نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی: نیمی از استان چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی است و اکنون اولویت کاری تامین آب برای مردم است.
وی افزود: درمذاکرات قبلی بصورت همزمان توافقات هستهای و تحریمها باهم پیش میرفت و در توافقات هستهای وقتی به سرجمع میرسیدند، نسبت به توافقات لغو تحریمها بیتفاوت میشدند و به این ترتیب توافقات و تعهدات یک طرفه پیش میرفت.
عضو فراکسیون دیپلماسی مجلس شورای اسلامی یادآور شد:، اما در رویکرد جدید در راستای لغو تحریمها دو گام برای احقاق حقوق مردم و دفاع از منافع ملی برداشته شد که این موضوع با دو بخش مذاکرات هستهای و تنظیم سند توافقات هستهای و مذاکرات لغو تحریم و تنظیم سند توافق لغو تحریمها پیش رود.
آمریکا نشان داده به معاهدات بین المللی پایبند نیست
وی اضافه کرد: در سندی که آماده شد در بخش هستهای با کشورهای طرف مذاکره توافق حاصل شده است و حفظ ساختار هستهای که به عنوان دغدغه طرفهای مذاکره عنوان میشود قرار شد که در قالب مذاکرات و بر اساس توافقات برجام عمل شود، اما در سند لغو تحریمها چالشی بوجود آمده است که با توجه به اینکه آمریکا نشان داده است که به معاهدات بین المللی پایبند نیست، در حال حاضر هم حاضر به ارائه تضامین برای اجرای لغو تحریمها نیست.
عضو فراکسیون دیپلماسی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این جمله "هر توافقی بهتر از توافق نکردن است" اشتباهی است که باعث به یغما رفتن ایران میشود، افزود: مجلس بر اساس مصوبه اقدام راهبردی برای لغو تحریمها اقدام بزرگی انجام داد و دولت را مکلف کرد که تا زمانی که اتفاق اقتصادی از مذاکرات برای کشور رخ نداده باشد، این توافقات پذیرفتنی نیست.
راستینه اضافه کرد: باید چرخه بانک مرکزی به چرخه ارزی دنیا وصل شود، پولهای بلوکه شده به کشور بازگردد، فروش نفت باید آزادانه رخ دهد و حقوق اقتصادی ایران نیز در سرمایهگذاریهای خارجی رعایت شود.
وی با اشاره به اینکه فرقی بین وین و دوحه نیست و مهم به رسمیت شناخته شدن منافع ملی است، گفت: طرفهای مذاکره با وجود دو روز مذاکرات دوحه، خواهان نشست دیگری هستند و این در حالی است که برای فریب افکار عمومی و دروغبافی اعلام میکنند جمهوری اسلامی درحال رسیدن به نقطه بیبازگشت دربحث هستهای است که این بیارادگی کشورهای اروپایی و تخلف امریکا را نشان میدهد که میخواهند افکار عمومی دنیا را به این نتیجه برسانند که اگرمذاکرات به نتیجه نرسد مسئولیت برعهده ایران است.
عضو مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در ادامه به رویکردهای استانی پرداخت و گفت: ۲ سال از آعاز فعالیت مجلس میگذرد و هدف اصلی ما شناخت دقیق استان و تنطیم نطامنامه اولویت استان بوده است که بر همین اساس کارگروههایی تشکیل و اولویتهای استان از دو منبع سندِ آمایش سرزمین و درخواست و مطالبات مردمی از شهرها و روستای مختلف مشخص شد و برنامهریزی برای پیگیری مطالبات دردستور کار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در سال اول فعالیت، سفر ریاست مجلس در فصل بودجه فرصت ارزشمندی برای تبیین درست اولویتهای استان فراهم کرد و مصوبات بسیار ارزشمندی برای ارتقای شاخصهای استان به همراه داشت.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی افزود: اولویت اول مردم استان به عنوان مهمترین مولفه توسعه و افزایش رضایت مندی و ایجاد اشتغال و رفع محرومیت استان، آب است که اگر چه ظاهرا ۱۱ درصد از منابع ملی کشور در این استان است، اما هیچ اختیاراتی برای بهرهبرداری درست از منابع آب موجود استان در اختیارما نیست، به طوری که با دشتهای ممنوعه و ممنوعه بحرانی روبرو هستیم.
راستینه افزود: این یعنی هیچ فرصت سرمایهگذاری درست و دقیقی برای استان در بخشهای مختلف قابل طرح نیست. همچنین تقریباً نیمی از جمعیت استان درگیر تنش آبی هستند که در این حوزه ۱۳ شهر و ۱۲ روستا با چالش آب مواجهاند.
