رئیس هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ، بومی گزینی پزشک را بهترین راه ارتقای سلامت مناطق محروم دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان نظام پزشکی، سید "موید علویان" گفت: مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم در صورت داشتن برنامه منسجم، اصلاح میشود؛ نخست باید بومی گزینی رخ دهد یعنی در دانشگاههای مناطق محروم و مناطقی که با کمبود پزشک و کادر درمان روبرو هستند؛ پذیرش دانشجو فقط از متقاضیان بومی انجام شود که این امر شانس ماندگاری را بیشتر خواهد کرد.
رئیس هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با اشاره به اینکه دانشجویان بومی مناطق محروم یا افراد غیربومی که از سهمیه مناطق محروم استفاده میکنند به علل مختلف ممکن است پس از فارغ التحصیلی به مناطق محروم و دورافتاده نروند؛ افزود: باید امنیت شغلی، تضمین پرداخت و حمایتهای لازم برای ماندگاری همکاران در مناطق محروم انجام شود، زیرا این مناطق از امکانات لازم برای تحصیل و زندگی و ... برخوردار نیستند.
سید "موید علویان" همچنین با اشاره به این که حدود ۲۰ هزار پزشک در حوزه کاری خود فعالیت نمیکنند، گفت: به طور مثال شماری از پزشکان عمومی در حوزه زیبایی و اعتیاد فعالیت میکنند، زیرا در جایگاه خود امکان فعالیت و درآمد ندارند.
رئیس هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با تاکید بر ضرورت تلاش نظام برای در دسترس مردم قرار دادن خدمات بیشتر حوزه سلامت، گفت: اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز بااهمیت است و بیمارانی که از روستاها و شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ مراجعه میکنند تا پزشکان فوق تخصص آنها را ویزیت کنند، هزینههای زیادی را به نظام سلامت تحمیل میکنند و سیستم نظام ارجاع برای آنها رعایت نشده است.
سید "موید علویان" افزود: باید جایگاه هر فرد ارائه دهنده خدمت در نظام سلامت به درستی تعریف شود و از سویی ارائه خدمات در قالب نظام ارجاع و تشویق باشد.