجا کنید و بدنش را با یک پارچه مرطوب شتشو دهید تا دمای بدنش پایین بیاید؛ یخ را مستقیم روی بدن فرد گرمازده قرار ندهید بلکه آن را داخل کیسه پلاستیکی قرار داده و دور گردن، زیر بغل و کشاله ران بگذارید تا این نقاط سریعتر خنک شوند؛ فرد گرمازده به محض اینکه توانست مایعات بخورد، مایعات شیرین به همراه مقداری نمک به وی بدهید تا عوامل اورژانس به محض رسیدن سرم تراپی را شروع کنند.
- سوال: از شرایط هموطنانمان در هرمزگان که دچار زمین لرزه شدند، بفرمایید؟
- زمین لرزهای که در استان هرمزگان اتفاق افتاد، شدید و تقریبا مخرب بود و نزدیک به ۵۰ پس لرزه داشت. من ساعت ۱۰ صبح روز زلزله، به عسلویه رسیدم و از آنجا به بندر خمیر رفتم. عملکرد نیروهای امدادی فوق العاده سریع بود؛ تمام خانههایی که آسیب دیده بودند، چادر برای اسکانشان برپا شده بود؛ نیروهای مرزبانی، سپاه و ارتش اطراف روستای سایه خوش را محاصره کرده بودند تا امنیت در آنجا برقرار باشد؛ ده آمبولانس در درمانگاه سایه خوش آماده خدمت بودند؛ آب و برق هم تا ساعت ۷ غروب کاملا وصل شد.