مسئولان بعثه حج جمهوری اسلامی ایران و روسیه در مکه مکرمه دیدار و گفتگو و بر افزایش همکاریها تاکید کردند.
وی با اشاره به خدماتی که به زائران روسیه در بخش تغذیه ارائه میشود، گفت: مجموعه حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تجارب خوبی دارد که میتوان با یکدیگر مشورت و همکاری کرد.
جانشین رئیس بعثه حج روسیه با بیان اینکه برای ارائه برخی خدمات ازجمله تجهیز هتلها از ظرفیت شرکتهای سعودی استفاده میکنند، افزود: علاوه بر اینکه این روند را کنترل میکنیم با استفاده از نرم افزار از وضعیت حجاج خود اطلاع داریم و خانوادهها نیز با نصب این نرم افزار از وضع حاجی خود مطلع میشوند.
جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیات هم در این دیدار با اشاره به اینکه حج فرصت دیدار و برقراری ارتباط بین مسلمانان را فراهم میکند، اظهار داشت: این ملاقاتها و مشورتها میتواند زمینه توسعه روابط بین ملتها و دولتها را فراهم کند.
حجت الاسلام والمسلمین رکن الدینی از کاهش سهمیه کشورها در حج امسال بدلیل شیوع کرونا و افزایش سرسام آور قیمتها درعربستان بعنوان مشکلی یاد کرد که برای ملتهای مسلمان نگران کننده است.
وی با بیان آموزشهای ارائه شده به حجاج ایرانی افزود: ما تلاش داریم تا زائران کشورمان با آمادگی به سرزمین وحی مشرف شوند و به همین دلیل محصولات متنوع فرهنگی برای آنها در حوزههای احکام، اخلاق، اسرار حج، تاریخ اسلام و تاریخ مکه و مدینه تولید کرده و در اختیارشان قرار داده ایم.
حجت الاسلام والمسلمین رکن الدینی با اشاره به تجارب کشورمان در حوزهای آموزش، تغذیه و امور پزشکی حجاج، از هیئت روس دعوت کرد که از مراکز درمانی و آشپزخانه مرکزی پخت غذا برای زائران ایرانی در مکه مکرمه بازدید کند.
وی با اشاره به توسعه روابط دو کشور، افزود: آمادگی داریم در حوزههای آموزش و امور اجرایی تجربیات خود را در قالب کارگاههای آموزشی در اختیار شما قرار دهیم.
جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین با اشاره به حضور قاریان ممتاز و برجسته از جمهوری اسلامی ایران در سفر حج امسال، گفت: این قاریان میتوانند برای زائران روسیه هم برنامه اجرا کنند.
در ادامه این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین خیاط معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری نیز از تمهیدات اندیشیده شده برای حج امسال گزارش داد و گفت: با وجود اعلام دیرهنگام عربستان، با تلاش صورت گرفته توانستیم شرایط را به خوبی مدیریت و زمینه اعزام نزدیک به ۴۰ هزار زائر ایرانی را به سرزمین وحی فراهم کنیم.
وی افزود: دو طرف درحوزه حج تجاربی دارند که میتوانند در اختیار یکدیگر قرار دهند و این موضوع میتواند در قالب انعقاد تفاهم نامه بین بعثههای حج دو کشور دنبال شود.