نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت بر لزوم تبیین بیانیه گام دوم انقلاب و جهاد تبیین در حج ۱۴۰۱ تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب امروز دوشنبه (۱۳ تیر) در پیام تصویری به همایش سراسری خادمان فرهنگی، روحانیان، معین و معینههای کاروانهای حج تمتع که در سالن اجتماعات بعثه مقام معظم رهبری در مکه مکرمه برگزار شد، مسئولیت روحانیان و خادمان فرهنگی در ارشاد و راهنمایی زائران را در حج خطیر توصیف کرد.
وی با گرامیداشت یاد شهدای سرزمین وحی به ویژه سی و پنجمین سالگرد شهادت زائران ایرانی در حج سال ۶۶ که در مراسم برائت از مشرکین به فیض شهادت نائل شدند، از روحانیان، معین و معینههای کاروانها خواست که در این سفر معنوی امر جهاد تبیین درباره بیانیه گام دوم انقلاب را مورد توجه قرار دهند و با یادآوری توصیههای هفت گانه رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران حج به زائران، این توصیهها را با جدیت پیگیری کنند.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین با گرامیداشت یاد مراجع عظام تقلید از جمله آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی، آیت الله سید محمد سعید حکیم و آیت الله علوی گرگانی که در فاصله حج گذشته تا حج ۱۴۰۱ در جوار رحمت الهی آرام گرفتند، خطاب به شرکت کنندگان در این همایش گفت: در این سفر به آنچه به دیگران میگویید، عمل کنید، چون ضمانتی برای واقعی بودن سخن ماست.
حجت الاسلام نواب با اشاره به اینکه در برخی از کاروانها زائرانی حضور دارند که بیش از ۱۶ سال در صف حج انتظار کشیده اند، افزود: مسئولیت ما بسیار سنگینتر از گذشته است.
ما دشمنان قسم خوردهای داریم که با نقشه و نیرنگ و شیوههای ادبیات مقبول در طول تاریخ بسیاری از افراد را فریب داده اند.
وی تصریح کرد: سعی کنید پایان خدمتگزاری تان زمانی باشد که شرایط سنی به سراغ شما آمده و دیگر نمیتوانید ادامه همکاری دهید نه اینکه در میانه راه از غافله خدمتگزاران خارج شوید.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: بسیاری از زائران یکبار در طول عمرشان به انجام این سفر بیادماندنی موفق میشوند و ما باید خاطرات خوشی برای آنها رقم بزنیم.
حجت الاسلام والمسلمین نواب از روحانیان کاروانها خواست تا آستانه تحمل خود را بالا ببرند و با زائران ارتباط دوستانه داشته باشند و برای موفقیت آمیز بودن این سفر برای یکدیگر دعا کنند.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که از حج به عنوان درس همزیستی و ساده زیستی یاد کردند، گفت: روحانیان کاروانها حجاج را برای فضای معنوی ایام تشریق آماده کنند و در این ایام باید همدلی بین مدیران و روحانیان کاروانها در اوج باشد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به همزیستی مسالمت آمیز مذاهب در کشورمان به ویژه اهل تشیع و اهل تسنن، افزود: با ظهور وهابیت این فرقه سعی کرد این همزیستی را از بین ببرد، اما موفق نشد و همزیستی مسالمت آمیز شیعه و اهل تسنن در جمهوری اسلامی ایران زبانزد است.
وی تاکید کرد: سعی کنیم در حج این الفت بیشتر و از فرصت حضور در مشاعر مقدسه برای انس بیشتر زائران با قرآن کریم استفاده شود.
در ادامه این همایش همچنین رئیس سازمان حج و زیارت با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت زائران و اقدامات انجام شده برای اسکان، تغذیه و انتقال آنها به منا و عرفات گفت: عملیات انتقال زائران به عربستان شب گذشته با پرواز زاهدان به جده پایان یافت.
سید صادق حسینی با اشاره به اقدامات انجام شده برای اقامت زائران در منا افزود: باتوجه به افرایش دما، تهمیدات لازم برای تامین تجهیزات سرمایشی در این منطقه اندیشیده شده است.
وی با اشاره به اینکه تشکیل ستاد بحران و مقابله با حوادث غیرمترقبه حج یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب در سال ۹۸ بوده است، اضافه کرد: امسال با تشکیل این ستاد سعی کرده ایم مطالبه معظم له در این باره را محقق کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: بر اساس نظرسنجیهای انجام شده ۸۸ درصد زائران از خدمات و امکانات ارائه شده در حج ۱۴۰۱ ابراز رضایت کرده اند.
حسینی با اشاره به نگرانی بانوان زائر درخصوص برگزاری مناسک حج، از روحانیان کاروانها خواست با اقدامات فرهنگی نگرانی این عده را کاهش دهند تا زائران با آرامش مناسک حج را به جا آورند.
بر پایه این گزارش، جانشین نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در این همایش با اشاره به راهبردهای بعثه مقام معظم رهبری برای اقامه نماز جماعت در ایام حج مطابق با فتوای امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب گفت: امام راحل و مقام معظم رهبری بر خواندن نماز جماعت در مسجدالحرام تاکید کرده اند.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسین رکن الدینی از روحانیان کاروانها خواست تا با توجه به نزدیک شدن به مناسک حج، احکام این مناسک را به زائران یادآوری و آنها را با انجام این فرایض آشنا کنند.
وی بر همراهی و همدلی بین مدیران کاروانها و روحانیان به ویژه در ایام تشریق تاکید و توصیه کرد با رعایت حال زائران، بگونهای عمل کنند که ضمن تسهیل گری، اعمال زائران مطابق با فتوای مراجع عظام تقلید انجام شود.
جانشین نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت، تشکیل شورای فرهنگی کاروانها پیش از عزیمت به مشاعر مقدسه را خواستار شد و گفت: روحانیان کاروانها فلسفه برائت از مشرکین را برای حجاج تبیین کنند.
حجت الاسلام رکن الدینی ابراز امیدواری کرد که با همفکری و همکاری روحانیان و مدیران کاروانها برنامههای فرهنگی به گونهای اجرا شود که حجاج ایران با اطمینان خاطر و حجی مقبول که عنایت حضرت بقیه الله الاعظم (عج) و رضایت رهبر معظم انقلاب را در پی داشته باشد، به کشور بازگردند.
در این همایش، حجت الاسلام و المسلمین «علی پروانه» مدیر جذب و سازماندهی معاونت فرهنکی بعثه مقام معظم رهبری نیز با ارائه گزارشی گفت: ۲۹۶ کاروان همراه با روحانی از جمهوری اسلامی ایران عازم سرزمین وحی شده اند و در مجموع ۴۲۸ معین و معینه هم در این کاروانها حضور دارند.