سخنگوی انجمن صنایع لبنی کشور با اشاره به تفاوت بین گرانفروشی و گران شدن کالا گفت: تورم ۵۰ درصدی موجود در کشور یعنی ماهانه حداقل به هزینههای تولیدکننده چهار درصد اضافه شده و حداقل چهار درصد از قدرت خرید مصرفکننده کم شده است.
وی افزود: بعد از اینکه تمام هزینههای تولیدی پرداخت میشود به قیمت تولید درب کارخانه میرسیم یعنی از محل درب کارخانه تا زمانی که محصول به دست مصرفکننده میرسد حدود ۳۰ درصد به قیمت کالا اضافه میشود.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی کشور بیان کرد: در صنعت لبنیات کشور نزدیک به ۲۶۰ تا ۳۰۰ شرکت لبنیاتی با یکدیگر رقابت میکنند و برای فروش بیشتر از حاشیه سود خودشان میزنند.
بنیطبا با بیان اینکه در صنعت لبنیات میانگین حاشیه سود کمتر از ۵ درصد است، افزود: دو حالت قیمتگذاری داریم یک قیمتگذاری تثبیتی که دولتی است و دیگری قیمتگذاری عرضه و تقاضا. طبق آییننامه قیمتگذاری محصولات داخلی، قیمت تمام شده کالا بهعلاوه ۱۷ درصد سود مشروع و قانونی، تولیدکننده میتواند روی کالا ببرد.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی کشور گفت: طی ۱۲ سال گذشته از بیش از هزار کارخانه لبنی به ۸۰۰ کارخانه و طی ۵ سال گذشته به ۲۶۰ کارخانه رسیدهایم. همین حالا تعداد کارخانههای لبنی رو به کاهش است و شک نکنید اگر اکنون صادرات قطع شود تعطیلی کارخانهها به بیش از این ارقام میرسد.