معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از شکسته شدن رکورد پنج ساله ورودی گردشگر خارجی به استان خبر داد.
وی اظهار کرد: این تعداد ورود گردشگر خارجی به آذربایجان شرقی نسبت به دوران محدودیت ۲ ساله کرونایی حدود ۳۰۰ درصد و نسبت به دوره قبل از شیوع کرونا نیز بیش از ۱۰۰ درصد رشد نشان میدهد که ارقام بسیار بالا و قابل توجهی به شمار میرود.
بایرام زاده بیشترین تعداد ورودی گردشگر خارجی به آذربایجان شرقی از ابتدای امسال تاکنون را مربوط به کشورهای ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان و ارمنستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات عربی متحده و بحرین، روسیه، چین، آلمان، سوئد، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی اعلام کرد.
وی با بیان اینکه برنامه جامع و مدونی برای توسعه ورودی گردشگری خارجی به آذربایجان شرقی تهیه و اجرایی میشود، توجه به جذب توریست از کشورهای همسایه را یکی از اولویتهای اصلی این برنامهها بیان کرد که در مرحله نخست آن کشورهایی همچون عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار گرفته اند.
بایرام زاده ادامه داد: برای هر یک از کشورهای هدف، برنامهای مجزا تهیه شده است که در نشستهای تخصصی با آژانسهای گردشگری داخلی و نیز مذاکره و رایزنی با طرفهای خارجی مورد بررسی قرار میگیرد تا درسریعترین زمان ممکن نسبت به توسعه این بخش صنعت گردشگری گامهای عملی برداشته شود.
معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه در مراحل بعدی دعوت از شرکتهای مسافری و گردشگری خارج از استان در دستور کار قرار خواهد گرفت اظهار کرد: در این رابطه نیز مذاکراتی با فعالان گردشگری سایر استانها و تهران در حال انجام است.
بایرام زاده نیمه نخست سال را فصل اصلی و مهم گردشگری در آذربایجان شرقی برشمرد و با تاکید بر اینکه تمامی امکانات و توانمندیهای میراث فرهنگی و گردشگری استان برای جذب گردشگری حداکثری در فصل بهار و تابستان باید بسیج شود گفت: در این زمینه نیازمند همکاری سایر دستگاههای خدمات رسان و رسانههای گروهی هستیم.
وی از آذربایجانشرقی به عنوان پنج استان برتر کشور در زمینه گردشگرپذیری یاد کرد و افزود: هر چند شیوع و گسترش ویروس کرونا در ۲ سال گذشته ضربات مهلکی بر پیکره صنعت گردشگری جهان، کشور و استان وارد کرد، اما با این وجود تحرکات خوبی در این حوزه طی این مدت با وجود تمامی کمبودها و نارسائیها به انجام رسیده است.
معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی توسعه صنعت هتل سازی و توجه به کیفیت بخشی به اماکن اقامتی آذربایجان شرقی را از اولویتهای مهم و اصلی معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان برشمرد و اضافه کرد: فعالیتهای مناسبی در حوزه سرمایه گذاری برای ساخت و تجهیز هتل و هتل آپارتمان و نیز استانداردسازی آنها در ۲ سال اخیر و با شیوع کرونا صورت گرفته است.
به گفته وی در حال حاضر تعداد هتلهای ۵ ستاره تاپ آذربایجان شرقی از استانهای اصفهان و فارس بیشتر است.
بایرام زاده مجموع هتل و هتل آپارتمانهای ستاره دار آذربایجان شرقی را ۷۳ باب اعلام کرد که از این تعداد پنج هتل پنج ستاره آماده ارائه خدمات به گردشگران خارجی و داخلی است.