وی اضافه کرد: در سفر ریاست مجلس، واقعیت محرومیت استان توسط مجمع نمایندگان استان به تصویر کشیده شد و یانچشمه بعنوان نقطه بازدید معرفی شد که مورد انتقاد قرار گرفت، درحالی که یانچشمه نقطه ثقل بازنمایی محرومیت استان بود، چرا که این منطقه در ۳ کیلومتری زاینده رود از آب شرب محروم بود، این پیام روشنی بود که در کنار موجهای خروشان زایندهرود شهرهای خودمان بیآب رها شدهاند.
۱۴۰ هکتار زمین قطب صنعتی شهرکرد آماده واگذاری
عضو مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری یادآور شد: سفر رئیس مجلس به استان دستاوردهای فراوانی از جمله به تصویر کشیدن محرومیت استان درمسئله آب، زیرساختهای توسعهای، راه آهن، جادههای مواصلاتی و اشتغال استان شد و کمک اعتباری ویژهای به ردیفهای بودجه استان اضافه شد که شاهد تحول در واگذاری اعتبارات در طرح آب شرب نیمی از جمعیت استان و طرح راه آهن و کمک به زیرساختهای استان بود.
وی به فراهم شدن زیرساختهای توسعهای اشتغال استان اشاره و اضافه کرد: در سال ۹۹ با شروع مجلس یازدهم، در شهرکرد ۱ متر زمین برای واگذاری واحدهای صنعتی وجود نداشت، اما امروز ۵۰۰ هکتار زمین در قطب صنعتی ۲ شهرکرد آزاد شده است و ۱۴۰ هکتار آماده واگذاری است و صف ممتد درخواستکنندگان برای سرمایهگذاری وجود دارد.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسئله تامین آب شهرکهای صنعتی حائز اهمیت بود که با تبیین محرومیتها در سفر رئیس مجلس و وزیر نیرو، سبب شد در اولین مرحله ۱۰۰ لیتر بر ثانیه از پساب شهرکرد برای تامین آب مورد نیاز واحدهای صنعتی شهرکهای صنعتی ۱ و ۲ خریداری شود و زیرساختهای گاز و برق نیز با انسجام بین مسئولین دستگاهها تامین شد.
وی اضافه کرد: در سامان ناحیه صنعتی تخصصی بادام و ایجاد ناحیه تخصصی یان چشمه گامهایی برداشته شد و آمادگی برای واگذاری زمین وجود دارد و در شهرهای دیگر به دنبال ایجاد صنایع تبدیلی هستیم که توسعه شهرک صنعتی هفشجان و ارتقای ناحیه صنعتی بن و کمک به حل مسئله منطقه ویژه اقتصادی در راس پیگیری است.
راستینه انسجام بین دستگاهی در استان را برای حل مسئله اشتغال نامطلوب دانست و گفت: این انسجام نیازمند روحیه جهادی، انقلابی و دغدغهمند برای حل مسئله اشتغال است که با انسجام برای هدایت و جذب سرمایهگذار و ایجاد کارگروههای تخصصی و شناخت علمی و تخصصی دقیق ممکن میشود.
عضو مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: پالایشگاه نفت زاگرس کار بزرگی بود که با رعایت ملاحظات زیستمحیطی پیشنویس این طرح امضا و متن نهایی در حال آماده شدن است.
وی با اشاره به اینکه مجمع نمایندگان استان همقسم شدند که در کنار هم و باهم برای مردم د دفاع از حقوق مردم اختلاقات خود را کنار بگذارند، افزود: در سفر ریاست جمهوری آنالیزهایی برای رفع مشکلات مردم و کارشناسیهای لازم برای کمک به رفع محرومیت ایجاد شد و این سفر زمانی انجام شد که یک بسته کامل برا توافقات بین استان و بدنه دولت بوجود آمده بود.
راستینه گفت: در جریان سفر رئیس جمهور، همافزایی خوبی بین مجمع نمایندگان و استاندار شکل گرفت و دستاوردهای عظیمی داشت، از جمله این که در پروژه راهآهن با پیشرفت ۶۰درصد تکمیل، زیرساخت هزار میلیارد تومان نیاز داشت و هزار و ۵۰۰میلیارد تومان هم برای ریل جزو مصوبات این سفر قرار گرفت و عملیات اجرایی ایستگاه راهآهن در این سفر آغاز شد.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پروژه آب شرب نیمی از جمعیت استان نیز که به بالای ۷۰ درصد رسیده بود ۶۰۰میلیارد تومان تامین اعتبار شد و همچنین محور شهرکرد-خوزستان که ۵۰۰ میلیارد تومان ماده ۵۶ نهایی شد.
عضو مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری گفت: همچنین برای جاده بن-داران ۱۵۰ میلیارد تومان، تیران-سامان ۱۲۰ میلیارد تومان و برای کمربندی زاینده رود نیز ۲۰۰ میلیارد تومان تامین اعتبار شد.