وزیر کشور از بازنگری قانون شهرداریها به منظور بهبود کیفیت زندگی؛ الکترونیکی شدن و هوشمندسازی شهرها خبر داد.
وی افزود: کارگروههایی به این مناسبت شکل گرفته تا مسائل به دقت مورد بررسی قرار گیرند. ما نیازمند هستیم قانون شهرداریها را مورد بازنگری قرار دهیم با توجه به پیشنهادهایی که شهرداران برای بهبود کیفیت زندگی و الکترونیکی و هوشمندسازی شهرها ارائه دادند.
وزیر کشور ادامه داد: هدف همه این است که چگونه خدمات بهتری به مردم ارائه بدهیم تا زندگی با کیفیت بهتری در شهرها داشته باشند. این نشستها با حضور شهرداران ادامه دارد و امیدواریم این جلسات بتواند به بهبود عملکرد شهرداریها و تعاملات دستگاههای اجرایی با شهرداریها، همچنین هماهنگی و عملکرد بهتر شهرداران در خدمت رسانی به مردم منجر شود.
وی درباره صدور مجوزها توسط شهرداریها گفت: باید سرویس دهی و صدور مجوزها براساس سیاستهای دولت و زمانبندیهای مشخص انجام شود و برای این موارد، محدودیتها باید برداشته شود تا مجوزها را سریعتر صادر کنیم و باید سامانهای که به این منظور راه اندازی شده به روزرسانی شود.
وزیر کشور بر تبادل فرهنگی مثبت با شهرهای خواهرخوانده تهران تاکید کرد
دکتر احمد وحیدی روز دوشنبه در نشست مربوط به نمایشگاه شهرهای خواهرخوانده و توانمندی مدیریت شهری تهران، این مطلب را مطرح کرد.
وی داشتن تبادل فرهنگی صحیح میان شهرها را بسیار با اهمیت دانست و افزود: تبادل بین شهرها تبادل بین کالبدها نیست. رسالتهای فرهنگی در هر شهر که تجلی فرهنگ ملی آن منطقه است، میتواند راهنمای بسیار خوبی برای شکلگیری یک بلوک فرهنگی قوی در کشور باشد.
وزیر کشور ادامه داد: بلوکهای قدرت در جهان براساس دولتها و عمده آنها برپایه قدرت نظامی است، اما اتکای جمهوری اسلامی ایران به مردم است و بیش از اینکه بلوک نظامی برای کشور مهم باشد، بلوکهای فرهنگی متکی به مردم اهمیت دارد.
دکتر وحیدی اضافه کرد: این قدرت مردم در قالب شهرداریها تجلی دارد. از این رو، تفاهم خواهرخواندگی ۱۵ شهر با تهران میتواند جایگاه مهمی برای دیپلماسی نوین و دیپلماسی عمومی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه تبادلات فرهنگی میتواند فرهنگ شهری را عمق بخشد و باید در دستور کار اینگونه نشستها هم باشد، اظهار کرد: مسائل زیست محیطی، جلوگیری از حاشیه نشینی، زندگی با کیفیت و ارزان، حمل ونقل عمومی، مسایل فرهنگی، اقتصاد پویای شهری و اقتصاد دیجیتال همگی در حوزه شهرداری مطرح است و میتواند در کنار دیپلماسی جریان دانشی خوبی میان شهرهای خواهرخواندهها ایجاد کند.
وزیر کشور تصریح کرد: تجربیات خوبی هم در شهرداری تهران و هم در شهرهای کشورهای دیگر وجود دارد، شهرها به یک معنا نقطه تکامل تمدن هستند و ادبیات بشر هم مشحون از آرمان شهرهاست.
دکتر وحیدی یادآور شد: شهر آرمانی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در سند چشمانداز تعریف شده است و نقطه تعالی و حرکت انسانها در میان اجتماعات است. بر این اساس، زمینه تبادل علمی، فرهنگی و اقتصادی میتواند میان شهرها شکل گیرد که خود کمکی به دیپلماسی است.
دکتر احمد وحیدی روز دوشنبه در نشست شهرداران کلانشهرهای کشور که در وزارت کشور برگزار شد، سردار شهید باکری را الگوی شهرداران معرفی کرد و افزود: موضوع شهرداری مساله یک دستگاه نیست، بلکه موضوعی است که با بیش از ۷۰ درصد مردم عزیزی که در شهرها زندگی میکنند، ارتباط دارد.
وی گفت : ارتقای جایگاه شهرداران بسیار مهم است چرا که تنها یک نهاد خدمت رسان نیست و حوزههای محیط زیستی، اقتصادی، بحرانی و اجتماعی را دربر میگیرد.
وزیر کشور، شهرداری را تجلی اراده موثر و با کیفیت شهروندان در امور شهری دانست و اضافه کرد: این مدیریت همه جانبه، باید در عالیترین سطح باشد. دستگاههای دولتی نباید در مسایل شهرداری دخالت کنند که این حضور، باعث کاهش کیفیت عملکرد شهرداریها میشود.
دکتر وحیدی با تاکید بر اینکه شهرداریها مسئولیت راهبردی در حوزه آسیبهای اجتماعی دارند، اظهار کرد: شهرداریها همچنین باید اقتصاد پایدار شهری را تقویت کنند. در بازدیدی که از شهر تبریز داشتم، این شهر به شهر بی تکدی شهرته یافته است که باید این الگو تسری یابد.
وی گران شدن هزینه شهری را عاملی برای گسترش حاشیهنشینی برشمرد و گفت: شهرداریها باید در حوزه املاک و گرانیهای مرتبط با آن، وارد شوند و بر قیمتها و دفاتر املاک نظارت کنند.
وزیر کشور افزود: مدیریت شهری باید به شهرداریها سپرده شود. شهرداری هم باید با جدیت در مدیریت شهری ورود کند و اقدامات صیانتی و حمایتی لازم را به عمل آورد.
دکتر وحیدی در ادامه به ضرورت هزینه کرد درست شهرداریها هم اشاره کرد و گفت منابع درآمدی خوبی در شهرداریهای کشور وجود دارد، اما متاسفانه بخش اعظم این درآمدها صرف امور جاری شهرداری و حقوق کارکنان آن میشود.
سلامت اداری از دیگر محورهای مورد اشاره وزیر کشور بود که اظهار کرد: سلامت اداری در شهرداریها بسیار مهم است و در این خصوص الکترونیکی شدن خدمات میتواند کمک موثری داشته باشد.
دکتر وحیدی یادآور شد: شهرداریها در قانون هوای پاک باید ورود جدیتری داشته باشند، بازسازی حمل و نقل عمومی در کلان شهرها هم میتواند به کاهش ترافیک و روانسازی آن کمک کند.
وی تاکید کرد: شهرداریها بیشترین ارتباط را با مردم دارند و این امر را باید فرصتی برای جلب رضایت عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی دانست.
وزیر کشور حفظ هویت شهری را دیگر وظایف مهم شهرداران دانست و گفت: در این خصوص شهرداران باید از ساخت و سازهای بی رویه و بدقواره که اثرات نامطلوب بر فرهنگ شهری دارند، جلوگیری کنند.
دکتر وحیدی خاطرنشان کرد: فرهنگ از کالبد شهری تاثیر میپذیرد و برای همین باید به هویت بومی و اصیل شهر اهتمام لازم داشت.