دومین همایش استانی امامان جمعه ی گیلان امروز با هدف بررسی عمده ترین الزامات و چالشهای فرهنگی، آموزشی و اجتماعی استان در اداره کل آموزش و پرورش گیلان برگزار شد.
آیت الله فلاحتی با تقبیح برخی برنامه ریزیهای خزنده ایی که در گذشته برای تغییر ماهیت آموزش و پرورش اسلامی در کشور ایجاد شد، تصریح کرد: اجرای بی سر و صدای سند ۲۰۳۰ یکی از این مصادیق است که اگر جلوی آن گرفته نمیشد، میتوانست در فرهنگ و نظام آموزشی کشور اخلال ایجاد کرده و جای ارزش و ناهنجاری را عوض کند.
امام جمعهی رشت همچنین نقش اثرگذار والدین در هدایت و روشنگری فرزندان را مهم دانست و افزود: اگر جایگاه والدین به عنوان الگو و راهنمای فرزندان به تدارکاتچی تنزل یابد، فاجعه ایی در روند تربیت نسل جدید ایجاد میشود که آنگاه از دست مراکز آموزشی و معلمان مدارس نیز کاری ساخته نخواهد شد.
وی در پایان سخنانش خطاب به مجموعهی دست اندرکاران و تصمیم سازان نظام تعلیم و تربیت اعم از والدین، فرهنگیان، مدیران اجرایی و دولتی و صاحبان تریبونهای فرهنگی، خواست در شرایط حساس کنونی در بستر همکاری، تعامل و درک حقایق، زمینهی ارتقاء بهره وری را در روند آموزش و تربیت نسل جدید مهیا ساخته و به ساختن جامعه ایی متناسب با الگوها و ارزشهای انقلاب بر محور آزاد منشی، ارزش مداری، عدالت خواهی، پیشرفت و اقتدار و کمال طلبی اهتمام ورزند.
استاندار نیز در این نشست با ارایهی گزارشی از روند فعالیتهای اجرایی و مدیریتی در حوزهی ارتقاء زیر ساختها، تسهیل در روند تولید، تقویت بخش کشاورزی و رسیدگی به مناطق محروم روستایی تصریح کرد: تلاش مجدانه برای تحقق برنامههای دولت با عنایت به مولفه هایی، چون عدالت اجتماعی، رسیدگی به مطالبات بحق مردم بویژه محرومان و بهره گیری بهینه از مجموع ظرفیتها برای تسریع در روند توسعه و ارتقاء بهره وری، دستور کار امروز مجموعهی مدیران دولتی در گیلان است.
دکتر اسدالله عباسی در همین رابطه به چالشها و ظرفیتهای بالقوه و متنوع استان در حوزه هایی، چون اشتغالزایی، ساماندهی پسماند، احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل و افزایش بهره وری در واحد سطح اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر گامهای خوبی در بخش ساماندهی معضل پسماند در گیلان بویژه مرکز استان برداشته شده و بزودی تمامی پسماند تولیدی در حوزهی مرکزی گیلان، به کود آلی تبدیل و از دفع غیربهداشتی آن در سراوان پیشگیری میشود.
نمایندهی عالی دولت در استان همچنین از برنامه ریزی برای احیای ۳۰۰ واحد تولیدی راکد گیلان تا پایان امسال خبر داد و تصریح کرد: در سفرهای شهرستانی نیز بررسی وضعیت تمامی ظرفیتهای تولیدی و الزامات مناطق محروم روستایی مورد توجه و بررسی قرار میگیرد تا زمینهی ارایهی خدمت به عموم مردم تسریع شود.
استاندار در بخش دیگری از سخنان خویش وفاق و همدلی موجود بین مجموعهی دست اندرکاران حاکمیتی در گیلان با محوریت نماینده ی، ولی فقیه در استان را مایهی دلگرمی مدیران و مسئولان در جهت تسریع در روند توسعه و رفع مشکلات و رسیدگی به مطالبات بحق جامعه دانست و اضافه کرد: همراهی و همگامی امامان جمعه در سراسر استان یک ظرفیت فرهنگی و رسانه ایی مهمی ست که میتواند بر این وفاق و روحیهی تعامل، افزوده و تجلی برنامههای مردمی دولت در مناطق مختلف استان را عینیت بخشد.
دکتر محمد فائزی، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان نیز در این نشست برنامهها و راهکارهای ارتقاء بهره وری در عرصهی مدیریت مراکز آموزشی و پاسخگویی به مطالبات بحق جامعهی دانش آموزی استان بر محور عدالت گرایی، شایسته سالاری و تخصص گرایی را تشریح کرد و افزود: برای بهبهود شرایط و ترمیم نقصانهای آموزشی و تربیتی در سال جدید تحصیلی از هیچ تلاش فروگذار نخواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین عادلی، رییس دفتر شورای سیاستگذاری امامان جمعهی گیلان نیز دراین نشست، گزارشی ازنحوهی اولویت بندی دومین همایش امامان جمعهی استان ارایه و اضافه کرد: چالشها و تهدیدات موجود در حوزهی فرهنگ بویژه آموزش، تعلیم و تربیت دانش آموزانی که آینده سازان جامعهی اسلامی محسوب میشوند، اقتضاء میکند تا وحدت رویه در این حوزه تقویت و کارگروههای پیگیری مصوبات و تصمیمات این نشست فعال شود.
در پایان این همایش هریک از امامان جمعهی شهرها و بخشهای مختلف گیلان، دیدگاهها و نظرات خود را در خصوص نحوهی تعامل با دست اندرکاران دولتی برای ارتقاء مولفههای فرهنگی و تربیتی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، توجه به مقولهی مهم تربیت و بهره گیری بهینه از ظرفیتهای بالقوهی تولیدی و اشتغالزا ارایه کردند.