حدود شش ماه پس از پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب، عکسهایی از این تلسکوپ قدرتمند بهدست کارشناسان رسیده است که دوردستهای کیهان را نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مقامات ناسا در نشستی خبری تأیید کردند که چنین تصویری یکی از ۱۰ تا ۲۰ عکس رصدخانهی قدرتمند آسمان، «تلسکوپ فضایی جیمز وب» است که ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) منتشر میشود.
معدود دانشمندانی که نگاهی اجمالی به این تصاویر داشتهاند برخی از آنها را به گریه انداخته است.
این تلسکوپ حدود شش ماه پیش در روز کریسمس به فضا پرتاب شد و اکنون در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری به دور خورشید میچرخد.
تصاویر آزمایش تراز این تلسکوپ، پیش از این شفافیت و وضوح بینظیر تلسکوپ فروسرخ را نشان داده است. اما تصاویری که بهزودی منتشر میشوند، اولین تصاویر تمامرنگی و نشاندهندهی قابلیتهای علمی وب خواهند بود.
این تصاویر و دادههای علمی مرتبط با آنها طی یک رویداد زنده از ساعت ۱۰:۳۰ صبح منطقهی زمانی شرقی (۱۹:۰۰ به وقت تهران) روز ۱۲ جولای (۲۱ تیر) از مرکز پروازهای فضایی گادرد ناسا در مریلند منتشر میشوند. این پخش زنده از طریق شبکهی تلویزیونی و وبسایت ناسا قابل دسترسی است.
مقامات و دانشمندان ناسا همچنین اعلام کردند که در روز انتشار تصاویر رنگی جیمز وب، نخستین مطالعه جوی این تلسکوپ را از سیارهای خارج از منظومهی شمسی، ارائه خواهند کرد. دادههای نوری، اطلاعات دقیقی را دربارهی نوع مولکولهایی که در جو سیاره وجود دارند، در اختیار اخترشناسان قرار میدهد.
جیمز وب با همکاری ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا، برخی از قدیمیترین و ضعیفترین نورهای جهان را رصد خواهد کرد.
ستارهشناسان پیشبینی میکنند که جیمز وب، عصر طلایی درک ما از کیهان را آغاز خواهد کرد. این نخستین هدف از تصاویر کیهانی بر این اساس انتخاب شد که تلسکوپ را با پتانسیل کامل خود نشان دهد، در همین خال رصدهای برنامهریزی شدهی وب هم همچنان برقرار خواهد بود.
کیفیت تصاویر ،باعث شگفتی دانشمندان شده است.واحتمالا گریه خوشحالی از به ثمر نشستن تلاشهایشان.