رقابتهای شنا، شیرجه و واترپلو قهرمانی جهان رسما در بوداپست مجارستان به پایان رسید.
در رده بندی پایانی شنای قهرمانی جهان ۲۰۲۲ (مجموع مردان و زنان)، تیم آمریکا با ۱۷ طلا ۱۲ نقره و ۱۶ برنز اول شد و تیمهای استرالیا با ۶ طلا ۹ نقره و ۲ برنز دوم و ایتالیا با ۵ طلا ۲ نقره و ۲ برنز سوم شدند. در این دوره ۱۹ کشور در شنا مدال کسب کردند.
در رده بندی مدالی پایانی آبهای آزاد (مجموع مردان و زنان) تیم ایتالیا با ۲ طلا ۲ نقره و ۲ برنز به مقام قهرمانی رسید و آلمان با ۲ طلا ۲ نقره و یک برنز دوم و برزیل با ۲ طلا و یک برنز سوم شدند. در این رقابتها ۷ کشور مدال گرفتند.
در رقابتهای واترپلو (مجموع مردان و زنان) تیمهای اسپانیا و آمریکا با یک طلا اول، مجارستان و ایتالیا با یک نقره سوم و یونان و هلند با یک برنز پنجم شدند.
در رقابتهای شیرجه قهرمانی جهان (مجموع مردان و زنان)، تیم چین با ۱۳ طلا ۲ نقره و ۲ برنز قهرمان شد و انگلیس با ۳ نقره و ۳ برنز دوم و آمریکا با ۲ نقره و یک برنز سوم هستند.
رده بندی کلی و پایانی مجموع رقابتهای شنا، شیرجه و واترپلو قهرمانی جهان:
۱- آمریکا ۱۸ طلا ۱۴ نقره ۱۷ برنز
۲- چین ۱۸، ۲، ۸،
۳- ایتالیا ۹، ۷، ۶،
۴- استرالیا ۶، ۹، ۴،
۵- کانادا ۳، ۵، ۶،
۶- ژاپن ۲، ۸، ۳
در این رقابتها ۲۳ کشور مدال گرفتند.
در دوره قبل در سال ۲۰۱۹ چین با ۱۶ طلا ۱۱ نقره و ۳ برنز در صدر قرار گرفت و آمریکا با ۱۵ طلا ۱۱ نقره و ۱۰ برنز دوم و روسیه با ۱۲ طلا ۱۱ نقره و ۷ برنز سوم هستند.
در رقابتهای شنا، شیرجه و واترپلو قهرمانی جهان که از سال ۱۹۷۳ سابقه برگزاری دارد، تیم آمریکا با ۲۸۶ مدال طلا ۲۱۸ نقره و ۱۶۷ برنز در صدر قرار دارد و چین با ۱۶۴ طلا ۱۰۸ نقره و ۸۲ برنز دوم و روسیه با احتساب مدالهای شوروی سابق با ۱۰۵ طلا ۷۳ نقره و ۶۲ برنز سوم هستند. استرالیا نیز با ۹۵ طلا ۱۰۶ نقره و ۷۹ برنز چهارم هستند. ایران تا کنون در هیچ رشتهای موفق به کسب مدال نشده است.
در میان رکورد داران شنای قهرمانی جهان مایکل فلپس اسطوره شنای آمریکا (۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱) با ۲۶ طلا، ۶ نقره و یک برنز رکورد دار بلامنازع است و سِوتلانا روماشینا شناگر زن روس (۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹) با ۲۱ طلا دوم، کتی لِدِکی از تیم زنان آمریکا (۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲) با ۱۹ طلا و ۳ نقره سوم و ناتالیا ایشچنکو دیگر شناگر زن روس با ۱۹ طلا و ۲ نقره چهارم هستند. رایان لاکتی از آمریکا با ۱۸ طلا ۵ نقره و ۴ برنز در رده چهارم قرار دارد.