متخصص بیماریهای داخلی گفت: گرمازدگی جدی ترین شکل آسیب گرمایی است که، عارضه خفیفی به شمار می رود اما عدم رسیدگی به آن می تواند حتی موجب مرگ شود.
وی با اشاره به گرم شدن هوا و افزایش درجه گرما در روزهای آینده گفت : گرمازدگی در اثر نرسیدن آب کافی به بدن در گرمای بالا، منجر به نقص در سیستم کنترل درجه حرارت بدن می شودکه با علائمی همچون حالت تهوع، تشنج، گیجی، گمراهی و گاهی اوقات از دست دادن هوشیاری یا کما همراه می شود.
متخصص بیماریهای داخلی افزود: گرمازدگی شدید می تواند باعث آسیب جدی به مغز و سایر اندام های داخلی شود. این مسئله عمدتا افراد بالای ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می دهد، اما این امر در فصول گرم و در فضای باز، ورزشکاران جوان را نیز بی نصیب نخواهد گذاشت. دانستن علائم گرمازدگی و روش های کنترل آن، به مهار این عارضه در فصل تابستان کمک شایان می کند.
دکتر ستوده توصیه کرد اگر با فردی که گرمازده روبرو شدید در حالی که پوست او را با آب خیس می کنید، با پارچه هوای اطراف او را بچرخانید تا تهویه ایجاد شود و بسته های یخ را به زیر بغل، کشاله ران، گردن و کمر بیمار بمالید. از آنجا که این مناطق غنی از رگ های خونی نزدیک به پوست است، خنک کردن آنها باعث کاهش دمای بدن می شود.
وی افزود: برای بیماران مسن، کودکان خردسال، بیماران مبتلا به بیماری مزمن یا کسی که گرمازدگی بدون ورزش شدید برای او اتفاق افتاده است از یخ استفاده نکنید. انجام این کار می تواند خطرناک باشد. سعی کنید بدن فرد را با آب و تهویه هوا خنک کنید.
این متخصص بیماریهای داخلی تاکید کرد: نوزادان و کودکان تا ۴ سال و بزرگسالان بالای ۶۵ سال آسیب پذیرتر هستند زیرا نسبت به افراد دیگر با سرعت کمتری دمایشان تنظیم می شود.
بنابر این گزارش اگر در هوای گرم مجبورید از خانه خارج شوید برای جلوگیری از گرمازدگی لباس های سبک، روشن، گشاد و کلاه لبه گشاد بپوشید. از ضد آفتاب با ضریب محافظت (SPF) ۳۰ یا بیشتر استفاده کنید.مایعات اضافی بنوشید. برای جلوگیری از کمبود آب بدن، به طور کلی توصیه می شود روزانه حداقل هشت لیوان آب ، آب میوه یا آب سبزیجات بنوشید. از آنجا که بیماری های مرتبط با گرما نیز می توانند از کاهش نمک ناشی شوند، توصیه می شود در دوره های گرما و رطوبت شدید یک نوشیدنی ورزشی غنی از الکترولیت مثل آب هندوانه، لیموترش و مرکبات، را در کنار آب بنوشید.